בזמן שאני משלימה שעות בעבודה...

adip78

New member
יש לי כל כך הרבה מה להגיד בנושא

המסקנה שלי היא שאני לא יודעת מה אני רוצה ומה חשוב לי. לכן בטח תצא הודעה מבולבלת. אני עובדת בעבודה שאני מאוד אוהבת. במקצוע שבחרתי לעצמי ולמדתי אותו באוניברסיטה. עבדתי 10 שנים (עוד בתור חיילת ועד אחרי הלידה של הגדול) במקום שקידם אותי והעריכו אותי. ואחרי הלידה של הגדול עזבתי. לא יכלתי עם הנסיעות (עבדתי כל פעם אצל לקוח אחר). לא יכלתי עם השעות (אם לא עשיתי לפחות 20 שעות נוספות בחודש, היו קוראים לי לשיחה). בתור אמא הבנתי שאני חייבת לקחת צעד אחורה. ויתרתי על משרת ניהול. ויתרתי על נסיון והערכה והגעתי לאן שאני עכשיו. היום יותר טוב לי, אבל עדיין אני עובדת המון (9 שעות במינימום, לפחות זה קרוב לבית). לפני כמה חודשים הודיעו לי שקודמתי. לא שאלו אם אני רוצה. מבחינת שעות אני עובדת אותו הדבר, אבל אני משלמת על זה בלחץ מטורף בעבודה. פעם חשבתי לרדת ל80% משרה (אם אני אפעיל הרבה לחץ, יאפשרו לי). היום אני לא רוצה. טוב לי פה והייתי רוצה אפילו לעבוד יותר, אבל יש ילדים. קשה לי שאני רואה אותם רק כמה שעות ביום. ביום שסבתא איתם אני על קוצים פה ומתה ללכת הביתה. לא מצליחה להתרכז כשאני יודעת שהם בבית ואני לא. בניגוד לבעלי שהוא בעבודה הוא שוכח מהכל ורק העבודה חשובה לו. אם אני אפריע לו ואבקש שיעשה משהו במהלך יום העבודה, הוא לא יעשה את זה כי זה לא קשור לעבודה. אני חושבת שזה ההבדל הגדול בין גברים לנשים. אנחנו בעבודה חושבות על הבית ובבית על העבודה. הם עושים הפרדה. יש לי בעל הכי שותף בעולם לניהול הבית, אבל בגלל ההפרדה הזו יוצא שאני מתעסקת בהמון דברים של הבית בזמן העבודה והוא לא מוכן (למשל אני מחכה שילך לבנק לסדר משהו כבר שבועיים!) קשה לי, אני עיפה, אבל אני לא יודעת מה השינוי שאני רוצה. לא רוצה שמישהו אחר יהיה עם הילדים אחה"צ - הם שלי ואני רוצה להיות איתם. סופ"ש איתם בבית זה גן עדן בשבילי. לא רוצה שמישהו אחר יעשה לי את העבודה - אני אוהבת לעשות אותה בעצמי. בקיצור - מבולבלת !!

AOio

New member
גם אני אשת קריירה

כל החיים הייתי וכנראה שככה אשאר, עובדת 8-9 שעות ביום בעבודה שלי גם אין אופציה לחצי משרה אם בעלי יוצא מאוחר אז הוא לוקח את הילד לגן ואז אני יכולה לצאת לעבודה כבר בשש וחצי אבל תמיד אני לוקחת אותו מהגן ולא יאוחר מהשעה ארבע. עבדתי עד היום האחרון לפני שילדתי, בבוקר הייתי בעבודה ובערב הייתי בחדר לידה אחרי הלידה סימסתי לבוס שאני אכנס לעבודה רק עוד 4 חודשים...
בפועל הגעתי למשרד גם במהלך החופשה רק כדי לראות שהכל בסדר ושלא דופקים לי את סדר העבודה יותר מידי... אני וורקוהוליק מודה אבל הילד הכי חשוב ורק יציוץ ואני אעזוב ה-כ-ו-ל! אה..... ואני לא פולניה, ההרוהור שלי הוא תימני לחלוטין

