בזן מפרסמת Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

jsphs

Well-known member
לטווח הקצר אני די מסכימה איתך.
החל מסעיף ט' התייחסת לטווח ארוך יותר, עליו החלטת רגולטור יכולה להשפיע.
גם בטווח הקצר הרגולטור יכול להשפיע.

מה שבא לעזרתה של בזן שבנזין, סולר, קרוסין ומזוט על דרגות הנקיון השונות.

לא סביר שאף פקיד סביר יתן הנחיה לסגירת הזקוק לפני שרב משק התחבורה עבר לחשמל בהצלחה ויש פתרון רשתי לכאלו צריכות של חשמל.

dw

Well-known member
מנהל
בורסה ודן, שבת שלום.

לעניות דעתי תחת ההנחות הבאות:
א) מחיר המניה של בזן נשמר על 120אג בשנה הקרובה.
ב) בזן שומרת על מרווח זיקוק ממוצע של כ15$ לחבית נפט. ו0 רווח או הפסד בפולימרים.
ג) בזן הקדימה כנראה טיפול תקופתי ותזמנה אותו עם ירידת מרווח הסולר כפי שהיה ברבעון הקודם. מתוכננת עצירה של מתקן ברבעון הרביעי של 2023 ומתקן דומה ברבעון 4 2024. ויש הערכות לשיפוצים הללו.
ג) אם זה מה שיקרה, סביר כי בזן תחלק דוידנד כל רבעון 50M$ וביתרת הEBITDA תפרע חוב בנקאי דולרי ואגח ה ו ט ללא הנפקה של אגח או נטילת אשראי בנקאי.
ד) היה חסר לי בדו"ח דווח של אפילו עוד 5M$ על מנת שבזן תרכוש את מניותיה בזול. גם בדו"ח כזה, היה ניתן להגדיל לבזן את תוכנית הרכישה.
ה) המיעוט, מחזיק רק כ26% ממניות הפטרוכימים. אין באמת הרבה סחורה. שווי מניות המיעוט כ78 מיליון שח.
ו) אין החזקות מוסדיים בפטרוכימים. וכשזה המצב, אני הייתי מצפה מהפטרוכימים להמשיך ולפרוע את אגח ט בכל רבעון ובקצב הנוכחי זה יקח פחות משנתיים.
ז) הגדלת תוכנית הרכישה של בזן תאפשר לייצב את מחיר המניה ותאפשר בעוד כשנה ללוות כ 450 מיליון אל מול נניח 2/3 מהחזקותיה בבזן של הפטרוכימים אם LTV מקובל ולפרוע בפארי את כל אגח הפטרוכימים. לאותה נקודת זמן תחזיק הפטרוכימים במניות בזן בשווי של כמעט מיליארד שח אל מול חוב של כ 450 מיליון ושליש ממניות בזן לא משועבדות.
ח) הפטרוכימים תמשיך למשוך דוידנידים מבזן בכל רבעון ולפרוע חוב בנקאי. באותה נקודת זמן אם כלום לא ישנה. ידרשו לה כ10 רבעונים לפרוע את החוב הבנקאי בריבית של 5% ולא 10.54% וקיקר כמו שמשולם באג"ח י.
ט) תחת הנחה של עוד 10-20 שנה של הפעלת זיקוק עד שאחרון האוטובוסים, המשאיות, הבולדוזרים שפועלים על סולר, ספינות המשא שפועלות על מזוט, ומטוסי מטען על דס"ל. בזן תחזיק במניות של חברה שיהיה הזמן להנזיל את הקרקעות עליהן היא יושבת. ללא חוב. חברה שכנראה במדינת ישראל של שנת 2040 תמנה כ 15 מיליון שח ותחזיק בקרקעות בלב מטרופולין חיפה וכל הקרקעות שסביבה (שלא בבעלותה) שמטעמי זהירות לא נעשה בהן שימוש .
י) לא מן הנמנע, כי לאחר פרעון האגח. ועוד עם היכולת הקלה לנהל משא ומתן בחדרי חדרים עם במערכת הבנקאית על מנת שהרב יפעל לרכוש את מניות הפטרוכימים מהמיעוט. על מנת להגיע לעוד 10-20 שנה למשא ומתן על הדממת בזן כדבוקת מחזיקים ללא מיעוט כלל.
יא) סביר כי יהיה עדין בקוש עולמי לדס"ל ומזוט ואף סולר. לא יפתחו בתי זקוק כי לכולם יהיה ברור שזה קרוב לסוף וכל מי שירצה תזקיקים פשוט ייבא אותם ממתקנים קיימים . באותה נקודת זמן, בזן תוכל להמשיך לפעול גם עוד שנים קדימה עם שוק עולמי ולנהל משא ומתן נדלני ללא לחץ תפעולי או תזרימי.
יב) מאוד יכול להיות שבזן לאותה נקודת זמן תהיה חברה ללא חוב וסביר שתרכוש את מירב מניותיה מהמוסדיים על פני השנים .
יג) הנעלם היחיד הוא זמינות חומרי הגלם לתעשיית הפלסטיקה והאם בית זקוק יחיד באשדוד יספיק למדינה של 15 מיליון איש גם אם כל עולם התחבורה יעבור לחשמל מבוסס גז ופאנלים סולריים.
כתבה בעניין תמא75, העוסקת בפינוי בזן בעתיד הרחוק
בדרך לפינוי בתי הזיקוק: המועצה הארצית אישרה הקמת מרכז עסקים ומגורים במפרץ חיפה | כלכליסט (calcalist.co.il)

