בזן מפרסמת Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
ומחלקת דיבידנד 50M$ (לשימחת פטרוכימיים האמא, שתפרע עוד פטרו' ט')
בתי זיקוק - דוח רבעון 2/חצי שנתי לשנת 2023 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

בתי זיקוק - דיבידנד בסך 0.01576$, קובע 27.8.23, תשלום 7.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

שיחת ועידה היום ב 10:00

מצגת
בתי זיקוק - מצגת משקיעים לדוחות רבעון שני 2023 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

מרווח זיקוק מנוטרל יורד ל 10.7$ , גידרו 10% ל 2024 לפי 10$ (שזה מעל הממוצע הרב שנתי, אך נמוך מהשנה שעברה שהיתה חריגה לטובה)
חוב עולה ל 741M$ (עדיין בסדר אך זהירות לא להגזים עם הדיבידנד)
הניצולת ירדה ל 84% (מ 98% ברבעון מקביל) עקב עבודות תחזוקה

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
PR שקיבלתי מאייזנברג:

קבוצת בזן דיווחה הבוקר על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2023 להלן עיקרי ההודעה המצורפת:

• ברבעון השני EBITDA מנוטרל מאוחד של 110 מיליון דולר ורווח נקי של 57 מיליון דולר
  • בחציון הראשון ה-EBITDA מנוטרל מאוחד הסתכם ב-397 מיליון דולר והרווח הנקי 263 מיליון דולר
  • ברבעון השני מרווח זיקוק של 10.7 דולר לחבית במגזר הזיקוק
  • צפי למרווחי זיקוק גבוהים מהממוצע הרב שנתי להמשך השנה ולשנת 2024
  • הקבוצה תחלק דיבידנד ביניים בהיקף של 50 מיליון דולר

משה קפלינסקי, יו"ר קבוצת בזן
: "קבוצת בזן מסכמת את החציון הראשון לשנת 2023 עם EBITDA מנוטרל מאוחד של 397 מיליון דולר ורווח נקי בגובה 263 מיליון דולר. על רקע תוצאות החציון הראשון וצפי למרווחי זיקוק גבוהים מהממוצע הרב שנתי להמשך השנה, הכרזנו על חלוקת דיבידנד ביניים בהיקף של 50 מיליון דולר.

בזן המשיכה ליישם את מדיניות הפחתת החוב והפחיתה את החוב הפיננסי ברוטו ל-1.25 מיליארד דולר, ומציגה מינוף פיננסי של 0.9 וחוב פיננסי נטו של 741 מיליון דולר. החברה ממשיכה את תכנית הרכישה העצמית, בהתאם לתוכנית שאושרה ע"י דירקטוריון החברה".

אסף אלמגור, מנכ"ל קבוצת בזן:
"בזן מסכמת את הרבעון השני עם תוצאות חיוביות, כאשר הרווח הנקי הוא 57 מיליון דולר. מרווח הזיקוק המנוטרל ברבעון השני עמד על 10.7 דולר לחבית ולחציון הראשון של השנה על 15.5 דולר לחבית, כאשר, נכון להיום, הצפי הוא למרווחי זיקוק גבוהים מהממוצע הרב שנתי גם להמשך השנה ולשנת 2024. לאחר תקופת הדוח נרשמה עלייה משמעותית במרווחי הסולר והבנזין מעל הברנט, והם עומדים כיום על כ-34 דולר לחבית ו-30 דולר לחבית, בהתאמה".