אצלנו-

עד לפני שנה גרנו בקיבוץ "שלי", בדרום. בנזוגי בתחום ההייטק והיה לו מאוד קשה עם הנסיעות לעבודה (היה יוצא לפני 5 מהבית כדי להספיק לחזור ולהיות עם הילדים). אני עבדתי בסתם משהו בקיבוץ, כך שכל ענייני מחלות, חופשות וכו' היו עלי. בנזוגי מאוד רצה שנעבור צפונה, לקיבוץ "שלו", היתרונות שהציג בפני כללו עבודה קרוב לבית בשבילו, לימודים בשבילי (שמאוד רציתי והיה בלתי אפשרי בדרום) וקרבה להוריו שעוזרים המון. אז עברנו. כל השנה היה מעולה- לקחנו את הילדים בבוקר ביחד ואז אני נסעתי לאוניברסיטה (שעה) והוא לעבודה (5 דקות). אחה"צ, אם למדתי עד מאוחר אמא שלו לקחה את הילדים, עד שאחד מאיתנו חזר. אם רצה, חזר לעבודה בערב לכמה שעות. ובחודש האחרון- אני התחלתי דוקטורט ובמקביל לתפקידי כעוזרת מחקר זה קצת לחוץ (אבל לפחות בבית מלבד יום אחד). הוא קודם בעבודה ולחוץ להישאר שעות נוספות. במקביל עבר עלי שליש ראשון מהגהנום... מקווה שעכשיו עניינים יירגעו קצת. קראתי שוב את מה שכתבתי ולא ברור לי אם אני מרוצה או לא... נדבר עוד כמה חודשים...

אוי, כמה שהדיון הזה רלוונטי

גם אני בתת"פ עו"ד. אבל מאז שהקטן שלי (בן אוטוטו 3) נולד אני לא עובדת במקצוע ולא מעוניינת לשוב אליו. מעולם לא אהבתי. מצד שני, עדיין לא מצאתי את עצמי מבחינה תעסוקתית. יש את האשליה ש"הכל פתוח בפניך"- אני מרגישה את הניפוץ שלה חזק וכואב מאד. מזדהה במידה מסויימת עם מה שאמא ג'ירפה אומרת לגבי הבחירות, אבל נדמה לי שכדי להיות ממש חופשי לבחור צריך ללכת באמת לקיצוניות- כמו שאמא ג'ירפה, שהיא היחידה אני חושבת בפורום הזה שבחינוך ביתי (ושלא יובן לא נכון, אני מעריצה אותה על זה). אני חושבת שכל עוד הילדים בחינוך רגיל יש להם כל הזמן שיקוף של החברה מסביב, ואיך שזה לא יהיה, זה דורש כסף. בין אם זה ללכת לחוגים כמו החברים, או אפילו ללכת לימי ההולדת של החברים בגן ולהביא לכל אחד מתנה סבירה (בחודש שעבר היו לנו 4 ימי הולדת! כלומר הוצאה של 120-160 ש"ח על מתנות בלבד).אלו כמובן רק דוגמאות. כשאתה חי פחות או יותר במיין סטרים, אתה זקוק לכסף שקשה מאד בימינו להשיג בלי 2 משכורות. והבחירה לחיות בצמצום ומחוץ למיין סטרים, לפעמים היא קוסמת לי, כי אני בנאדם מאד לא חומרני, אבל יש בה בעיות לא מעטות- לכאורה אתה חופשי אבל אתה מאד מוגבל, וכל "בעיה" בחיים משאירה אותך מאד חשוף- למשל אם יש קלקול רציני בבית שדורש תיקון בהרבה כסף או בעיה בריאותית שדורשת טיפולים פרטיים. אין לך ספיירים, ובסופו של דבר החיים מהיד אל הפה לא משתלמים. ושוב, אלה רק דוגמאות אבל אני רואה את זה מסביבי. חיים בעוני, ללא כל גב כלכלי, ללא יכולת לחסוך, הם מאד בעייתיים. ומעבר לכך, היום איני מרגישה רצון להגשמה עצמית דרך קריירה, אבל כשהילדים יגדלו קצת ברור שיהיה לי רצון כזה, וכבר עכשיו עם 3 שנים "חור" בקורות חיים אני מרגישה שדרכי נחסמת. צריך לזכור שבימינו תוחלת החיים ארוכה מאד, והאנשים שיש להם עבודה מעניינת והם ממשיכים בה עד גיל מאוחר, ממה שאני רואה סביבי, הם אלה שנשארים הכי צעירים והכי בריאים. ויש לי עוד כל כך הרבה מה להגיד...חיה את הדילמות האלה יום יום.

