בחור מוטרד....

ben200

New member
בחור מוטרד....

שלום לכם, אני זקוק לתשובה ממביני עניין!!! המון שנים שיש לי את העניין הזה רק שלאחרונה זה קצת יותר מתגבר.... יש ימים שאני סוגר את העניים ופתאום אני מרגיש מן פחד ושהגוף שלי נכנס למצב של חרדה, הלב שלי מאיץ, וכאילו אני רואה משהו.... אולי זוג עיניים שאין לי מושג שלי מי. לגביי הלילה, זה לא קורה כל יום... אבל זה קורה, אני מתעורר באמצע הלילה ופותח את העיניים ופשוט רואה משהו.... אין לי שמץ של מושג מה אני רואה, אני אף פעם לא מצליח להבין מה, אבל מה שמוזר זה, שהדבר שאני רואה פשוט נעלם אחרי שניה אחת או שתיים, אבל לא נעלם סתם, אלא בתזוזה, או שהוא נכנס לתוך תמונה, או שפשוט נכנס למנורה, או שיוצא דרך החלון או דרך הקיר, הדבר הזה לא נעלם פתאום, אלא בתזוזה. מאחר וזה קרה לי הרבה לאחרונה פשוט אמרתי לעצמי כשזה יקרה שוב אז לא אלחץ, אלא אנסה להבין מה זה הדבר הזה, ניסיתי זאת אבל ללא הצלחה. מישהו יכול לעזור לי בתעלומה הזו? תודה ביי

Cheetah

New member
שאלות ועצות...

אתה יכול לזוז כשאתה כשאתה במצב הזה? גם אם אתה לא יכול לזוז, זה בעיה לקבוע אם זה בגלל שיתוק שינה או בגלל פאניקה. אבל קודם תגיד אם אתה מרגיש משותק או לא. כשזה קורה לך אתה זוכר חלום שהיה לך קודם באותו לילה? סיוט? באיזה שעה זה קורה ד"כ? בן כמה אתה? אם תענה על השאלות זה ייתן קצת מושג יותר טוב לגבי מה זה יכול ליהיות. ובקשר לחרדה, תנסה להקשיב לנשימות שלך ולהאט אותם תתרכז בנשימות עמוקות ויציבות. באותו זמן תנסה לדמיין משהו מרגיע, לדוגמא, תדמיין שאתה שוכב בחוף מרגיש חול בין האצבעות ושמש בפנים. תתאמץ לעשות את זה, ותתאמץ גם לא לחשוב על שום דבר אחר. זה במקרה שאתה כבר נמצא ממש בחרדה, אם אתה רק מתחיל להרגיש משהו, אז תתעלם מזה, פשוט אל תתיחס אל זה, שום דבר לא יכול להזיק לך. זה סתם שטויות אין לך סיבה אמיתית לפחד, ובטח שאם זה קרה לך כבר כמה פעמים כבר למדת בדיוק מה זה(ומה הולך לקרות אם...), עכשיו אתה כבר לא צריך ממש להתייחס לזה, תתעלם. תנסה להבין את זה, ואז תוכל להתעלם מהתחושות ולא להרגיש פחד

ben200

New member
אז ככה.....

אני בן 28, בעניין החרדה בדר"כ מה שמעניין זה שזה קורה רק אם אני הולך לישון בשעות היום, איך שאני עוצם את העיניים זה קורה. אבל לגביי הלילה, כשאני מתעורר בלילה אני פותח את העיניים ורואה מולי משהו... שאין לי מושג מה זה המשהו הזה. למשל בלילה של אתמול התעוררתי ופשוט ראיתי מול עיניי משהו, ואז הדבר הזה זז לכיוון החלון ויצא החוצה. מה שכל הזמן מוזר לי שזה פשוט לא נעלם פתאום, אלא שזה זז לכיוון החוצה. ביי

Variety

New member
תגובה

היי בן, יכול להיות שמה שאתה רואה זה תמונות במוח, שנוצרות מכך שהמודעות שלך מתעוררת - אבל אתה עדיין נמצא בשלב כזה שבין מציאות לחלום - היפנוגוגי. ואז זה יכול להסביר את הדברים שאתה רואה. אני מציע פעם הבאה - תנסה לשנות את הדבר הזה. תנסה לשנות בעזרת המחשבה. פשוט תצפה לשנות אותו. אם אתה מצליח (תנסה כמה פעמים), אז זה התעוררות כוזבת - או חלק מהשלב הזה בין ערנות לחלום. תנסה לשאול את הדמבר הזה למה הוא שם. תראה אם תקבל תשובה. Variety-

BladeRaider

New member
עוד משהו...

דברים מפחידים מושפעים גם מהרגשות שלך, פעם הבאה שזה קורה, תרגיש ידידות וחיבה אל המשהו הזה, תאהב אותו, תן לו לאהוב אותך (אני יודע שזה נשמע דפוק אבל זה עובד) אתה גם יכול לשאול אותו למה הוא שם כמו שגיא אמר

Cheetah

New member
האהממ

לי זה לא נשמע כמו מצב היפנוגוגי... אבל נשמע שהוא מגיע למצב לא נורמלי של עירות-שינה. מצב בין עירות-שינה אבל ממש לא נשמע לי כמו מצב היפנוגוגי(קשר עם המציאות נמוך, ראיית צורות וצבעים חסרי צורה ומשתנה ובדפוסים עקביים(פחות או יותר)... לא דמות מטושטת קבועה על רקע החדר) בכל מקרה, אם יש לך הרגלי שינה כאוטיים, אז תתחיל לישון מסודר... אבל באיזה שעה בדיוק זה קורה? ואתה משותק?

ben200

New member
אז ככה....

זה באמת נשמע די דבילי לפנות אל הדמות הזאת בקול.... כי אני אפילו לא יודע אם זה דמות של בן אדם... לדעתי זה יותר דומה לחפץ. אבל באמת אעשה זאת. נראה אם יקרה משהו. לגבי שינה, אני ישן די מסודר.. יש לי את השעה שלי כל יום. כשזה קורה פשוט מה שאני עושה בפעמים האחרונות אני פשוט מזיז את היד שלי ישר למתג של האור ליד המיטה, אבל עד שהאור נדלק הוא נעלם... אפילו איך שאני רק מתחיל להזיז את היד זה נעלם.... פשוט כמו שאמרתי הוא נוסע אל מיחוץ לחדר, או דרך החלון, או דרך הקיר, או דרך תמונה, או דרך המנורה. תודה לכם על התשובות...... זה באמת מרגיע אותי כשאני זוכה לתגובות שזה בסה"כ מצב הגיוני. תודה.. ביי

למעלה