בחור חדש בפורום

erezsade1

New member
בחור חדש בפורום

שלום לכל חברי פורום תסמונת טוראט, שמי ארז ואני סטודנט לחינוך מיוחד בסמינר לוינסקי.במסגרת הקורס האינטרנט להעצמת המורה בחינוך מיוחד התבקשנו לבחור קהילה וירטואלית ולהשתתף בה. אני בחרתי בפורום זה מכיוון שהנושא מאד מעניין אותי.רציתי לשאול האם הפורום מיועד להורים לילדים עם תסמונת טוראט בלבד או גם לאנשים אחרים? אשמח לקבל את תגובותיכם

ברוך הבא לפורום!!!!

ברוך הבא לפורום!!!! אני שמח שהחלטת להיכנס לפורום. יו"ר עמותת א.ס.ט.י. הנה בת שבע גרניט המכונה פה שביק. בטוחני שהיא תשמח לענות לך על כל שאלה.באם רצונך לפגוש האנשים המפגש הקרוב יתקיים ברעננה ברחוב כנרת 4. כמו כן קיים אתר לארגון והכתובת שלו הינו www.esti.org.il קיים קישור אליו בצד שמאל. שיהיה לך בהצלחה ! משה

חגית35

New member
הפורום לכולם אם כי יש עוד

זהט הפורום הראשי, אליו נכנסים אנחנו- ציבור הורים לילדים עם טוראט אך שלא במקרה גם לא מעט מאיתנו או בני זוגינו לוקים בטוראט שכן הפקטור התורשתי מאוד גבוה. נכנסים לפה גם אנשי מקצוע לעתים, כמו דר' מיקי אברמוביץ (שעשתה את התואר השני שלה על הנושא) שהינה בעלת עשרות שנות נסיון בחינוך המיוחד והינה נקודת אור שמנסה לעזור לנו בנבכי המשרד במתן סיוע והכרה בילדינו. גם בני נוער וחיילים ולילדים אם כי נפתח פה גם מעין פורום חברתי לבירבורים... ועו דאחד לבני הנוער והילדים. חוצמזה אחד החברים כאן גם פתח קומונה כאן בתפוז. פשוט התפצלויות שנולדו עקב הפעילות המגוונת בפורום- כדי לתת מענה למי שמפש להתקשקש, לבני נוער שרוצים לתקשר בין עצמם ולמסרים ממש אישיים וחילופי דברים כמו בקומונה שהזכרתי, שרק חוג מכרים מצומצם מעדיף לדבר עליו שלא בפורום הציבורי הפתוח לכולם. ולכן מנהל הקומונה מחליט למי להעניק הרשאה להיכנס אל הקומונה. מעניין אותי מה בדיוק אתה עושה בעבודתך- בודק כיצד קבוצות תמיכה ופורומים וירטואליים מסייעים להתמודדות הלוקים בתסמונת?

חגית, אתנצל מראש אם לא הבנתי את

נימת דברייך , אבל בעיני, דרך הצגתך את הפורום החברתי והקומונה נשמעת מזלזלת משהו. גם אם הדברים המדוברים ב"חברתי" אינם ברומו של עולם, אין צורך לבוז (במילה "בירבורים" משתמשים לרוב כשמבקשים לבוז למישהו על דבריו חסרי החשיבות). מותר לנו לעיתים להימלט מעול חיינו הלא קלים אל דברי השטות והנונסנס ושאר ירקות , כל דבר בעצם, שיכול להעלותינו, ולו במעט משאול התחתיות בהם אנו נמצאים כמעט דרך קבע. להציגינו כך בפני אורחים קצת לא נעים , אפילו לנו...

ש ל י ק

New member
אלינקה הבנת אותה טוב מאוד

כפי שכולנו הבנו... מעניין רק חגית שגם את נמנת על נכנסי הקומונה כך שלא מובן לי הזלזול שלך על המקום שכולנו שם מוצאים מקום לפורקן בעת צרה ואת בוודאי יודעת על מה אני מדברת!. לוקח זמן להכיר אנשים,להפתח ולהתקרב אבל מהכרותי עם איש החידות שלנו היקר הוא מאפשר הרשאת כניסה לכל מי שמבקש ממנו ... דבר נוסף לא פעם אני קוראת מעל גבי הפורום הכללי שמישהו מאיתנו מספר על הקומונה לחברים חדשים כך שזה לא נעשה בהחבא...

