בז"א מפרסמת Q1 טוב

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

בורסה 2008

Well-known member
לדעתי אנשים לא מבינים עד הסוף את הדוח. יש פה הפסד של 54M$ על שיערוך גידור כי הסולר סיים את הרבעון ב-70+ ויש פה חודש ינואר של ריענון. בהתחשב בנסיבות אלה הדוח אפילו מעל הצפי שלי בקצת, ומה שיותר חשוב זה האישור שברבעון השני עובדים בתפוקה מלאה והוא הולך להיות רבעון מפלצתי.

dw

Well-known member
מנהל
זה נראה כמו קייס לתביעה יצוגית -
אם החברה לא פירטה בסיכונים בתשקיף ובדוח השנתי את היותם של מבנים רבים ללא ארנונה הרי שזה נראה לכאורה כמו רשלנות.
מה חשבו לעצמם? שיהיו מבנים בישראל שלא משלמים ארנונה? אין חיה כזו.

דווקא כשהמצב מתחיל להשתפר: בתי זיקוק אשדוד מקבלת שומת ארנונה של 266 מיליון שקל

dw

Well-known member
מנהל
הרגולטור מתנגד לכניסת שפיר לבז"א
ועדת הריכוזיות נגד השתלטות שפיר על בז״א: "תלות גוברת בשגרה ובחירום"

לפי הכתבה, אבי שמחון, בדעת מיעוט, הסביר שיש לאשר את העיסקה שכן בז"א תדרש להשקעות עתק, בהיקף מיליארד שקלים.
לכן אם שפיר לא נכנסת אז בז"א תידרש לבצע הנפקה גדולה, בכל מחיר, והמניה כנראה תרד.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
לא יודע איפה להתחיל אפילו בכמות השטויות שרשמת פה. השקעה של מיליארד שקל(לצורך מה בדיוק?) זה כהכנה לסגירת בזן. בוא.... זה לא יקרה בקרוב.

מעבר לכך בזא הולכת לעשות תזרים של קרוב למיליארד ש"ח רק ברבעון 2 ו-3 השנה. מאיפה הבאת את ההנפקה בכל מחיר אני לא מבין.

ודבר אחרון- לשפיר יש אופציה לדלל את מחזיקי בזא במחירי סוף עונה, אז לדעתי כל הסיפור הזה הוא בכלל חיובי, ומי שמכר היום לדעתי פשוט אין לו מושג.

נחיה ונראה

dw

Well-known member
מנהל
לא יודע איפה להתחיל אפילו בכמות השטויות שרשמת פה. השקעה של מיליארד שקל(לצורך מה בדיוק?) זה כהכנה לסגירת בזן. בוא.... זה לא יקרה בקרוב.

מעבר לכך בזא הולכת לעשות תזרים של קרוב למיליארד ש"ח רק ברבעון 2 ו-3 השנה. מאיפה הבאת את ההנפקה בכל מחיר אני לא מבין.

ודבר אחרון- לשפיר יש אופציה לדלל את מחזיקי בזא במחירי סוף עונה, אז לדעתי כל הסיפור הזה הוא בכלל חיובי, ומי שמכר היום לדעתי פשוט אין לו מושג.

נחיה ונראה
נכון, זה לא יקרה בקרוב אך ככל הנראה כן ידרש בשנים הבאות.
להבנתי אם כתוצאה מכך שהמתקן מיושן ואם כתוצאה מהצורך להרחיבו ולשדרגו כדי שיוכל להחליף, בבוא העת, את בזן (תסריט שלדעתי לא יקרה בעשור הקרוב, כן יכול לקרות בחלון זמנים של 20-30 שנה)

כנראה שהיו כאלה שדאגו אתמול מהידיעה ומכרו. היום הנייר מתקן בחזרה.

בורסה 2008

Well-known member
נכון, זה לא יקרה בקרוב אך ככל הנראה כן ידרש בשנים הבאות.
להבנתי אם כתוצאה מכך שהמתקן מיושן ואם כתוצאה מהצורך להרחיבו ולשדרגו כדי שיוכל להחליף, בבוא העת, את בזן (תסריט שלדעתי לא יקרה בעשור הקרוב, כן יכול לקרות בחלון זמנים של 20-30 שנה)

כנראה שהיו כאלה שדאגו אתמול מהידיעה ומכרו. היום הנייר מתקן בחזרה.
כמו שכתבתי ועומד מאחורי זה- מי שמכר אתמול לא מבין מהחיים שלו, ואם צריך מיליארד ש"ח כדי לשדרג את המתקן עוד 10 שנים, תרשה לי לנחש שבזא תוכל לעמוד בזה בקלות. שטויות בפיתה

למעלה