• ניצולת מתקני זיקוק הגלם עמדה ברבעון השני של 2023 על 84%, בעיקר על רקע שיקולי אופטימיזציה וטיפול מתוכנן של אחד ממתקני הזיקוק שהסתיים.
  • בזן ביצעה עסקאות לגידור מרווח הזיקוק לשנת 2024 בהיקף של כ-10% מהזיקוק ובמרווח ממוצע של כ-10 דולר לחבית.
  • מגזר הפולימרים רשם EBITDA שלילי של 4 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. בתקופת הדוח חלה ירידה במחירי הפולימרים על רקע ירידה ניכרת בביקוש, זאת בשל האטה בקצב הצמיחה לאור =E4עלאת הריבית בעולם עקב הלחצים האינפלציוניים, לצד עודף היצע כתוצאה מהפעלת מתקני יצור חדשים בארה"ב וביבשת אסיה.לצד התוצאות, התחזיות עדיין צופות התאוששות ועלייה במרווחי הפולימרים בטווח הבינוני.
  • החל מהבוקר יפורסם בפלטפורמת Refinitiv (הפתוחה למנויים) מרווח ייחוס המשקף את סל חומרי הגלם, המוצרים ותצורת המתקנים של מגזר הזיקוק. בנוסף, המרווח יפורסם מדי רבעון במסגרת דוח הדירקטוריון.

בורסה 2008

Well-known member
תוצאות מפתיעות לרעה בשל השבתת מתקנים שלא דווח עליה. בשיחה נאמר שההשבתה נמשכה גם לתוך רבעון שלישי.
מעבר לזה, מגזר הפולימרים במצב מזעזע עם הפסד ברבעון השני והרעה משמעותית מאז ולכן גם צפי להעמקת ההפסד ברבעון הבא.
אני מאמין שכמו שהיה בתקופת הקורונה עם מרווחי הזיקוק, מרווחים כל כך נמוכים יביאו לסגירת מפעלים ובטווח הבינוני למרווחים גבוהים יותר, אבל זו מחזוריות שלוקחת זמן. לבזן יש יתרון כאן שיש לה את הגב של בית הזיקוק.
השוק לא אוהב את הדוח ואולי גם את ההתנהלות בנושא ההשבתות.

dw

Well-known member
מנהל
תוצאות מפתיעות לרעה בשל השבתת מתקנים שלא דווח עליה. בשיחה נאמר שההשבתה נמשכה גם לתוך רבעון שלישי.
מעבר לזה, מגזר הפולימרים במצב מזעזע עם הפסד ברבעון השני והרעה משמעותית מאז ולכן גם צפי להעמקת ההפסד ברבעון הבא.
אני מאמין שכמו שהיה בתקופת הקורונה עם מרווחי הזיקוק, מרווחים כל כך נמוכים יביאו לסגירת מפעלים ובטווח הבינוני למרווחים גבוהים יותר, אבל זו מחזוריות שלוקחת זמן. לבזן יש יתרון כאן שיש לה את הגב של בית הזיקוק.
השוק לא אוהב את הדוח ואולי גם את ההתנהלות בנושא ההשבתות.
אכן. לא זכור לי שדיסקסנו כאן השבתה לצורך שיפוץ ב Q2. כמדומני שבעבר סיפרו על כך שתהיה לקראת סוף השנה.
עדיין מדובר בתוצאות טובות אך כנראה פחות ממה שבתי ההשקעות העריכו.

בורסה 2008

Well-known member
אכן. לא זכור לי שדיסקסנו כאן השבתה לצורך שיפוץ ב Q2. כמדומני שבעבר סיפרו על כך שתהיה לקראת סוף השנה.
עדיין מדובר בתוצאות טובות אך כנראה פחות ממה שבתי ההשקעות העריכו.
פחות גם מההערכה שלי מן הסתם. השאלה היא מה זה אומר לגבי הרבעון השלישי והרביעי.

dw

Well-known member
מנהל
בעקבות חלוקת הדיבידנד יגיע גם פידיון מוקדם אוטומטי בפטרוכימיים אגח ט' - בערך 13% מהאחזקה שלנו בנייר כיום.
אחרי התשלום הזה פטרוכימיים פורעת קרוב לחצי מהסידרה, כלומר המח"מ בפועל של האגח הזה קצר משמעותית מהתיאורטי הארוך.
סביר שעם דיבידנד הסופשנה הצפוי הם יפרעו עוד חלק.