חגית35

New member
לא זלזלתי כלל וכלל! למי שהעיר לי:

אולי לא הבנת/ם את הכוונה בשימוש במילה "בירבורים", התכוונתי לצ'יטוט, פטפוט, ומה שאת תארת- "נונסנס ושאר ירקות". בפירוש כך. באותה מידת ההתלהמות שנוצרה כאן, אני מתארת לעצמי שאילו העזתי והשתמשתי אני במינוח שלך: "נונסנס ושאר ירקות" אז הייתם טוענים שזהו זלזול. אינני מהמזלזלים. מעולם לא זלזלתי. נא לעצור את ההתלהמות כאן ועכשיו. מניסיוננו, זה מתפתח תמיד רע, ובכלל לא כפי שהתכוון המשורר. ולא יפה ולא נאה. אז אנא חידלו ממש עכשיו. אני מסיימת בזאת. ומאחר שהאורח מגיע מלימודיו לחקור על מטרת פורום וירטואלי לתמיכה הדדית-הסברתי לו את מהות הפורומים כאן סביב נושא תסמונת טוראט כי שאל מה מטרתם. אני חושבת שעניתי בצורה שהבהירה, כי יש מקום להכל בכל הפורומים, כולל, לדברייך, ל"נונסנס ושאר ירקות" (שוב, מילה שלא הייתי מעלה על דעתי להשתמש בה, אך זה רק מחזק את העניין, שנתפסים לעתים לסמנטיקה ולא למהות ולעיקר). אז בבקשה חידלו להתלהם. אל תתקפו אותי - אני אחת מפה. הייתי פה תמיד ואני כאן. ואינני מהמזלזלים.

ההגנה הכי טובה זו ההתקפה >>>>>

"נונסנס ושאר ירקות" : חזרת על משפט זה שלוש פעמים בדברייך !!!! וגם המשפט הבא מבית מדרשך : "אך זה רק מחזק את העניין, שנתפסים לעתים לסמנטיקה ולא למהות ולעיקר". העיקר הוא שדברייך נשמעו מזלזלים (ומסתבר שלא רק בעיני). הבהרת את עמדתך שלא לכך התכוונת. עדיף היה לסיים בזאת ולא לדרוש מאחרים להפסיק להתלהם כאן ועכשיו ובכל זאת לגרור את ההתלהמות הזו על פני כל השורות שבאו לאחר מכן. נאה דורש נאה מקיים. לילה טוב.

ש ל י ק

New member
../images/Emo45.gifואני עוד התאפקתי לא להמשיך

אתמול מפאת הכבוד לחברי הפורום.... וחגית אני לא מהמתלהמות ובטח שלא אלי או אילנה, אבל זו לא פעם ראשונה שלך שאת כותבת דברים בסגנון זה ופוגעת באנשים בדרך... ועכשיו מבחינתי בהחלט אפשר לסגור את הדיון ולהמשיך הלאה.... שיהיה יום נפלא

חגית35

New member
בוטה ומעליב. אין לך מלים?

מה זה הסימנים המטופשים הללו? אם יש לך מה לאמר- תתבטאי. זה ממש עובר כל גבול. בוטה. נמוך וירוד.

היי ארז ../images/Emo140.gif

הפורום מיועד לכל מי שיש לו "נגיעה" לטוראט, כלומר: הורים, טוראטניקים בוגרים, אחים, בני זוג וכדומה. אם אתה רציני ומתעניין בנושא באמת, אתה מוזמן להעלות את שאלותיך הרלוונטיות (ודאי קיימות כאלו), ונשמח לשתף אותך, כדי שבבוא העת תוכל להיות מורה ואדם טוב יותר... לחלקנו (גם לי) חשוב מאוד שתבוא בלי "דיעות קדומות" על טוראט ועל טוראטניקים, כיוון שטוראט מתבטא באופן שונה מאוד מאדם לאדם, וקשה מאוד לעשות "הכללות". (בפורום הזה משתתפים, בין היתר, הורים לילדים בחינוך רגיל, הורים לילדים בחינוך מיוחד, וגם... מורים שהם טוראטניקים בעצמם). ברוך הבא.

ש ל י ק

New member
היי ארז וברוך בואך

הפורום שייך לכולםםםםםם ולכל מי שמתעניין בנושא הטוראט, יש לנו גם חברים שנכנסים מדי פעם לומר שלום ולחזק את ידינו אבל כאן הכל פתוח ואנחנו אוהבים לקבל לשורותינו תמיד אנשים חדשים ובעיקר לעזור להם בדרכם החדשה... יש לנו כמובן גם את הפורום החברתי שאולי לחגית הוא נראה כמו בירבורים כי שם לא מדברים על טוראט אלא על מכלול של דברים שמעניינים אותנו כי אתה מבין נושא הטוראט הוא לא רק בראש סדר העדיפויות שלנו ואנחנו אנשים מאוד חברותיים וחברתיים שמקבלים בשמחה כל מצטרף חדש. שיהיה לך בהצלחה בדרכך החדשה ואנחנו כאן נשמח לענות ולעזור ככל האפשר

למעלה