בזמן האחרון...

YinYang

New member
בזמן האחרון...

אני נתקל במגמה, ולוא דווקא בפורום הזה(דווקא פה פחות), שפוסלת ומוקיעה באופן שיטתי את הרפואה המערבית, ומעלה את הרפואה האלטרנטיבית למדרגת נס. רציתי לציין פה את דעתי, ולהבהיר לאותם אנשים כמה חשובה הרפואה המערבית, וכמה היינו חסרי אונים בלעדיה. נכון שיש לה חסרונות, נכון שלעיתים זו רפואה "קרה"/לא אישית/חסרת חמלה ועוד אלף ואחד כינויים שכבר הדביקו לה. אבל בהחלט מגיע לה חלק חשוב בהיכל הכבוד של הרפואה. ברור שאין צורך לציין את יעילותה במצבים אקוטיים של חיים או מוות, אבל אני דווקא רציתי להתמקד בטיפול במחלות נפשיות. תוך כדי ריפרוף מהיר בקישור לפורום אומנויות לחימה, שצירף לנו דוד, נתקלתי באנשים שפוסלים לחלוטין טיפולים פסיכיאטריים, ומדגישים את עליונותה של הרפואה המשלימה והסינית בפרט. הטענה שלי מורכבת מכמה חלקים: א.תרופות פסיכיאטריות לא הופכות אותך ל"זומבי". קיימות היום תרופות חדשות שכמעט ואין להם תופעות לוואי, חוץ מלשפר את איכות חייו של האדם. ב.נכון שאחרי מספר רב מאוד של שנים ייתכן דיכוי של מערכות(אנרגתיות) חיוניות בגוף האדם, ולכן כדאי לשלב טיפול משלים במקביל ללקיחת התרופות. ג.בכלל הגישה של לא להכניס תרופות לגוף, נראית לי קיצונית ועם כל הכבוד מטומטמת. כל תרופה שניתנת במינון נכון לא תשפיע על הגוף בצורה בלתי הפיכה, ורק תשפר את איכות חייו של האדם. ד.ריפוי מן היסוד זה היעד הסופי, ולא נקודת הפתיחה. ישנה עדיפות קודמת לשיפור איכות חייו של האדם. ה.והכי חשוב...כל אלו שפוסלים את התרופות למיניהן, ואת הפסכיאטריות בפרט, הם אנשים שבחיים לא סבלו מחרדה/דיכאון/טראומה/כפייתיות/כל מחלה אחרת הדורשת טיפול תרופתי פסיכיטרי. אלו אנשים שקל להם לדבר מהצד, ולכן הם מקלים ראש בעניין שמעולם לא חוו על בשרם. זהו...זאת דעתי האישית. מקווה שדבריי יתקבלו בהבנה. אייל.

tanka

New member
../images/Emo138.gifתרופות וכו´

איל יקר מסכימה עם רוב דבריך אבל עם מספר הסתייגויות. מצפיה אישית באחותי שלקחה במשך תקופה ארוכה תרופות אנטי דיכאוניות,יכולתי לראות את ההשפעה ההרסנית שלהן. במשך זמן רב היא הסתובבה חסרת חיים בבית. אפאטית לחלוטין ומסוגרת, שלא לדבר על העלייה במשקל ושאר תופעות לוואי שהיו לאותן תרופות. נכון שאילו היא לא היתה לוקחת תרופות אלה היא הייתה עלולה להזיק לעצמה, מצד שני היא מעולם לא ניסתה רפואה משלימה. מעולם לא ניסתה לטפל בעצמה כמכלול שלם גופנפש. הטענה שלי היא לא כנגד הרפואה המערבית או התרופות אלא כנגד הממסד או הדיעה השולחת אותך לטפל בבעיה ראשית בצורה כימית. יתרונה של הרפואה המשלימה היא בראייה הוליסטית של האדם ולכן כל בעיה במישור הפיסי תטופל במישור הרגשי ולהיפך. במובן הזה היא באמת משלימה את הרפואה המערבית הנוטה לטפל בסימפטומים של המחלה ולא במחלה עצמה. תודה שעזרת לי להבין את חשיבות השימוש במינוח:"רפואה משלימה". שיהיה לך יום נפלא וחג שמחֱ

MsPiggy

New member
tanka כבר אמרה את זה, אבל אני אחזור

כל אלו שפוסלים את התרופות למיניהן, ואת הפסכיאטריות בפרט, הם אנשים שבחיים לא סבלו מחרדה/דיכאון/טראומה/כפייתיות/כל מחלה אחרת הדורשת טיפול תרופתי פסיכיטרי. אני סבלתי מדיכאון - וגם במשך הרבה זמן, וזה רק הופך אותי ליותר נגד תרופות! כמו שכבר אמרו כאן - התרופות מטפלות בסימפטום של הבעיה, ולא בבעיה עצמה - יופי, האדם עצוב, בוא ניתן לו פרוזק ואז הוא לא יהיה עצוב! וממבט אישי - התרופות האלו הן סמים, אני לא בעד לא לקחת אותן לחלוטין - אבל עדיף שלא, עדיף להתמודד עם זה לבד - אני לא יכולה לתאר לעצמי איך זה כשמכריחים אותי להיות שמחה ע"י התרופות האלו כשבעצם הטבע שלי רוצה לפעול אחרת.