פטרוכימיים - פידיון מוקדם חלקי של אג"ח ט' ביום 11.9.23, קובע 5.9.23, פרטים | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

בורסה 2008

Well-known member
ומה זה אומר לגבי פטרוכימיים?
הורדת עלויות מימון מצד אחד, אך גם הורדת מינוף מצד שני ושווי אופציה קטן יותר. על רקע זה עוד יותר לא ברור התמחור של פטרוכימיים כרגע.

dw

Well-known member
מנהל
הורדת עלויות מימון מצד אחד, אך גם הורדת מינוף מצד שני ושווי אופציה קטן יותר. על רקע זה עוד יותר לא ברור התמחור של פטרוכימיים כרגע.
נראה שגם מחזיקי פטרוכימיים התאכזבו מדוח בזן. הייתי מצפה לירידה דו ספרתית ולא רק 7%. כנראה שמחזיקי פטרו' מצפים שבזן, גם עם הדוח המאכזב, תמשיך ותטפס בתקופה הקרובה. בסופו של דבר, גם עם ההשבתה הלא צפויה, עדיין המניה זולה. מאד זולה.

jsphs

Well-known member
אני מעריך שבזן בדרך למחירים של לפני הקורונה, אם כך למה התמחור של פטרוכימים לא ברור?
בכמה אתה מעריך את פטרוכימים?
האם תוכל להסביר למה?

הרי מרווח הזיקוק משמעותית גבוה יותר.

החברה לישראל שכנראה עצרה דוידנידים יצאה מהשליטה בבזן.

החברה כנראה תחלק 200 מיליון דולר בשנה דוידנד לצד הפחתה בחוב.

תשואת הדוידנד במחיר הקיים היא גבוהה מאוד.

מה שאומר שאו שהתמחור של בזן נמוך או שבטווח הבינוני מרווחי הזקוק ירדו אל מתחת לרב שנתי כי החוב יהיה נמוך בהרבה מלפני הקורונה.

גם בסוף עידן הזקוק. הפטרוכימים יושבת על כאלפיים דונם בקרבה לנמל חיפה, למסחר בצ'ק פוסט. מרחק אופניים מהטכניון.

האם תוכל להסביר מדוע תמחור של טרם הקורונה?

בורסה 2008

Well-known member
האם תוכל להסביר למה?

הרי מרווח הזיקוק משמעותית גבוה יותר.

החברה לישראל שכנראה עצרה דוידנידים יצאה מהשליטה בבזן.

החברה כנראה תחלק 200 מיליון דולר בשנה דוידנד לצד הפחתה בחוב.

תשואת הדוידנד במחיר הקיים היא גבוהה מאוד.

מה שאומר שאו שהתמחור של בזן נמוך או שבטווח הבינוני מרווחי הזקוק ירדו אל מתחת לרב שנתי כי החוב יהיה נמוך בהרבה מלפני הקורונה.

גם בסוף עידן הזקוק. הפטרוכימים יושבת על כאלפיים דונם בקרבה לנמל חיפה, למסחר בצ'ק פוסט. מרחק אופניים מהטכניון.

האם תוכל להסביר מדוע תמחור של טרם הקורונה?
REEM ו-JS

תמחור פטרוכימיים לא ברור לי כי בשורה התחתונה זאת חברת אחזקות עם נכס אחד, וכמו חברת אחזקות אני מצפה שתתכנס לדיסקאונט מסויים על השווי הנקי. אז בשווי נמוך יש שם מינוף ושווי אופ' שצריך לתמחר וזה בסדר. אני מבין שהיא יכולה להיסחר ללא דיסקאונט או אפילו בפרמיה מסויימת, אבל פרמיות של 40-50-60 אחוז אני לא יודע להסזביר.