מסכימה עם חלק ממה שכתבת

אבל לגבי המיינסטרים - מי יוצר אותו?? מי גורם למיינסטרים להיות כזה?? לפעמים יש "נורמות" מסביב שנקבעות בעצם על ידי אנשים רבים שאף אחד לא מסכים איתן בעצם. אני רואה את זה בסביבה שלי וזה מפריע לי. סתם דוגמא - ימי הולדת. מס' חוגים בשבוע. ועוד...

יפה כתבת. בעניין סגנון החיים

כך זה גם אצלנו: ההורים של שנינו גרים בתל אביב, כמעט כל אפשרויות התעסוקה של בעלי בתל אביב, וגם רוב שאר המשפחה, והחברים - זו העיר שלנו בקיצור. להתרחק מרחק שיוזיל את המחיה פירושו התרחקות גדולה מהסבים וגם הוצאה גדולה על נסיעות לעבודה, בזמן ובכסף. וכדי לשלם שכ"ד בת"א וכל שאר ההוצאות שכרוכות במשפחה צריך (אצלנו) שתי משכורות. ובעיקר אני מרגישה מאוד מה שכתבת - שחייבים לחסוך לשעת צרה: מי שחי מהיד אל הפה בונה למעשה על הוריו, אני מניחה, שיעזרו בשעת הצורך (ואם יש להם ומקובל עליהם, סבבה) או שלוקח סיכון ניכר (שאני משתדלת לא לקחת). או שיש לו חסכונות די ניכרים מראש - ואז כן, ודאי שאפשר לעבוד פחות/לא לעבוד... שנוציא רק על שמחות -חמסה-

מסכימה אתכן

חלק גדול מהפחד שלי לעזוב את מקום העבודה המסודר, זה הערך הכלכלי המוסף, בנפרד מהמשכורת שנכנסת לעו"ש. זה ההבטחה לעתיד והידיעה שיש לי מאיפה לקחת ביום הדין, אם יבוא. אני רוצה לדעת שאני יכולה לממן טיפול רפואי לילד כשהוא מחוץ לסל, אני רוצה להיות מסוגלת לעזור כספית למי מקרובי שמזדקק לכך בשעת משבר, אני רוצה שיהיו לי רזרוות. אני לא משוויצה בכלום, לא הדענו עוד למצב הרזרווי הזה אבל השאיפה היא כן להגיע לשם. יודעים מה? אני חושבת שאני גם לא הכי סובלת בעבודה וגם שלא ביג דיל כל כך גדול אם הילדים ישנים שעה או שעתיים לפי הגיל בגנים לפני שאוספים אותם. נראה לי שכמו בהרבה דברים, מה שמתאים לאחד לא מתאים לשני ומה שמתאים בתקופה כזו משתנה באחרת.

