בחור חדש בפורום.....

רמי בר

New member
בחור חדש בפורום.....

שלום לכולם, אני חדש אצלכם בפורום ובעצם חדש בכל התחום של של הימאות. אני וחבר חשבנו להוציא רשיון לסירת מרוץ ולרכוש סירה (כרגע מדובר על תחביב בלבד - אבל ככה מתחילים). העניין הוא שאין לי הרבה ידע ומידע בנושא, כמו סוגים ומחירים של סירות, באיזה חופים ניתן להוריד סירה למים וכו'. בקיצור מה שיש לי זה זיכרון ילדות מהסירה שהיתה לאבא שלי כשהייתי בן 8. אולי אני בפורום הלא נכון, כי לפי מה שאני קורא יש לי את הרושם שאאתם מאד מתקדמים לעומתי, אבל אודה לכם מאד אם תוכלו לחלוק קצת מהידע שלכם או להפנות אותי למקורות מידע או פורומים אחרים. תודה מראש....

בת ים

New member
ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

אתה במקום הנכון
עם מעט סלבנות החברים ישמחו לענות ולעזור.

רמי בר

New member
קצת פירוט

הובא לתשומת ליבי שהשאלה שלי כוללת מידי אז אני אפרט קצת: אני מתכוון להוציא רשיון לסירת מרוץ עד 7 מ' (משיט 12 אני חושב שזה נקרא) כאשר המטרה העיקרית היא סירה מהירה למטרת שייט משפחתי וספורט ימי. תודה. רמי.

אוהב ים אבל אתה לא בכיוון../images/Emo36.gif|שמ

סירת מנוע בים התיכון המזרחי, זה "ארגז" שרוב השנה נמצא במרינה כ- 30 יום בשנה יכול לעשות את יעודו(אז בדן כלל אין זמן) ובשאר הזמן הוא מביא פרנסה לאורטופדים ותעודת ביטוח לכאבי גב תמידיים. יותר פשוט לקנות מפרשית, כלי שאורכו פחות מ-7 מטר (רצוי עם תא) עם מנוע עזר קטן(פחות מ-6 כ"ס) אין צורך ברשיון ,לא אוכל דלק ומשאיר את האורופד שלך מובטל.

רמי בר

New member
מצטער על הבורות

מצטער על הבורות אבל מה הסיבה שאפשר לשוט רק חודש (בערך) בשנה? והאם לא מסובך יותר להשיט מפרשית? (לאחד כמוני שאין לו נסיון וצריך "ללמוד על הבשר")

תוספת הסבר

הכונה חודש נטו פה ושם מדי פעם. מפרשית עם מיצב עצמי אחרי 5 - 6 שיעורים אפשר להתחיל לשוט לבד. הסיכון נמוך יותר במידה וטועים.

למעלה