בחור עובד, כן או לא!

בחור עובד, כן או לא!

בנים בנות, מה אתם אומרים על בחור שעובד? מבית חרדי, איכותי עם יראת שמים, מקפיד על לימוד של 3 שעות כל יום בקביעות עם חברותא ולא באיזה שיעור של בעלי בתים. כן או לא? אני צריכה להחליט עם לגשת.

kiss 18

New member
אם את שואלת אותי, הייתי הולכת על זה...

אני בעד, תנסי מה כבר יכול להיות? בהצלחה!

לגשת.

רק לבדוק שהוא יצא מהישיבה כי היה קשה לו לשבת ולא כי היה לו ירידה ביראת השמיים.

סטלה! זה תלוי בך!

אם יש לך שאיפה לבעל לומד ולא עובד אז את צריכה להתעקש על זה. אלא אם כן השאיפה לא כ``כ חזקה, ואז למה לא.

תלוי מה את רוצה מעצמך בחיים

ואם את מסוגלת להצליח במה שאת רוצה. לא לכל 1 יש את הנתונים להגשים את רצונו...

בת תורה

New member
אני למשל לא הייתי ניגשת.אבל זה תלוי

בשאיפותייך ובחלומותייך לבית בע``ה שתבני. זה גם תלוי בגיל שלך. ובעיסוק הבחור ובסיבה שאינו לומד כל היום. . הקיצור שבי עם עצמך על כל הנקודות ותחליטי. בהצלחה!

אוי כמה שאת טועה

אני כמעט בגילך. מציעים לי לרוב בחורים בסביבות גיל השלושים..

מי אני שאשפוט,

אני בוחנת כל עניין לגופו.. אפשר להבין בחור בן 30 שיוצא לעבוד..

אפשר להבין מאוד!!

אין לך מושג מה זה בשביל בחור בן 30 להיות בחברה שהחבר הכי מבוגר הוא בן 25 והשאר 22\21 ומטה.

יש כאן מספר נתונים שאת צריכה לבדוק!

א.בן כמה הוא.ב.מדוע הוא יצא לעבוד.ג.האם הוא לומד במסגרת ישיבה בסגנון של עובדים לומדים,או באופן עצמאי עם אברך?

זה תלוי בהחלטתך בלבד!!!!

האם את גדלת על השאיפה של בעל שלומד כל היום בכוילל ואת עובדת ומנסים להסתדר עם מה שיש (מי שכזו כל הכבוד לה!!!) או שאת גדלת על זה שישנה אפשרות לבנות בית של תורה וגם עם עבודה בצידה. ובכלל היום, מאז כל הקיצוצים של נתניהו, אנו רואים אברכים ובכלל בחורי ישיבות שיוצאים הרבה יותר לעבוד מאשר לפני כמה שנים (אם זה מה שנתניהו ניסה לעשות הוא הצליח בגדול) שוב, אם זה בנאדם שעושה זאת מתוך שיקולים עניינים והלך לעבוד מתוך רצון לבנות בית מסודר ומוצלח אז למה לא?? יש הרבה בחורים מוצלחים ויראי שמים שהם גם עובדים ומפרנסים בכבוד את משפחתם. והטענה ש"אני מכיר חברים שעובדים ואין להם גרוד וחברים אברכים שחיים בסטייל מאוד גבוה" לא תופס כאן כי ברור שישנם אנשים שאביהם יכול לפרנסם בכבוד ועוד 1001 סיבות. אבל על פי הרוב, מי שמחליט ללמוד כי היום בכולל, הנגזרת שהוא בוחר לעצמו, זה חיים של צמצום.

אם הייתי בת - הייתי מתפשר

כי ממילא הוא יעבוד אחרי החתונה. אולי לא שנה ראשונה, אולי גם לא יום שלם. אבל כל אחד היום חייב לעבוד קצת כדי להביא כסף. אז מה הקטע? אא"כ מדובר אצלך בממש עילוי שכל היום ישב ללמוד בכולל

יש כאן מספר נתונים שאת צריכה לבדוק!

א.בן כמה הוא.ב.מדוע הוא יצא לעבוד.ג.האם הוא לומד במסגרת ישיבה בסגנון של עובדים לומדים,או באופן עצמאי עם אברך?

למעלה