בחדשות ערוץ 1 עכשיו

או ריסה

New member
כתבה יחצנ"ית

ולא יותר מזה. מעניין יהיה לדעת, אם אי-פעם, רקדנית פלמנקו ערביה, תזכה בתחרות.

flamenca

New member
אין שום סיבה שלא

זו בכלל לא שאלה אפילו. פלמנקו חוצה גבולות, דתות ותרבויות. רק חבל שבחדשות עוד מתייחסים לזה כקוריוז. פלמנקו מלא כולו בהשפעות מוסלמיות ויהודיות, ופחות או יותר כל מי שהיה ועבר דרך אנדלוסיה תרם את חלקו לפלמנקו. אז מה הם מתפלאים שכ"כ הרבה אנשים מתחברים אליו? הכתבה הייתה יחצ"נית, וממש לא מצא חן בעיני ההתעלמות הגורפת משלל המורות השונות שיש בארץ. ברור לי שהכתבה באה ספציפית לפרסם את קרן עדי, אבל עם כל הכבוד לכרמל ומיכל נתן, ולשרון שגיא (ויש הרבה כבוד), יש עוד מורות בארץ. במיוחד הפריע לי שלא הזכירו את המורה של עדי אגמון ז"ל - דליה לאו. וגם כן, מה זה "טרנד הפלמנקו החדש"? אולי הם שמו לב לזה ק עכשיו, אבל הפלמנקו הגיע לכאן בשנות השבעים, כשסילביה עשתה עליה לארץ.

Falcor

New member
למה אתם לוקחים את זה כלכך קשה ..

זאת הייתה כתבה קצרה.. של שמונה דקות או משהו .. ולא סרט תעודה על הפלמנקו בארץ. ראיתי את הכתבה.. ולא הבנתי את מי הם יחצ"נו ?!

flamenca

New member
לא לקחתי יותר מידי קשה...

פשוט חבל שכשסוף סוף הפלמנקו מקבל קצת כותרות, התקשורת כרגיל מעוותת.

Falcor

New member
אין מה לעשות.. אי אפשר בכתבה קצרה

של כמה דקות לתת את התמונה בכללותה.. וגם אני לא חושב שיש דבר כזה תמונה שלמה.. כי כל אחד רואה את העניין קצת אחרת .. אגב.. אולי לא קלטתי את מה שהיה בכתבה.. אבל במה התקשורת עיוותה את העניין ?!

flamenca

New member
שפלמנקו זה טרנד "חדש"

שזה ממש לא נכון. פשוט רק עכשיו הם נזכרו בו.

Falcor

New member
זה נכון ולא נכון ..

אני חושב שדווקא יש פריחה (מועטה) בעניין הפלמנקו בארץ.. ולאנשים מסויימים שלא מעורים בתחום זה נראה כ"טרנד" חדש .. לאלו שכן מעורים בתחום .. (כמוני וכמוך) זה לא נראה כטרנד. אני לא חושב שיש משהו שניתן לעשות בנושא .. פשוט לתת לפלמנקו בארץ להתפתח בקצב שלו ..

צרות עין, רישעות

וחוסר פירגון הם המאפיינים את תגובתך כאן ואת תגובותיך הקודמות על התחרות של קרן עדי. הכתבה אם לא שמת לב היתה על העולות לחצי הגמר, לפיכך ראיינו אותן ואת המורות שלהן. בתור אנקדוטה הראו גם את הצד חוצה הגבולות והמגזרים של הפלמנקו, ויפה שכך עשו. ולגבי הערתך הגזענית על יכולתן של הרקדניות הערביות נראה לי שעדיף שכדאי שתרחיבי את השכלתך: ההשפעה הערבית על התרבות והשפה הספרדית היא אדירה, על אחת כמה וכמה השפעה זו ניכרת באומנות הפלמנקו.

flamenca

New member
אתה מתכוון אלי או אל או ריסה?

כי אם תקרא את התגובה שלי, תבין שאני מסכימה איתך לגמרי לגבי הרקדניות הערביות.

או ריסה

New member
הערתי הגזענית... האמנם?

את/ה כנראה לא יודעים מה זאת גזענות. הלוואי והתבדה אם אי-פעם תזכה רקדנית ערבייה להגיע לגמר של איזה תחרות. הכתבה <ושמתי עיניים טוב טוב> לא הייתה על תרבות הפלמנקו בכלל... הכתבה התמקדה אך ורק על המורות והעולות לגמר התחרות של קרן עדי ולזה קוראים יחצנ"ות !

למעלה