בזן תפרסם מחר Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
השיחה התחילה. דוח Q2 חלש בעיקר בגלל המלחמה והפגיעה במתקן.

אחזקה צולבת - בתי השקעות יורשו להחזיק גם בבזן וגם בבז"א.
הטיל פגע במתקן האנרגיה של הקבוצה. הם הצליחו להחזיר במהירות חלק מהיכולות. בעוד שבועיים יחזרו לפעילות עוד 2 דוודי קיטור. במהלך Q4 יגיעו עוד.

Reem88

Well-known member

dw

Well-known member
מנהל
הערה מעניינת שהחשב אמר בשיחה - שימו לב שבניטרול הטיל והטיפול החברה עושה מעל 400M$ EBITDA (מעל 100 לרבעון)
לכן בשווי של בערך 800M$ הנייר נסחר בעצם לפי מכפיל EBITDA של 2. לא רע.

הסתייגות - זה כאשר מניחים מרווח זיקוק של מעל 10. הם החלו לגדר את 2026 עם מרווחים כאלה.

Reem88

Well-known member
שימו לב שבניטרול הטיל והטיפול החברה עושה מעל 400M$ EBITDA (מעל 100 לרבעון)
יש ביטוח והם אמורים לקבל את הכסף הזה, השאלה מתי זה יבוא לידי ביטוי בדוחות?

השוק לא מתלהב מהדוחות והמניה מדשדשת שנים במקום :-(

dw

Well-known member
מנהל
יש ביטוח והם אמורים לקבל את הכסף הזה, השאלה מתי זה יבוא לידי ביטוי בדוחות?

השוק לא מתלהב מהדוחות והמניה מדשדשת שנים במקום :-(
בינתיים קיבלנו דיבידנדים לא רעים בכלל בכלל, לכן פחות כואב לי בתיק. בכ"ז הנייר תיקתק לי תזרים.
הפעם אני יכול להבין אם לא מפנקים אותנו אבל בהתחשב בטיל + הקניה בארה"ב? בסדר. נוותר להם (אני גם בקומה למעלה, כן? :p שם זה יותר עדין)

Reem88

Well-known member

התייחסות לפרסומים בתקשורת בק"ע גיבוש תוכנית חדשה להעתקת מפעלי קבוצת בזן לנגב​

dw

Well-known member
מנהל
הופה הופה. |נורה|

איזושהי אינדיקציה ראשונית על המספרים הגדולים המעורבים בפינוי מתקן תשתית גדול בישראל בשביל להרים שדה דב 2. לא בת"א או חיפה אלא ב... אשדוד.
המדינה מבקשת לפנות את אלתא אשדוד כדי לפנות קרקע לייצור 70 אלף יח"ד:
ההסכם שבדרך: 70 אלף דירות ייבנו במקום מפעל אלתא באשדוד - גלובס

המדינה הולכת להכניס את היד לכיס ולשלם על העתקת המפעל, בעלות של 4 מיליארד שקל לפחות (העתקת בזן יעלה מן הסתם הרבה יותר) אבל... היא זוממת לקבל על הקרקע עשרות מיליארדים. שוב... עשרות מיליארדים! רמ"י ואלתא יתחלקו בעלות טיהור הקרקע.
ככה זה קרקע ענקית פנויה צמודה לעיר. זה שווה המון המון כסף. זה גם לפנות נימבי (אלתא, כמו בזן, זה לא בדיוק גידול ורדים בשדה)
לא סתם חג'ג' חמד את מניות בזן שלנו. הבןאדם לא פראייר. פטרוכימיה מעניינת אותו כקליפת השום, אבל האלפיים דונם שלנו? אוהו כמה שזה מעניין.
בלי לחץ. זה לא למחר בבוקר. גופת בזן לא הולכת לשום מקום לפחות בעשור הקרוב. להערכתי בזן תמשיך להתלוצץ עם רופאיה :D לפחות עוד 20-30 שנה, אבל הריר הנדלניסטי על הגופה? אוהו |יאמי|

דו״ח טוב לא?
מישהו יכול להסביר קצת על החברת נפט שבזן רכשה? איך היא כבר הרוויחה 17 מליון דולר על ההשקעה בחודשיים בלבד? מה הקאץ׳?

Reem88

Well-known member

למעלה