גפאנקו

New member
יש שני דברים במה שכתבת

אחד זה עניין ההכנסות והביטחון הכלכלי, ובעיני זו צריכה להיות החלטה משפחתית. לא תמיד 2 בני זוג שעובדים במשרה מלאה זו הדרך למקסם הכנסות, גם כי אז בחירת מקומות העבודה כפופה ליכולת לתמרן עם צרכי המשפחה. אילו אני הייתי מחליטה שחשוב לי לעבוד במשרה מלאה, אני לא ממש רואה איך הוא היה יכול להמשיך לעבוד במקום שהוא עובד בו, שמכניס לנו את רוב הכסף) וגם כי ההוצאות הנוספות על צהרונים ומטפלות לא תמיד עולות על ההכנסות הנוספות. הדבר השני הוא לא לצאת ממעגל העבודה, ועם זה אני באמת מזדהה, לא רק למען העתיד כשהילדים יגדלו ונרצה עבודה מעניינת לשנים רבות, אלא גם למעני עכשיו - חשובים לי גם החיים הנוספים האלה שיש בהם עניין ואתגר וחברת מבוגרים. ולכן אני חושבת שללכת לאחת מהקיצוניויות זה לא האידאלי אני מאוד שמחה שהתאפשר לי לעבוד בחצי משרה, ונראה לי שאילו היו יותר מקומות שמאפשרים עבודה בחלקיות משרה (וזה לא חייב להיות שלם או חצי. מכירה גם כאלה שעובדים בשלושה רבעים או בחמש שמיניות), יותר אנשים היו מצליחים למצוא את האיזון, גם בין בית לעבודה, וגם בין בני הזוג. (אם כל אחד מבני הזוג עובד בשלושת רבעי משרה נניח, זה מאפשר לשניהם גם להיות יותר בבית וגם להרגיש מספיק בעבודה).

אני שייכת לתת"פ נשות הי-טק

למזלי הגדול באחת התקופות הטובות של הענף הצלחתי לרדת ל-80% משרה ומאז אני שומרת על האחוזים האלה בשיניים (ותאמיני לי שהיו כמה וכמה פעמים שממש נילחמתי עליהם) כמו כן אחד מיתרונות ההי-טק זה שעות עבודה גמישות בדר"כ אני מצליחה לשמור אל איזשהוא איזון עדין בין העבודה והבית אם כי אני תמיד מרגישה שחזרות לי שעות בית.. מצד שני, אין ספק שככל שהילדים גדלים יותר קל לי עם או בלי קשר לילדים, אני רואה יותר ויותר נשים וגברים בגילי שמחליטים לפרוש מהמירוץ אחרי כ-15 שנות עבודה אינטנסיביות הרבה מאד אנשים מתעייפים ומחליטים שהגיע הזמן להשקיע בעצמם

בורוד1

New member
גם אני מהתת"פ שלך

באמת הרבה ג'ינגול פעמיים יוצאת ב- 15:30 ואוספת מהגן, פעמיים האיש אוסף ופעם אחת סבתא. הגדולים - 11 ו- 9.5 - די עצמאיים.באים בצהריים, מחממים להם אוכל, יוצאים לחוגים. ועדין יש בלת"מים כמו אתמול כשהגדולה הוציאה את הקטנה מהגן, חיכתה לי בגינה חצי שעה, קפאה מקור וקיטרה... הפנטזיה שלי עד לפני שנתיים היתה להפסיק לעבוד. היום, לא שהשתנה משהו לטובה בעבודה, אבל כבר לא בטוחה שעדיף לא לעבוד. אבל זה נושא לדיון נפרד.

עובדת 8 שעות, מ-7:30 עד 15:30

הבעל הרבה יותר. אני דווקא חושבת שאפשר להסתדר. לא תמיד קל, אבל אפשרי. גילו נאות - הם עדיין יחסית קטנים (4.5 ו-2.5) כך שאולי דעתי תשתנה בשנים הקרובות. ואין לי עזרה מהמשפחה ב-כלל (גרים רחוק) ולא נעזרת גם בבית. מה שכן, הבעל נוטל חלק כמה שיכול, עוזר בתפעול השוטף של הבית כשהוא נמצא וגם שולח את הילדים בוקר כדי שאוכל לצאת מוקדם. ודווקא בגנים של הילדים שלי רוב האמהות עובדות משרות מלאות (או 7 שעות. שזה חלקית +) לעניין המגונדרת, מסכימה עם מי שאמר שממש לא מחייב עובדת = מגונדרת,למרות שהגיוני יותר שעובדת תהיה יותר מגונדרת.

rnavina

New member
תהיה- את תמיד יכולה לצאת ב- 15:30?