tby1

Active member
בזן תמשיך לעלות . ב- 3 חודשים האחרונים עלתה ב- 20% וזה לא הסוף.

תזרים המזומנים של רבעון "חלש" עומד על 100 מיליון דולר, בשנה זה 400 מיליון בפועל את 2023 יסגרו כנראה עם 700

לחברה אין שימוש בכמות כזו של מזומנים. המשך צמצום החוב לא על הפרק . אפשר לראות כי ב- 18 החודשים האחרונים, למרות תזרים יוצא מהכלל החוב ירד רק ב- 100 מיליון . הסיבה היא כי המשך הורדת החוב יפגע בתשואה על ההון. גם אם יחליטו להוריד, אז מדובר בלא יותר מ 100 מיליון. אם מחיר הנפט יעלה, הן יצטרכו קצת הון חוזר שום דבר דרמטי ביחס לתזרים.

מה שנותר הוא לחלק דיבידנדים מאוד גדולי (מתחילת 2022 שילמה כ- 35 אג למניה - השער בתחילת 2022 היה 67 אג'.....) ולבצע רכישות עצמיות. יסיימו את ה- 20 מיליון דולר רכישה עצמית יתחילו מנה נוספת , שני מהלכים שמצד אחד "ייבשו" המוכרים ומצד שני יגדילו האטרקרטיביות של ההשקעה.

dw

Well-known member
מנהל

תזרים המזומנים של רבעון "חלש" עומד על 100 מיליון דולר, בשנה זה 400 מיליון בפועל את 2023 יסגרו כנראה עם 700

לחברה אין שימוש בכמות כזו של מזומנים. המשך צמצום החוב לא על הפרק . אפשר לראות כי ב- 18 החודשים האחרונים, למרות תזרים יוצא מהכלל החוב ירד רק ב- 100 מיליון . הסיבה היא כי המשך הורדת החוב יפגע בתשואה על ההון. גם אם יחליטו להוריד, אז מדובר בלא יותר מ 100 מיליון. אם מחיר הנפט יעלה, הן יצטרכו קצת הון חוזר שום דבר דרמטי ביחס לתזרים.

מה שנותר הוא לחלק דיבידנדים מאוד גדולי (מתחילת 2022 שילמה כ- 35 אג למניה - השער בתחילת 2022 היה 67 אג'.....) ולבצע רכישות עצמיות. יסיימו את ה- 20 מיליון דולר רכישה עצמית יתחילו מנה נוספת , שני מהלכים שמצד אחד "ייבשו" המוכרים ומצד שני יגדילו האטרקרטיביות של ההשקעה.
פז נפט צופים שגם H2 יהיה טוב ואם זה אכן מה שיהיה אז אין סיבה שגם אצל בזן התוצאות לא תהיינה טובות.

