בחורה צדיקה מידי?

בחורה צדיקה מידי?

שלום! אני יוצא עם בחורה שיותר צדיקה ממני תשאלו במה זה מתבטא? בביגוד בדעות שהיא רוצה מישהו שישב וילמד לאורך שנים מה שאני לא בטוח מסוגל וכו` רואים עליה שהיא צדיקה חוצמזה הכל מצויין. מה דעתכם? אילו בעיות יכולות להיות בעתיד? באיזה שאלות בערך אני יכול לבדוק את מידת צידקותה? תודה מראש.

בחורה צדיקה אפשר לפתוח אותה אחר כך

לדעתי תמיד טוב לקחת בחורה קצת יותר צדיקה ממך כיון שאחרי החתונה הבנות החרדיות תמיד נפתחות יותר. וטיפ אישי! בחורה פתוחה יותר ממך קשה מאוד לסגור אותה ולהתאים לך מה שאין כן סגורה אפשר לפתוח . בהצלחה!

לחלוטין לא מסכימה.

לא טוב ולא בריא לו לאדם לקחת חזקה ממנו. בייחוד שטבע הבעלים לשלוט (ולא במובן השלילי של המילה, חלילה). מי הוא זה ואיזה הוא אשר יאהב לשמוע כי "זה לא ראוי", "אבותינו לא נהגו כך", "לא על פי ההלכה", "חשש למראית עין" וכדו'? אף אחד. וגם אם בתחילה זה לא קיצוני ולא מפריע, זה עוד עלול להיות כזה. הרשה לי להתייחס למשפט הלז שלך: "אחרי החתונה הבנות החרדיות תמיד נפתחות יותר. וטיפ אישי! בחורה פתוחה יותר ממך קשה מאוד לסגור אותה ולהתאים לך מה שאין כן סגורה אפשר לפתוח" ----> מתחתנים כדי לשנות אנשים????? אהבה אמיתית בין בני זוג משמעותה לקבל את השני כפי שהוא (!) מבלי להקרין עליו את הרצונות שלנו. מבלי לשנות אותו. להבין שזה מי שהוא, וככה אני אוהב אותו. אם מתחילים לחשבן "נו טוב, אחרי החתונה אני כבר אשנה את זה אצלו", המסע לגירושין נראה פתאום קצר הרבה יותר. וזה לא חייב להיות על דברים מהותיים (כמו תורה ומצוות) אלא אפילו על סדר והיגיינה אישיים. מתחיל בקטן ו.... וד"ל.

רוצה להרגיש איך זה להיות גרוש ?

תתחתן איתה ! לקחת בחורה צדיקה על דעת זה שהיא 'אולי' תיפתח בהמשך זה רשעות כלפיה וכלפיך. אמר לי רב גדול שמרבית הגירושין כיום הם בגלל פערים בנושאי דת ורוחניות. על פערים כאלה לא מתגברים. אל תהמר על חייך וחיי בחורה יר,ש .

מרבית הגירושין... ידידי הם לא מפערי

דת יש לרב הזה טעות ולך שהאמנת לו במגזר שלנו מרבית הגירושין זה מחוסר וותרנות ומידות...

שערים

New member
יכול להיות שאתה צודק.. אבל

אם אתה מעיז לכתוב ולהגיד ש``הרב הזה טעה``. אז יש לך בעיה רצינית. ואולי כדאי שתפסיק להיות `מדריך חתנים`...

עם כל הכבוד לאותו הרב,

ידוע לי על מקרים, שגדולים הורו הלכה למעשה, לקחת דברים בסגנון זה. כך שמן הסתם אין הוראה גורפת בנושא. וכמו כל סוגיה אחרת בעניני שידוכים, תלוי הדבר בהמוני פרטים, שיכולים לשנות את התמונה כולה.

בחורה צדיקה זה עפ``י רוב מום עובר

זה מה שמכניסים להן לראש שכדאי להן לדרוש (אני לא מצליח להסביר את עצמי). ידועה האימרא הבנות דורשות חתן כרבי עקיבא אך בעל ככלבא שבוע. ועוד משהו קטן. רוב הגירושין הם בגלל כסף. או קצת מדי כסף (אם אין כסף אין יראת שמים, אין שלום (בית), אין ביטחון, איןטרנט (זה סתם כתבתי)) או יותר מדי כסף (אם אני יוצא/ת מהעסקא הזו עם חצי מליון דולר אוכל להשיג בכסף הזה עסקא יותר טובה.

לדעתי

לא הייתי לוקח אחת צדיקה כאילו רצינית ממש כי אני לא כזה. ולא רוצה גם לקלקל אותה. נניח אני שומע שירים לועזיים והיא מבית שאין בו רדיו זה בעיה. לא שווה הבלגן אחר כך.

ORITB3

New member
לא הייתי ממליצה

לדעתע אדם צריך לדעת מה הוא,מה הוא רוצה מעצמו ומאשתו,ואיזה סגנון בית הוא רוצה לבנות,כך שלא כדאי לקחת ריזיקה על אחת שיותר צדיקה ממך,כי בנות צדיקות אחרי החתונה גם אם תנסה ל"מדרן" אותם הם ירגישו רע עם עצמם,אם היא יותר מדי צדיקה לדעתי תוריד,פשוט חבל,ושמעתי שרוב הגירושין היום הם על רקע רוחניות ודת....GOOD LUKE

למעלה