JS- צריך לזכור שאנחנו בעולם אחר היום עם ריביות אחרות ושיעורי היוון אחרים, וגם שבזן חילקה לא מעט דיבידנדים מאז הקורונה כך שבפועל היא כמעט במחיר המתואם שלפני הקורונה. גם אני חושב שהיא עדיין זולה פה בסביבה הנוכחית.

jsphs

Well-known member
REEM ו-JS

תמחור פטרוכימיים לא ברור לי כי בשורה התחתונה זאת חברת אחזקות עם נכס אחד, וכמו חברת אחזקות אני מצפה שתתכנס לדיסקאונט מסויים על השווי הנקי. אז בשווי נמוך יש שם מינוף ושווי אופ' שצריך לתמחר וזה בסדר. אני מבין שהיא יכולה להיסחר ללא דיסקאונט או אפילו בפרמיה מסויימת, אבל פרמיות של 40-50-60 אחוז אני לא יודע להסזביר.

JS- צריך לזכור שאנחנו בעולם אחר היום עם ריביות אחרות ושיעורי היוון אחרים, וגם שבזן חילקה לא מעט דיבידנדים מאז הקורונה כך שבפועל היא כמעט במחיר המתואם שלפני הקורונה. גם אני חושב שהיא עדיין זולה פה בסביבה הנוכחית.
בורסה,

לא הבנתי .

מה שהיה בעבר, היה בעבר, נסתכל על מידע צופה פני עתיד. החישוב מה היה השער של בזן וכמה דוידנים חולקו לא רלוונטי.

אני מסתכל על מחיר בזן, היכולת שלה לחלק דוידנידים לעתיד, היקפם, והחוב שגלום בבזן.

בניגוד לעבר, בזן פורעת יותר חוב ממה שהיא מגייסת. היא פרעה אגח ו וחצי אגח ה בסך של כ 600M שח ועוד קצת סדרא ט וגייסה כמחצית מכך באג"ח חדש. אני לא מול מחשב ולא יכול לבדוק מספרים מדויקים. גם בתנועות של חוב בנקאי התנועות דומות .

בזן מחלקת דוידנידים וכנראה תחלק 50M$ ברבעון בטווח הנראה לעין כשלפני הקורונה זה היה סדר גודל של דוידנד שנתי עם חוב גדול יותר.

המסקנה שלי שאם היה לבזן תמחור מסויים טרם הקורונה כעת התמחור אמור להיות טוב יותר ללא קשר לכמה דוידנים חולקו.

לגבי ריבית והוון. אם תחת הריבית הנמוכה בעבר לאור חולשתה של בזן היא גייסה סביב 5% ריבית. לאחר עליית הריבית היא מגייסת בכ 5-6% ריבית שנתית כמו חברות חזקות אחרות באג"ח.

בורסה 2008

Well-known member
בורסה,

לא הבנתי .

מה שהיה בעבר, היה בעבר, נסתכל על מידע צופה פני עתיד. החישוב מה היה השער של בזן וכמה דוידנים חולקו לא רלוונטי.

אני מסתכל על מחיר בזן, היכולת שלה לחלק דוידנידים לעתיד, היקפם, והחוב שגלום בבזן.

בניגוד לעבר, בזן פורעת יותר חוב ממה שהיא מגייסת. היא פרעה אגח ו וחצי אגח ה בסך של כ 600M שח ועוד קצת סדרא ט וגייסה כמחצית מכך באג"ח חדש. אני לא מול מחשב ולא יכול לבדוק מספרים מדויקים. גם בתנועות של חוב בנקאי התנועות דומות .

בזן מחלקת דוידנידים וכנראה תחלק 50M$ ברבעון בטווח הנראה לעין כשלפני הקורונה זה היה סדר גודל של דוידנד שנתי עם חוב גדול יותר.

המסקנה שלי שאם היה לבזן תמחור מסויים טרם הקורונה כעת התמחור אמור להיות טוב יותר ללא קשר לכמה דוידנים חולקו.

