בחור ישיבה

חכמלוג2

New member
בחור ישיבה

עם מעט בעיות כלכליות רוצה לעבוד חצי יום אבל יש לי בעיה עם הצבא האם יש למישהו מושג מה הקריטריונים והאם ניתן להשיג פטור איכשהו??

יש לך דיחוי?

אם יש לך דיחוי אתה לא יכול לעבוד בלבן רק בשנת ההכרעה. ואם אין לך דיחוי אתה יכול לעשות פטור פסיכיאטרי... תברר אם אתה יכול לעשות עם הדיחוי. בפטור אתה יכול לעבוד גם בלבן!

חכמלוג2

New member
ישלי דיחוי

אנלא יכול לעבוד בלבן רק בשחור אבל אני מחפש עבודה קבועה... ואין בשחור

רוני512

New member
חלקית..

אם אתה בגיל 23 מותר לך לעבוד בלבן רק שזה לא יפגע בשעות הלימוד הוה אומר חוץ משעות הלימוד שכתוב בדיחוי נראה לי 48 שעות שבועיות אבל מתחת לגיל הזה זה רק בשחור אבל אם זה סכום קטן נראה לי שלא יעשו בעיות

חכמלוג2

New member
אני עדיין לא בן 23

אבל אני בכושר עבודה גבוה אני עובד בבין הזמנים כרגע אני מחפש משהו קבוע

אין פיתרון מיידי אבל

לטווח רחוק הכי טוב מאך זיך מישוגע. בינתיים תחפש ותציע את עצמך בכל מקום ויגעת ומצאת.

אל תדון את חברך

ולוואי שלא תגיע למקומו. שמח בחור בילדותך כל זמן שאין לך דאגות כספיות אתה ישן טוב בלילה. ב``ה היום אני במצב טוב אך בעבר כאשר הבנק ישב לי על הצוואר כרחיים ודרש להביא לו עד למחרת 50 אלף ש``ח ואם לא אז נו נו נו לא הצלחתי להרדם אפילו לזמן מועט וכמובן שכאשר אתה עייף אינך מצליח לחשוב אפילו איך פותרים את המצב. בנוסף וזה הכי חשוב )אע``פ שאני מאמין שאתה יודע כל זאת אך בכ``א קבל תזכורת( דע לך שארבעים יום קודם ``יצירת`` הוולד מכריזים בת פלוני לפלוני. כמו``כ אנו יודעים שהקב``ה יושב ומזווג זיווגים ועוד שקשה זיווגו של אדם יותר מקריעת ים סוף נאמר גם על מי שיושב ולומד תורה.

חכמלוג2

New member
אתם הציביצערס

כל מעייניכם נתונים לשאלה מי תתחתן איתי... אייך תקיים את זו שתיקח אותך?? ובכלל היא אמורה לקחת או אתה אמור לקחת? האיש מקדש.... האישה מתקדשת...

אני אומר שבשביל לקחת צריך כסף

והוא מדבר על האיש מקדש את ביתו שמשיא ביתו לתלמיד חכם. ד``א כתוב לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישיא ביתו לתלמיד חכם. והשאלה הנשאלת היא מה הפירוש לעולם? לתמיד? או שזה תירוץ חדש כי פרכו את הקודם? אלא הכי במאי עסקינן במשיא ביתו לתלמיד חכם הדורש סידור מלא כולל דירה ואבי הבת לוקח משכנתא כזו ש``לעולם`` ועד, כל חייו הוא יצטרך למכור כל מה שיש לו בכדי לעמוד בהתחייבויותיו.

למעלה