בורסה 2008

Well-known member

בגדול אני מסכים. שתי נקודות:
1. אני כן חושב שהולכים להורדה של החוב אבל באופן איטי והדרגתי כדי להמשיך לחלק דיבידנדים גדולים. לא יגייסו אחד לאחד על כל פירעון.
2. התזרים שאתה מציג הוא אולי מפעילות. בפועל התזרים החופשי נמוך יותר(בנטרול תנועות בהון חוזר). רבעון שלישי יהיה חזק ככל הנראה ואולי יתקרב לרבעון הראשון(מעל 200M ברבעון הראשון), אך ברבעון הרביעי יש טיפול תקופתי מתוכנן שגם יוריד ניצולת וגם יצריך השקעות הון יחסית גדולות כך שתזרים חופשי של 700M זה לא מציאותי. נקודה נוספת היא ההון החוזר התפעולי שנמצא סביב השיאים של אמצע 2022 וזאת למרות ירידה משמעותית בנפט מאז. יש שם הרבה כסף שאפשר להוציא במקרה הצורך, בעיקר בסזפקים שנמצאים בשפל היסטורי.

tby1

Active member
בז"ן זקוקה לכ- 200+ מיליון דולר בשנה בתחזוקה / השקעות (כ- 10% מהנכסים הקבועים) כך ש- 700 מיליון תזרים, זה 500 לפני מימון של 100 ויש מיסים לשלם...

בסוף יש 300-350 מיליון שצריך להחליט מה לעשות איתם. 50% מהרווח יהיה הדיבידנד. היתר? בין להקטין חוב ללרכוש מניות , מההתשואה הגדולה יותר?

בורסה 2008

Well-known member
בז"ן זקוקה לכ- 200+ מיליון דולר בשנה בתחזוקה / השקעות (כ- 10% מהנכסים הקבועים) כך ש- 700 מיליון תזרים, זה 500 לפני מימון של 100 ויש מיסים לשלם...

בסוף יש 300-350 מיליון שצריך להחליט מה לעשות איתם. 50% מהרווח יהיה הדיבידנד. היתר? בין להקטין חוב ללרכוש מניות , מההתשואה הגדולה יותר?
אם אתה שואל אותי על הטווח הקצר, יכול להיות שיגדילו קצת את הרכישה העצמית(נגיד עוד 20M$), אבל גם סביר מאד לדעתי שיחלקו יותר מ-50% כי הריבית נושכת שם למעלה בפטרוכימיים. מדיניות ה-50% היא עוד לפני שינוי הבעלות. ויחד עם זאת אפשר גם להמשיך להוריד חוב בצורה איטית. אני הייתי מעדיף הקצאה גדולה יותר לרכישה עצמית, במיוחד במחירים האלה, אבל אם להיות ריאלי זה פחות סביר בגלל הלחץ מלמעלה.

הריבית בפטרוכמים היא לא כזה דרמטית.
למזלם הם עשו את ההסדר לפני הקפיצה בריבית. ככה מה שהיה ריבית גבוהה מאוד לפני שנה, היום היא לא כזאת דרמטית.
ההבדל בין עלויות גיוס חוב חדש בבזן כיום לריבית הנקובה של פטרוכימים הוא לא גדול.
ובסך הכל הם קיבלו אגח מהחלומות, בלי עילה לפירעון מוקדם, עם שליטה מתי לבצע פירעון מוקדם.
לא רואה אותם מגדילים את אחוז הדיבדנד מהרווח השנתי ב 2023, בשנת 2024 יהיה על מה לדבר.
רבעון שני כבר אבוד כנראה שהמניה תדשדש בו נקווה שוב שברבעון הבא נראה תוצאות טובות יותר.