לגבי ריבית והוון. אם תחת הריבית הנמוכה בעבר לאור חולשתה של בזן היא גייסה סביב 5% ריבית. לאחר עליית הריבית היא מגייסת בכ 5-6% ריבית שנתית כמו חברות חזקות אחרות באג"ח.
לא אמרתי שבזן לא יותר זולה מלפני הקורונה או לא צריכה להיסחר יותר, רק טוען שההשוואה היא לא טריוויאלית אחד לאחד.
שיעור ההיוון בכל השוק בישראל עלה, אם עקב הריבית או עקב עליית פרמיית הסיכון, תבחר אתה.

Reem88

Well-known member
המסקנה שלי שאם היה לבזן תמחור מסויים טרם הקורונה כעת התמחור אמור להיות טוב יותר ללא קשר לכמה דוידנים חולקו
אני איתך ולכן המחיר המינימלי שהיתי מצפה לו בבזן זה מחיר טורם קורונה, מבחינתי המצב של בזן טוב יותר והמחיר נמוך יותר מהקורונה ולכן אני מצפה לשבירת שיאים חדשים.

יכול להסביר למה השווי אופציה קטן יותר? כל פעם שבזן מחלקת דיבדנד המינוף יורד? או שלא הבנתי נכון

בורסה 2008

Well-known member
יכול להסביר למה השווי אופציה קטן יותר? כל פעם שבזן מחלקת דיבדנד המינוף יורד? או שלא הבנתי נכון
כן. העלאת דיבידנד מקטינה את המינוף וגם עליית בזן מקטינה את המינוף. ככל ואין מינוף בפטרוכימיים שווי האופציה צריך לרדת. בימים האחרונים אנחנו רואים קצת נסיגה של פטרוכימיים ושל הפרמיה שהיא נסחרת בה, והאמת היא שאין לי הסבר הגיוני לתמחור שלה.

jsphs

Well-known member
בורסה ודן, שבת שלום.

