בחור חוצניק.

חלושקית

New member
בחור חוצניק.

בחור חוצניק שלומד בבוקר בישיבה ופעמיים בשבוע באוניברסיטה של גויים. הייתן שומעות על הצעה כזו? אומרים שהוא ירא שמיים ומאד מתמיד בלימוד ובסדרים של הימים שבהם לא לומד מקצוע חול. מה אומרים? /tapuzforum/images/emo4.gif

רוב הגדולים וכל האדמו``רים בחו``ל

נגד ללמד באונבירסטי עם גייום לכן פתחו ישיבה אונבירסטי בנוי יורק זה רק ליהודים

0מינריית

New member
אם

אתה מחפשת בחור שחצי יום עובד אז לכי על זה..ואם לא אז בחור שכל מהותו ושאיפתו בתורה לא ילמד באוניברסיטה ועוד עם גויים.זה ענין של סגנון

תלוי בסיגנון

אם את שואלת זה סימן שאת חייה לפי כללים ומוסכמות .כי אם את סיגנון שרוצה בחור פתוח שיעבוד במשהו אחרי החתונה אז הנה קיבלת .מה יותר טוב מאחד שלומד מקצוע .את רוצה שיעבוד במכולת? וחוץ מזה שהראש שלהם מאד פתוח הם גדלו בין הגוים ולא זה מה שיוריד מהדת שלהם .ואם את בחורה סגורה אז זה לא נשמע הסיגנון .סתם משהו שצריך לבדוק בחוצניקים זה הטבע שלהם הם מאד שונים מהישראלים מבחינה מנטלית

קליט

New member
זה עניין של השקפה

בכללי זה נשמע מעולה . אני לא חושב שיש בזה איסור . גם הרבי מחב``ד למד באוניברסיטה , וגם הרמב``ם למדו מחכמת הגוים . זה טוב שלומדים מקצוע, ובחו``ל הקלו יותר בענין של לימוד באוניברסיטה . הכי טוב שתשאלי את הרב שלך .

מצאת דוגמא טובה...

``הרבי מחב``ד``... אני נגד. מזתומרת ללמוד באונברסיטה של גויים כשיש אלטרנטיבות (כשיש)? זה אומר שמשו מהשורשים רקוב.. הייתי בורח מבחור כזה...

חלוש, כנסי...

תקשיבי חמודה, כמו שכולם אמרו לך פה זה תלוי איזה סגנון את ואם את מחפשת בחור שילמד או יעבוד... משום מה התרשמתי שאין לך בעיה עם עצם היציאה לעבודה אלא יותר עם הלימודים באוניברסיטה הגויית... ואז זה שוב תלוי בקו חשיבה שלך... אם את בחורה שהולכת רק לפי מוסכמות מרובעות ולפי מה שמקובל, בלי שום חריגה. אני למשל פעם לא הייתי מוכנה לשמוע על בחור מהסוג שאמרת כי לא לכך חונכתי (/אולפתי?!) וזה לא מקובל וחוץ מזה , שאלת המיליון דולר ``מה יגידו???`` אבל לאחרונה משום מה הדעות שלי יצאו מהריבוע ונפתחו... ופתאום אני מרגישה שלמה עם עצמי כמו שלא הייתי מעולם... ואני יודעת הרבה יותר טוב מה אני מחפשת ומה גבול ההתפשרות שלי... אז מהפרספקטיבה שלי אני הייתי אומרת לך: לכי על זה בגדול... מצאת בחור עם ראש על הכתפיים שמוכן להשקיע ושואף לקריירה מכובדת ולא מבזה (מי שלא לומד מקצוע היום, כמעט שאין לו סיכויים למצוא עבודה נורמלית! זו עובדה) במיוחד אם הלימודים באוניברסיטה לא על חשבון לימוד התורה... ברור לך שבחור כזה גם אחרי החתונה יקבע עיתים לתורה... אבל שוב... זה לעניות דעתי המאד לא קובעת... זה כמובן תלוי בסגנון וברמת הפתיחות שלך, חלושקית. שיהיה בהצלחה (אגב, כאחת שדיי מרבה לנסוע לחו``ל ומתמצאת מצוינ בחוצניקים, שמה זה דיי מקובל ולא חריג כמו פה) Anyway, take your time, think about it and decidethe best for you... be yourself, don`t matter what they say.... -‎

קליט

New member
חלושי, אני מכיר פסיכולוג חרדי

שעלה לארץ לפני שנים רבות משוויץ , הוא חרדי אדוק עם זקן, הוא לומד כל היום תורה, ובערב מקבל אנשים בקלינקה שלו, ומתפרנס בכבוד . אבא שלו היה רופא וירא-שמים , אמנם בלי זקן .

סוכRיה

New member
לדעתי

צריך לבדוק למה הוא הלך לאוניברסיטה הזו ולא ליהודי שיש. יש לי אח צדיק מאודדד שגם למד באוניארסיטה גויית כי המקצוע שהוא למד לא היה ביהודי... והוא צדיק אמיתי שתדעי ראלו שבד``כ מתערבבים הם הגויים הם אנשים עם אמונה חזקה כי הם מובדלים מדגויים והם רוצים להוכיח את הגדלות היהודית

למעלה