בורסה 2008

Well-known member
הריבית בפטרוכמים היא לא כזה דרמטית.
למזלם הם עשו את ההסדר לפני הקפיצה בריבית. ככה מה שהיה ריבית גבוהה מאוד לפני שנה, היום היא לא כזאת דרמטית.
ההבדל בין עלויות גיוס חוב חדש בבזן כיום לריבית הנקובה של פטרוכימים הוא לא גדול.
ובסך הכל הם קיבלו אגח מהחלומות, בלי עילה לפירעון מוקדם, עם שליטה מתי לבצע פירעון מוקדם.
לא רואה אותם מגדילים את אחוז הדיבדנד מהרווח השנתי ב 2023, בשנת 2024 יהיה על מה לדבר.
רבעון שני כבר אבוד כנראה שהמניה תדשדש בו נקווה שוב שברבעון הבא נראה תוצאות טובות יותר.
יפתח, קודם כל תמיד כיף לראות אותך.

אני חושב שאתה מגזים. אמנם הריבית בפני עצמה לא נוראית, אבל עלות המימון ביחס לשווי של פטרוכימיים זה מוגזם לגמרי(מוחק בערך 17% מהשווי הנקי הנוכחי של פטרוכימיים בשנה).
אגב, למעשה, בזן לקחה 80M חוב בנקאי כדי להחליף חוב של 36M ישר לאחר רבעון שני, אז יוצא שהיא בעצם מימנה את הדיבידנד ביניים בחוב חדש.
שים לב שכבר יצאו מהמדיניות המוצהרת של חלוקה שנתית אחת של 50% מהרווח על סמך דוחות שנתיים. בוא נחיה ונראה.

dw

Well-known member
מנהל
היום האקס דיבידנד בבזן והמניה קופצת 3%

בורסה 2008

Well-known member
בשעה טובה הגענו לשערי טרום קורונה(מתואם).
באיזורים האלה אז פורסמו דוחות שנתיים של 2018 שכללו רווח נקי של 187M. בחציון הראשון של 23 אנחנו כבר על מעל ל-260M.
המרווח נע אז באיזורים של 6-8. היום הוא נע יותר בין 10-20 עם גידור ב-12 לשנה הנוכחית ו-10 לשנה הבאה.
ה-EBITDA השנתית היתה 507M. אנחנו על 397M בחציון(וזה עם הפסד בפולימרים).
הון עצמי אז היה 1.319B. היום 1.789B.
אפשר להמשיך ככה עוד הרבה. הבהרתי את הנקודה.

לא המלצה כמובן

dw

Well-known member
מנהל
בשעה טובה הגענו לשערי טרום קורונה(מתואם).
באיזורים האלה אז פורסמו דוחות שנתיים של 2018 שכללו רווח נקי של 187M. בחציון הראשון של 23 אנחנו כבר על מעל ל-260M.
המרווח נע אז באיזורים של 6-8. היום הוא נע יותר בין 10-20 עם גידור ב-12 לשנה הנוכחית ו-10 לשנה הבאה.
ה-EBITDA השנתית היתה 507M. אנחנו על 397M בחציון(וזה עם הפסד בפולימרים).
הון עצמי אז היה 1.319B. היום 1.789B.
אפשר להמשיך ככה עוד הרבה. הבהרתי את הנקודה.

לא המלצה כמובן
תוכל להסביר בבקשה? כמדומני טרום קורונה היה סוף 2019, ולא 2018.
אני זוכר שהנייר הגיע אז לשער 190 (ולא מכרתי, אבל כן שמתי לימיט מכירה 200, לא תפס :p ). היום 120. הם כבר חילקו 70 נקודות מאז? לא סביב ה 40?
(לכן לשיטתי יש לנו עוד 30 נקודות לעלות לפני שאפסיק להתבכיין כמה קשים חיי |חבול| (לא שאפסיק גם אז אבל לפחות את התירוץ הזה כבר לא יהיה לי))

בורסה 2008

Well-known member

שים לך גרף של בזן חודשי. המניה דישדשה שם מאמצע 2018 בערך ועד סוף 2019. לקחתי דוחות שהתפרסמו בערך באמצע התקופה.