לעניות דעתי תחת ההנחות הבאות:
א) מחיר המניה של בזן נשמר על 120אג בשנה הקרובה.
ב) בזן שומרת על מרווח זיקוק ממוצע של כ15$ לחבית נפט. ו0 רווח או הפסד בפולימרים.
ג) בזן הקדימה כנראה טיפול תקופתי ותזמנה אותו עם ירידת מרווח הסולר כפי שהיה ברבעון הקודם. מתוכננת עצירה של מתקן ברבעון הרביעי של 2023 ומתקן דומה ברבעון 4 2024. ויש הערכות לשיפוצים הללו.
ג) אם זה מה שיקרה, סביר כי בזן תחלק דוידנד כל רבעון 50M$ וביתרת הEBITDA תפרע חוב בנקאי דולרי ואגח ה ו ט ללא הנפקה של אגח או נטילת אשראי בנקאי.
ד) היה חסר לי בדו"ח דווח של אפילו עוד 5M$ על מנת שבזן תרכוש את מניותיה בזול. גם בדו"ח כזה, היה ניתן להגדיל לבזן את תוכנית הרכישה.
ה) המיעוט, מחזיק רק כ26% ממניות הפטרוכימים. אין באמת הרבה סחורה. שווי מניות המיעוט כ78 מיליון שח.
ו) אין החזקות מוסדיים בפטרוכימים. וכשזה המצב, אני הייתי מצפה מהפטרוכימים להמשיך ולפרוע את אגח ט בכל רבעון ובקצב הנוכחי זה יקח פחות משנתיים.
ז) הגדלת תוכנית הרכישה של בזן תאפשר לייצב את מחיר המניה ותאפשר בעוד כשנה ללוות כ 450 מיליון אל מול נניח 2/3 מהחזקותיה בבזן של הפטרוכימים אם LTV מקובל ולפרוע בפארי את כל אגח הפטרוכימים. לאותה נקודת זמן תחזיק הפטרוכימים במניות בזן בשווי של כמעט מיליארד שח אל מול חוב של כ 450 מיליון ושליש ממניות בזן לא משועבדות.
ח) הפטרוכימים תמשיך למשוך דוידנידים מבזן בכל רבעון ולפרוע חוב בנקאי. באותה נקודת זמן אם כלום לא ישנה. ידרשו לה כ10 רבעונים לפרוע את החוב הבנקאי בריבית של 5% ולא 10.54% וקיקר כמו שמשולם באג"ח י.
ט) תחת הנחה של עוד 10-20 שנה של הפעלת זיקוק עד שאחרון האוטובוסים, המשאיות, הבולדוזרים שפועלים על סולר, ספינות המשא שפועלות על מזוט, ומטוסי מטען על דס"ל. בזן תחזיק במניות של חברה שיהיה הזמן להנזיל את הקרקעות עליהן היא יושבת. ללא חוב. חברה שכנראה במדינת ישראל של שנת 2040 תמנה כ 15 מיליון שח ותחזיק בקרקעות בלב מטרופולין חיפה וכל הקרקעות שסביבה (שלא בבעלותה) שמטעמי זהירות לא נעשה בהן שימוש .
י) לא מן הנמנע, כי לאחר פרעון האגח. ועוד עם היכולת הקלה לנהל משא ומתן בחדרי חדרים עם במערכת הבנקאית על מנת שהרב יפעל לרכוש את מניות הפטרוכימים מהמיעוט. על מנת להגיע לעוד 10-20 שנה למשא ומתן על הדממת בזן כדבוקת מחזיקים ללא מיעוט כלל.
יא) סביר כי יהיה עדין בקוש עולמי לדס"ל ומזוט ואף סולר. לא יפתחו בתי זקוק כי לכולם יהיה ברור שזה קרוב לסוף וכל מי שירצה תזקיקים פשוט ייבא אותם ממתקנים קיימים . באותה נקודת זמן, בזן תוכל להמשיך לפעול גם עוד שנים קדימה עם שוק עולמי ולנהל משא ומתן נדלני ללא לחץ תפעולי או תזרימי.
יב) מאוד יכול להיות שבזן לאותה נקודת זמן תהיה חברה ללא חוב וסביר שתרכוש את מירב מניותיה מהמוסדיים על פני השנים .
יג) הנעלם היחיד הוא זמינות חומרי הגלם לתעשיית הפלסטיקה והאם בית זקוק יחיד באשדוד יספיק למדינה של 15 מיליון איש גם אם כל עולם התחבורה יעבור לחשמל מבוסס גז ופאנלים סולריים.

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
בורסה ודן, שבת שלום.