כי לדעתי עבודות כמו שלך הן נדירות...

לא תמיד. יש כמה פעמים בחודש שלא.

אם מדובר על עד שעה איחור אני נעזרת בחברה, אם יותר יש בייביסטר. לפעמים יש ימים שלמים שאני לא נמצאת, נערכים לזה מראש.

rnavina

New member
ועדיין זה נשמע לי די נדיר, משרה שכזו

אני לא תמיד יכולתי לצאת ב- 15:30 פעמיים-שלוש בשבוע, בלי קשר לשעת ההגעה שלי. והעבודה שלי כמעט לא כללה עבודה מול לקוחות/עובדים אחרים, כלומר עצמאית ברובה...

adip78

New member
משרה של 8 שעות היא ממש נדירה

ברור לי שאם הייתי עובדת 8 שעות ביום היה לי הרבה יותר קל. כרגע אני צריכה 9 ורבע שעות ביום ואני יוצאת מהבית ב6 בבוקר כדי לעמוד בזה (לשמחתי השעות אצלנו גמישות ככה שאין לאף אחד בעיה שאני עובדת 6:30-15:45). הבעיה היא שייש דרישה גם להשקעה ושעות נוספות. אף פעם לא אמרו לי במפורש, אבל עובדה שגם לא נותנים לי העלאה ולאחרים שטוחנים שעות כן נותנים.

אני חושבת שהכי חשוב לזכור

שאין פה נוסחה מדוייקת. ואין לנו שום דרך לדעת מראש איך החלטות מסויימות שלנו ישפיעו לטווח הרחוק על ילדינו ועלינו. הכל עניין של נסוי ותהייה. אני מאמינה שמכל מצב בחיים גם אנחנו וגם הילדים לומדים דברים מסויימים, וגם לא לומדים דברים אחרים שהיו יכולים בנסיבות אחרות. אין הורה מושלם. וחבל לייסר את עצמנו במחשבות על מה היה אם... לי היו תקופות שעבדתי נון סטופ, היו תקופות עבדתי שלושה ימים בשבוע, היו תקופות שהייתי קמה בחמש בבוקר כדי להגיע חזרה עד חמש בערב ויש את עכשיו שאני לא עובדת כמעט. לכל סיטואציה היו מחירים אחרים ויתרונות אחרים. בכל מצב משהו בא על חשבון משהו אחר. הדבר היחיד שאפשר וצריך לעשות הוא להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהנות מהיתרונות עד כמה שאפשר. לרגשות האשמה עדיין לא מצאתי פתרון, אבל בשביל זה כבר צריך פסיכולוג...

אה ולגבי המגונדרת...

אני לא מהמגונדרות, והמקצוע שלי מעולם לא דרש גינדור ומבחינתי היה נורא כיף שאפשר לבוא לעבודה בג'ינס וכפכפים. במקום שבו אני גרה די טיפשי להתגנדר, כי אני גרה בחור, אבל דווקא תמיד מתלבשים לפני שיוצאים מהבית ומשום מה בעיר ראיתי הרבה יותר אמהות בטרנינגים מאשר כאן. אז זה לא עניין של קריירה, זה בעיקר עניין של הרגשה פנימית.

osnat3333

New member
משרה מלאה + , האבא שותף + מטפלת

אני עובדת במשרה מלאה+(אבל ממש קרוב לבית), אין כ"כ משרות חלקיות. אחרי לידת הקטנה ויתרתי, והגעתי למקום נוח ליד הבית במחיר של שאיפות/סטטוס/קידום. בעלי עובד דווקא במשרה הרבה יותר שאפתנית, וגם מצליח לאסוף אותן פעמיים בשבוע, וגם לפזר בבוקר.שאפו. המטפלת אוספת את הבנות בצהריים מהגנים - אר' צהריים בבית,שנת צהריים לקטנה, חוגים /טיולים וכ"ו. אנחנו אוספים אותם בין חמש לשש, פעם אני ופעם אבא. אין שום סיכוי בעולם שאי פעם נצליח לאסוף אותם ב 16.30.

למעלה