Reem88

Well-known member

הוראת שר האנרגיה והתשתיות בדבר הפעלת מתקני החברה​

• Like
Reactions: dw

Reem88

Well-known member
שעה מטוס זה יותר דלק ממה שאנחנו נוהגים בשנה, ויש הרבה שעות כאלה עכשיו :p וגם לטנקים יש תאבון בריא
אז מלחמה טובה לבזן, למה המניה יורדת? שלא נדבר על פטרו? היית מצפה שתעלה כמו מניות הביטחון.
ההזדמנות גדלה?

dw

Well-known member
מנהל
אז מלחמה טובה לבזן, למה המניה יורדת? שלא נדבר על פטרו? היית מצפה שתעלה כמו מניות הביטחון.
ההזדמנות גדלה?
כל השוק ירד מה 8/10, כולל מניות בטחוניות (ובפרט אלביט מערכות, שאר הניירות די קטנים, למעט לאונרדו DRS, מתעלם מאנקדוטות כמו אירודרום ועין שלישית)
בזן לא מיוחדת.

מה שכן סביר שהם מוכרים פחות דס"ל למטוסי נוסעים של חברות זרות, אך מעריך שהצריכה של חיל אויר עלתה יותר.
כנראה גם הנסועה האזרחית פחתה לכמה ימים (ולפי התנועה בכבישים חוזרת ועולה). בסה"כ כנראה קצת פחות בנזין וקצת יותר סולר ודס"ל.

פטרוכימיים זו מניה קטנה שפחות מעניינת אותי (מחזיק בזן ישיר כך שפחות מתעניין באקוויטי של אמא ממונפת מסוכנת מרשימת היתר עם היסטוריה של דיפולטים).
התשואה בפטרו ט' אכן עלתה, כרגע מעל 8%. לא רע. יכול להיות קנדידט סולידי מעניין להגדלה.
גם פטרו י' נראה מעניין - אני רואה שחזר ועלה להציע תשואה דו ספרתית. לא רע, כשרכיב הקיקר נפגע כרגע בגלל ירידת בזן.

נערך לאחרונה ב:
כל השוק ירד מה 8/10, כולל מניות בטחוניות (ובפרט אלביט מערכות, שאר הניירות די קטנים, למעט לאונרדו DRS, מתעלם מאנקדוטות כמו אירודרום ועין שלישית)
בזן לא מיוחדת.

מה שכן סביר שהם מוכרים פחות דס"ל למטוסי נוסעים של חברות זרות, אך מעריך שהצריכה של חיל אויר עלתה יותר.
כנראה גם הנסועה האזרחית פחתה לכמה ימים (ולפי התנועה בכבישים חוזרת ועולה). בסה"כ כנראה קצת פחות בנזין וקצת יותר סולר ודס"ל.

פטרוכימיים זו מניה קטנה שפחות מעניינת אותי (מחזיק בזן ישיר כך שפחות מתעניין באקוויטי של אמא ממונפת מסוכנת מרשימת היתר עם היסטוריה של דיפולטים).
התשואה בפטרו ט' אכן עלתה, כרגע מעל 8%. לא רע. יכול להיות קנדידט סולידי מעניין להגדלה.
גם פטרו י' נראה מעניין - אני רואה שחזר ועלה להציע תשואה דו ספרתית. לא רע, כשרכיב הקיקר נפגע כרגע בגלל ירידת בזן.
אני חושב שאתה טועה בניתוח שלך בכמה הבטים
ראשית, לדעתי הפגיעה בטיסות הבין לאומיות של הרבה יותר דרמטית מכמות הטיסות של מטוסי הקרב.
ושנית ויותר חשוב, לבזן אין בעיות של ביקושים, היתרון שלה זה הגמישות לבחור מה לזקק בהתאם למרווחים , ועכשיו עם הצרכים הביטחונים לא בטוח שהם מזקקים את הסל האופטימלי מבחינתם.
בנוסף, יש את הפחד הבסיסי שרקטה תפגע במפעלים.

למעלה