לעניות דעתי תחת ההנחות הבאות:
א) מחיר המניה של בזן נשמר על 120אג בשנה הקרובה.
ב) בזן שומרת על מרווח זיקוק ממוצע של כ15$ לחבית נפט. ו0 רווח או הפסד בפולימרים.
ג) בזן הקדימה כנראה טיפול תקופתי ותזמנה אותו עם ירידת מרווח הסולר כפי שהיה ברבעון הקודם. מתוכננת עצירה של מתקן ברבעון הרביעי של 2023 ומתקן דומה ברבעון 4 2024. ויש הערכות לשיפוצים הללו.
ג) אם זה מה שיקרה, סביר כי בזן תחלק דוידנד כל רבעון 50M$ וביתרת הEBITDA תפרע חוב בנקאי דולרי ואגח ה ו ט ללא הנפקה של אגח או נטילת אשראי בנקאי.
ד) היה חסר לי בדו"ח דווח של אפילו עוד 5M$ על מנת שבזן תרכוש את מניותיה בזול. גם בדו"ח כזה, היה ניתן להגדיל לבזן את תוכנית הרכישה.
ה) המיעוט, מחזיק רק כ26% ממניות הפטרוכימים. אין באמת הרבה סחורה. שווי מניות המיעוט כ78 מיליון שח.
ו) אין החזקות מוסדיים בפטרוכימים. וכשזה המצב, אני הייתי מצפה מהפטרוכימים להמשיך ולפרוע את אגח ט בכל רבעון ובקצב הנוכחי זה יקח פחות משנתיים.
ז) הגדלת תוכנית הרכישה של בזן תאפשר לייצב את מחיר המניה ותאפשר בעוד כשנה ללוות כ 450 מיליון אל מול נניח 2/3 מהחזקותיה בבזן של הפטרוכימים אם LTV מקובל ולפרוע בפארי את כל אגח הפטרוכימים. לאותה נקודת זמן תחזיק הפטרוכימים במניות בזן בשווי של כמעט מיליארד שח אל מול חוב של כ 450 מיליון ושליש ממניות בזן לא משועבדות.
ח) הפטרוכימים תמשיך למשוך דוידנידים מבזן בכל רבעון ולפרוע חוב בנקאי. באותה נקודת זמן אם כלום לא ישנה. ידרשו לה כ10 רבעונים לפרוע את החוב הבנקאי בריבית של 5% ולא 10.54% וקיקר כמו שמשולם באג"ח י.
ט) תחת הנחה של עוד 10-20 שנה של הפעלת זיקוק עד שאחרון האוטובוסים, המשאיות, הבולדוזרים שפועלים על סולר, ספינות המשא שפועלות על מזוט, ומטוסי מטען על דס"ל. בזן תחזיק במניות של חברה שיהיה הזמן להנזיל את הקרקעות עליהן היא יושבת. ללא חוב. חברה שכנראה במדינת ישראל של שנת 2040 תמנה כ 15 מיליון שח ותחזיק בקרקעות בלב מטרופולין חיפה וכל הקרקעות שסביבה (שלא בבעלותה) שמטעמי זהירות לא נעשה בהן שימוש .
י) לא מן הנמנע, כי לאחר פרעון האגח. ועוד עם היכולת הקלה לנהל משא ומתן בחדרי חדרים עם במערכת הבנקאית על מנת שהרב יפעל לרכוש את מניות הפטרוכימים מהמיעוט. על מנת להגיע לעוד 10-20 שנה למשא ומתן על הדממת בזן כדבוקת מחזיקים ללא מיעוט כלל.
יא) סביר כי יהיה עדין בקוש עולמי לדס"ל ומזוט ואף סולר. לא יפתחו בתי זקוק כי לכולם יהיה ברור שזה קרוב לסוף וכל מי שירצה תזקיקים פשוט ייבא אותם ממתקנים קיימים . באותה נקודת זמן, בזן תוכל להמשיך לפעול גם עוד שנים קדימה עם שוק עולמי ולנהל משא ומתן נדלני ללא לחץ תפעולי או תזרימי.
יב) מאוד יכול להיות שבזן לאותה נקודת זמן תהיה חברה ללא חוב וסביר שתרכוש את מירב מניותיה מהמוסדיים על פני השנים .
יג) הנעלם היחיד הוא זמינות חומרי הגלם לתעשיית הפלסטיקה והאם בית זקוק יחיד באשדוד יספיק למדינה של 15 מיליון איש גם אם כל עולם התחבורה יעבור לחשמל מבוסס גז ופאנלים סולריים.
אתה מתעלם מאפשרות של התערבות הרגולטור.

כוכבית מצויה

Well-known member
שבוע טוב,

כל השקעה יכולה להפגע לדוגמא, השקעה במניות סלולאר רגע לפני הרפורמה.

חלק מההשקעות יכשלו.

כתבתי תרחיש סביר לשנה - שנתיים הקרובות.

מה התרחיש שלך?
לטווח הקצר אני די מסכימה איתך.
החל מסעיף ט' התייחסת לטווח ארוך יותר, עליו החלטת רגולטור יכולה להשפיע.

למעלה