בזק - אין כמו בבית...

בזק - אין כמו בבית...

במהלך השבועות האחרונים פרצה בזק במסע מיתוג מחודש שאפילו אני (אין לי טלוויזיה בבית) לא יכול להתעלם... בין היתר במסגרת המיתוג החדש של שינוי הלוגו, סלוגן, פרסומות ברשת ואפילו האלבום הבא http://p.gi-israel.info/bezeq/5025/ מה שמדהים אותי זאת הנקודה הפשוטה ש-בזק היא חברה שמספקת פתרונות טלפוניה מגוונים, ובמסגרת המיתוג החדש לא מוזכרים השירותים המתקדמים תעריפים זולים וכו'... עכשיו ברור לי שהכל קורה בגלל שסוף סוף החברה מרגישה מאויימת בעקבות העובדה שיש לה מתחרים. והעובדה שה- שירותים לא מוזכרים זה בשל העובדה שכולם בארץ יודעים שבזק היא חברת תקשורת לאחר ההקדמה הקצרה יש לי מספר שאלות: 1. האם אותו משרד פרסום שמריץ את הקמפיין לא מבין שהעובדה שדברים בסיסיים כמו תעריפים/שירותים לא מוזכרים יוצר בעצם סוג של הסתרה ? 2. מה מנסים להשיג בסלוגן בזק-אין כמו בבית? איך זה בדיוק משכנע אותי לא לעבור למתחרה (ועוד שהיום אני יכול לשמור על המספר הישן שלי) ? חשוב לי להגיד שהשאלות מוצגות בצורה הכי לא צינית בעולם, ואני באמת מנסה להבין את הרציונל מהמסע פרסום המדובר.

pulse11

New member
בתהליך מיתוג לא ממהרים להוציא את הערכים

הפונקציונליים החוצה כ"כ מהר. שימי לב לאורנג' - נכנסו בקול רועם ועשו לנו בית-ספר במותגים. אף אחד לא דיבר על מחיר, רק דיברו "נשמע מצויין, נשמע אורנג'". ויז'ואל - שפה גרפית, סלוגן, מסר. המחירים, התעריפים, המכשירים וכל השאר מגיעים ברמת הקטלוג/פלאייר/מבצעים/קמפיינים. המותג - מרחף מעל. שימי לב לקוקה-קולה, מישהו דיבר על מחירים, על גודל הבקבוק ועל ערכים פונקציונליים אחרים? אף פעם. "טעם החיים, ליהנות מהחיים וכו'". שום דבר על פונקציה. זהו כוחו של מותג.

אין כמו בבית, ידידי שלדג תוכנה, זו...

אותה הרגשה ששורה עליך במקום בו נעים לך, אליו אתה שב כל יום בשמחה...(בהנחה שלא עשית מעשים בהם אתה בוש), אותו אינך עוזב כך סתם...(שוב- זה נכון רק לאלה שאינם פועלים באופן מזיק כנגד ביתם
) אז לדבר על מחירים זולים ותעריפים מקוצצים ושאר ירקות לא יציתו את פרץ הנוסטלגיה של להיות שוב בבית אלא יעוררו אסוציאציה של מטבח פועלים עלוב, נכון בזק בחרו בדרך הארוכה והקשה, אולם זו בפירוש דרך מנצחת לאורך זמן, לדוגמה ראה מה עושים המומחים בניהול שיווק, קח לדוגמה את עוצמה עסקית, הם מדברים השכם והערב על אותה הרגשה של בבית. פלא שהם נוגסים במקטעים שלמים של הענף בהם הם פועלים?

למעלה