בחורים

ravit212

New member
בחורים

אני בחורה מסורתית שומרת שבת והולכת ביומיום עם מכנסיים אבל עקרונות בכל מה שקשור לצניעות וכו'. לאחרונה כל בחור שיוצא לי מחפש אחרי כמה פגישות סקס אך לי יש עקרונות ואני רוצה להמשיך לשמור עליהם, אינני שומרת נגיעה אך שומרת על גבול הטעם הטוב. אינני רוצה גם מישהו שהוא יותר דתי ממני פשוט מישהו באותו ראש כמוני. האם יש פה עוד בנות אותה בעיה?!

lady h

New member
איך הפורומים הללו יכולים לעזור לה?

אין לה שאלה הלכתית שדורשת פיתרון של רב.

lady h

New member
בהחלט בעייתי

אבל אני חושבת שיש דברים שמצביעים על אופי הבחור ואת יכולה לקלוט בהתחלה. אני אתן לך דוגמא. יצאתי פעם עם מישהו שהכרתי במסיבה של חברים, לא ידעתי עליו יותר מדי אבל הוא נראה לי נחמד ונפגשתי איתו. הלכנו לבית קפה בת"א, מקום שאני לא מכירה. מהתבוננות בתפריט הבנתי שהמקום לא כ"כ כשר, לא רק שאין הפרדה של בשר וחלב אלא גם שיש בשר לא כשר ופירות ים. הוא הזמין בשר לבן, לא אמרתי כלום אבל זה הפריע לי. מכאן למדתי על אופיו של הבחור, הפגישה גם לא הייתה משהו, המשכתי את הערב אך לא נפגשתי איתו יותר.

זו בכלל בעיה עם בנים

יש לא מעט כאלו שלא מבינים שחלק נכבד מהבנות לא מתמסרות בכזאת קלות, והבעיה שזה הפך כבר לנורמה. יש לי חברות שלא מבינות אותי איך יכולתי לצאת עם מישהו חודש ולהיפרד ממנו בלי סקס. לפי מה שאת מתארת את צריכה להתמקד בבחורים דתיים, לא חסרים דתיים לא פנאטיים.

ravit212

New member
תאמיני לי שכן

יצא לי לפגוש כמה שבוא נגיד מקפידים מאוד על מצוות: שבת תפילה ברכות וכו' כאילו ממש, אך כשמגיעים להקפדה כזו הם פתאום לא כאלה דתיים, מתייחסים לזה כאילו מה בכך!!!

האמת שגם לי יצא להכיר כאלו

בצבא בעיקר, אבל חשבתי שהם חריגים או שהם מנסים לעשות רושם על בנות חילוניות ולקוות ש"יתמזל מזלם" (אחד מאלו היה איש קבע שהודח מהצבא בגלל הטרדה מינית קיצונית של כמה בנות). עצוב לשמוע. משיחות שהיו לי עם בחורים דתיים שלומדים איתי הבנתי שלפחות עם בחורות דתיות שמהוות "שידוף פוטנציאלי" הם מתנהגים כמו דתיים במלוא מובן המילה...

lady h

New member
כן, גם אני מכירה כאלו

דתיים שלא אכפת להם ללכת עם חילוניות ואפילו לא יהודיות אבל רוצים שתהיה להם כלה דתיה.

lior02010201

New member
הסברת להם את זה?

אולי אם היית מסבירה את זה להם חלק מהם היו מסכימים איתך?

מבינה אותך לגמרי, לצערי

אני אמנם לא שומרת שבת ולמראית עין חילונית לגמרי אבל את האמונה שלי אי אפשר לערער. לפני מספר חודשים יצא לי לחשוב מאוד ברצינות על להתקרב עוד יותר לדת מבחינת שמירת שבת, צניעות (לא שאני מתלבשת בצורה מופקרת, אבל יחסית לדתיות...) ושמירת נגיעה. הסיבה לכך היתה התסכול שהמצב הזה גורם לו, מצד אחד אני חיה 'בעולם החילוני' (בעיקר בגלל הצבא בו אני מוצאת את עצמי לא אוכלת לפעמים בגלל ענייני כשרות) ונהנית ממנו וממה שיש לו להציע ומצד שני מרגישה שאני לא פוגשת כמעט בכלל אנשים שדרך החיים שלהם מתאימה לשלי. נראה שרוב הבחורים שיוצא לי לפגוש הם כל כך שטחיים, כאילו כל מה שחשוב זה לספק את הייצרים הרגעיים שלהם, חיים כאילו אין מחר, באמת. במשך כמה זמן הסתובבתי עם המחשבה שאולי עדיף לוותר על כמה מהדברים שאני אוהבת בעולם החילוני (שוב, שבת, נגיעה ולבוש) כדי להרחיק מעליי את כל אותם הקשרים הכל כך לא רצויים, אבל אז הבנתי שאם זה לא באמת בא מהמקום הנכון של לקבל את זה כדרך חיים אז בעצם אני אחייה בשקר, שלא לדבר על זה שאני עלולה להוליך אנשים שולל כי אני לא רוצה להגיע למצב שמישהו יתרחק מהדת או יעבור על עקרונותיו בגללי. בקיצור, המצב כל כך הרבה יותר מסובך למסורתיים, כי אנחנו באמצע, והאמצע הוא כל כך רחב, כמו שאמרת, "פשוט מישהו באותו ראש כמוני"-כל כך קשה למצוא כי יש כל כך הרבה 'דרגות' של מסורתיים... הייתי מאוד שמחה לדעת איך אפשר להתמודד עם המצב הזה=/ אני מתנצלת על ה'חפירה', פשוט מאוד שמחה שמצאתי את הפורום הזה=] שיהיה שבוע טוב=] פרבולה

lior02010201

New member
ברוכה הבא ושבוע טוב לכל חברי הפורום

קודם כל אני מבקש לא להאשים בכך את הצבא לפי דעתי הוא לא אשם. ולשמור נגיע זה רחוק מאוד לא? זאת כבר חזרה בתשובה ועמוק לתוך העולם הזה לא? את צודקת לגמרי בקשר לדרגות. הקבוצה הזאת שנקראת מסורתיים היא ענקית והיא מכלילה אנשים שאין להם כמעט שאין להם כלום במשותף.

ברוכים הנמצאים=]

בקשר לצבא-הצבא אולי לא אשם, אבל האנשים בצבא כן, בצבא יש פקודות הנוגעות לשמירת כשרות, לדוגמה, ואם במקומות מסויימים אין אכיפה ויש רוב שהוא לא שומר כשרות אז הכל לא יהיה כשר, ולי זה מפריע. מפריע לי שלאנשים לא אכפת, אם יש טוסטר, ואנשים עושים בו טוסט עם נקניק וגבינה, או אפילו רק עם נקניק זה לא בסדר, כי זה אמור להישאר חלבי אבל יש שלא אכפת להם ויש שאפילו לא יודעים וזה מפריע למי ששומר, בכלל, כל מני דברים קטנים כאלה... בקשר ללשמור נגיעה-זה בא יותר מכך שלפני מספר חודשים הייתי קצת "בסרט" מזה שחשבתי שהתאהבתי בידיד שלי אבל זה לא היה נכון, וזה שמהו שאני יודעת שהיה נמנע אם לא היה שום קשר פיזי... בכלל, במערכות יחסים אני מעדיפה כמה שיותר לדחות דברים כדי להכיר קודם את הבנאדם, הסיבות מנוסחות כל כך טוב ב"מגע האש" למי שמכיר אז אני לא אפרט כאן אבל אני באמת מסכימה עם מה שכתוב שם... שיהיה שבוע טוב=]

lior02010201

New member
בקשר לצבא את בטוח יכולה לדווח

אני אולי לא הייתי בצבא (בטוח לא אולי) ואני אולי תמים אבל אני בטוח שאפשר לדווח.

לדווח זו לא ממש אופציה

כי זה סתם ייצור אוירה לא נעימה, ובמקום קטן יחסי אנוש חשובים יותר מהכל, חפיף, עוד שנה וקצת אני יוצאת משם, זה לא שאני גוועת ברעב או משהו... אבל תודה לך על האכפתיות
פרבולה
נ"ב פורום ממש מקסים יש לכם, נראה לי שאני כאן כדי להישאר

lady h

New member
גם אני לא הייתי מדווחת

זה באמת ייצור אוירה לא נעימה.

נדחפת:)

הי אני ענבר.. קצת נדחפת.. יש לי עוד יומי בגות במתמטיקה ודווקא בימים של לפני הבגרות אני מתחילה למצוא כל מיני פורומים בתפוז:)אז בהצלחה לפורום ולאנשיו..(סתם רקע, אני באה ממשפחה קיבוצניקית אבל אני שומרת מצוות בדרך האמונה שלי ובאיך שאני רואה את האמונה ובבית מתחשבים ומקבלים:) בית ליבראלי) ואני חייבת להגיב לגבי הצבא-הצבא זה אחד המסגרות היחידות ששומרות כשרות כמסגרת (שזה קשה בהתחשב בעובדה שרוב המסגרת אינה מסורתית).אבל כבודדים- כמו המקרה עם הטוסטר, שמעי אצלי בבית, בתנועת נוער יש נורמת התנהגות (גם לגבי כשר וגם לגבי צמחונים) שמחשבים בכולם אפילו במחיר של "לדוק" את הרוב. אבל אני גם בתור צמחונית לשעבר וגם בתור אחת שגרה בחברה חילונית לחלוטין בתור שומרת כשרות (לא כלים ובד"צ ומסעדו כשרות) העדפתי ברוב הפעמים שאותה קבוצה של רוב שפגעה בעצמה בשביל להתחשב בי הערכתי את המעשה מאוד ולכן לרוב העדפתי לוותר על סוג אוכל מסויים בשביל שלא הרוב "ידפקו". מה שאני מנסה להגיד זה שאת יכולה במקרי כאלו לפנות לקבוצה שסביבך ולהסביר לה שזה מפריע לך להם יש את הזכות לקבל את זה או לא. אם הם יקבלו את זה את צריכה להעריך אותם ולעשות א השיקול שלך של כמה זה מפריע לך ביחס לכמה הם יצטרכו להתאמץ בשביל להתחשב בך.אם הם לא יקבלו את זה, זה יתן לך קצת מושג עליהם:) בכל מקרה נתת את הדוגמא עם הטוסטר ואני רוצה לתת דוגמא הפוכה-בצוות של אחי (משרת בצנחנים לא בגדודים-צוות) יש רק בחור אחד שהוא שומר מצוות. בכל מקרה במהלך ההכשרה הארוכה שלהם יש לא מעט שבועות שהם אחראים על הכנ האוכל ולמרות שזו בחירה שלהם מה להכין ואיך הם עדין כללל הצוות אוכל כשר בשביל אותו בחור. אז זה סוג של כפייה אבל הוא חבר שלהם לצוות והם מוכנים לעשות את זה בשבילו למרות שהם לא חייבים.וזה כמו שהם לא ישמעו בתוך החדר בשבת מוסיקה מהפלאפון או דברים כאלו. בכל מקרה כל החפירה שלי שמטרתה הראשית הייתה להתכחש ללמידה לבגרות באה להגיד שאי אפשר להכליל את המסגרת הצבאית ויחסה למסורתיים ע"י מקרים בודדים כי יש גם מקרים הפוכים וכמו שאנחנו רוצים שיתחשבו בנו צריך לנסות למצוא כמה שיותר מקרים של התפשרות שלנ שהיא לא יותר מידי קריטית לנו ובה נוכל ללכת לקראתם... בברכת שבוע טוב וחיים נפלאים, ענבר

היי ענבר=]

כון, בצבא, כמו בכל מקום, יש גילויים של אחווה והתחשבות הדדית וזה מאוד יפה. הבעיה אצלנו היא שרוב האנשים במקום הם קצינים שאין יותר מדיי טעם לבקש מהם...זה לא ממש צבא, המקום בו אני נמצאת אז זה קצת בעייתי מהבחינה הזו, אבל חפיף, עוד שנה שבוע וקצת אני אביא עוגה (כשרה) ובורקסים (כשרים גם הם) ואחלק הכל בכלים חד פעמיים ו(נחשי מה-)כשרים, אז עד אז אני אמשיך לאכול אורז/פסטה (כשיש...) בכלים חד פעמיים (את זה לפחות יש לנו)...בקטנה, איך שאומרים... שיהיה בהצלחה בבגרות (מועד ב?), גם אני הייתי שם לפני שנה=] שבוע מקסים שיהיה, פרבולה

lady h

New member
גם לי הקטע עם הכשרות קצת מפריע

איפה שאני עובדת יש מיקרוגל משותף ומלא אנשים מחממים בו, בין היתר מוכנס גם אוכל לא כשר. אין לי ברירה אלא לחמם שם כי זה המיקרוגל היחיד.

lady h

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

העלית בעיה מאוד נפוצה ואני חושבת שלא רק בחורות מסורתיות נתקלות בה אלא שזה משהו שגם בחורות חילוניות נתקלות בו. אין לי כ"כ עצות לתת לך, נראה לי שהפתרון הוא פשוט להמשיך לנסות עד שתמצאי מישהו שמתאים לך. אם מתאים לך הכרויות דרך האינטרנט, את יכולה לנסות גם להכיר דרך אתרי הכרויות של שומרי מסורת, שם תמצאי לא מעט בחורים "בראש שלך".

d276

New member
כל הכבוד

לא הרבה יוצא לפגוש מישהי עם עקרונות מספיק חזקים, שיודעת לשים את הגבול. גם אני בחור מסורתי שנמצא איפושהו באמצע,והתחלתי להתקרב יותר לדת הרבה בגלל שלא מצאתי מישהי שתהיה באמצע איתי. אני יכול להבין אותך, כמה זה לא קל להיות באמצע. אני מאמין שבחור שבאמת מכבד אותך לא ילחץ אותך ולא ילחיץ אותך, וייתן לך את כל הזמן שאת צריכה. המון בהצלחה!

למעלה