YinYang

New member
יש פה טעות...

רוב התרופות המודרניות אינן עונות להגדרה של סמים...כיוון שהן אינן ממכרות וניתן להפסיק לקחת אותן בכל שלב של המחלה. ייתכן ונוצרת תלות נפשית בתרופות, ולכן ציינתי שחשוב לקחת טיפולים משלימים במקביל. השורה התחתונה היא זו...התרופות הללו מצילות חיי אדם. אם יגיע אלי מטופל שסובל ממצב נפשי חמור, אני לא אתחיל בסידרת טיפולים ארוכת טווח

YinYang

New member
לפי ההגדרה שלך...

דיקור,צמחים וכל טיפול אחר שמיטיב עם המטופל מוגדר כסם? כל דבר שעושה לנו טוב יכול למכר נפשית, ואני לא מדבר רק על תרופות.אנחנו מתמכרים להרבה דברים, פשוט כי אנחנו רוצים להיות מאושרים כל הזמן. אם האדם מקובע ולא מסתגל לשינויים, הוא יתמכר בקלות לכל דבר שעושה לו טוב. אם האדם יודע לזרום ולקבל גם את הטוב וגם את הרע, הוא יתמודד ביתר קלות עם נסיבות שונות שמזדמנות בדרכו. אולי סטיתי קצת מן הנושא העיקרי, אבל זאת דעתי... אייל

YinYang

New member
יעל-מחיקה בבקשה

בטעות שלחתי את ההודעה לפני שסיימתי אותה...

YinYang

New member
יש פה טעות...

רוב התרופות המודרניות אינן עונות להגדרה של סמים...כיוון שהן אינן ממכרות וניתן להפסיק לקחת אותן בכל שלב של המחלה. ייתכן ונוצרת תלות נפשית בתרופות, ולכן ציינתי שחשוב לקחת טיפולים משלימים במקביל. השורה התחתונה היא זו...התרופות הללו מצילות חיי אדם. עם כל הכבוד לרפואה המשלימה ולמגוון הפתרונות הנרחב שהיא מציעה...אין לה מענה מיידי לבעיות מהסוג הנדון. בן אדם שלא מצליח להעביר את היום בלי לחשוב מחשבות אובדניות, לא מעוניין להתחיל בסידרת טיפולים שתעזור לו אחרי שנה(שאולי אז כבר יהיה מאוחר מידי), אלא הוא רוצה להרגיש טוב, ולממש את זכותו להיות מאושר. כשבן אדם בסכנת חיים...זה משנה איך אנחנו מצילים אותו? אני שמעתי על קבוצת אנשים שחיים "נורמאלי" בעזרת מריחואנה. נראה לכם שזה מזיז להם או למשפחות שלהם שמריחואנה מוגדרת כסם? אותי זה ממש לא מעניין. בואו נסתכל על שתי האפשרויות שעומדות לפני החולה: א.לא לקחת תרופות, להמשיך לחיות בסבל נוראי(בגלל שיש שמכנים את זה "סם"), להתחיל בטיפול אלטרנטיבי, ולצפות שהוא יחיה/ישמור על שפיותו עד שהטיפול יתחיל לעבוד. ב.לקחת תרופות, לשפר את איכות חייו ולהרגיש מאושר, להתחיל במקביל טיפול אלטרנטיבי כדי למנוע התמכרות נפשית ו/או תופעות לוואי שליליות(שכמעט ולא קיימות בתרופות המודרניות). רגע רגע... יש לי רעיון יותר טוב...בואו נפסיק לקחת תרופות(כי הרי זה סמים וזה ממכר) נרגיש רע רוב הזמן אבל לפחות נהייה שלמים עם עצמנו, כי עשינו את הדבר הנכון. ניקח טיפולים משלימים בלי סוף, אפילו אם זה ירושש אותנו, ונחכה אלוהים יודע כמה זמן עד שהם יתחילו להשפיע באופן משמעותי. כמובן שהעניין הכספי לא משחק תפקיד חשוב...כי ברגע שנאבד שליטה ונחליט לקפוץ מהחלון הכסף ישאר מאחור. אם זה העולם שאנחנו רוצים...אני מציע לכולם להתחיל לכתוב צוואות. אייל

MsPiggy

New member
ההקבלה לסמים באה רק בגלל שלשניהם

יש את אותה ההשפעה מבחינת ההרגשה - וזה לא טבעי. לא אמרתי לא להשתמש בתרופות - אבל זה לא פיתרון! ובהחלט לא פיתרון לתווך הרחוק!!! אם זה יכול להציל מישהו - אז אני ממליצה על זה, אבל זה לא הפיתרון. והעלאת איכות החיים של אדם לא באה על ידי תרופות - אל על ידי טיפול, פסיכולוגי, אלטרנטיבי או כל טיפול אחר... אדם לא צריך להסתמך על תרופות. וממבט אחר - התרופות האלו מונעות מהאדם להרגיש את מה שהוא באמת צריך להרגיש, שוב פעם - הן מטפלות בסימפטום ולא במחלה. האדם לא צריך להשתמש בתרופות, אז מה יקרה? כל פעם שהוא ירגיש עצוב הוא ייקח פרוזאק וזה ישתפר? אני חושבת שעדיף להרגיש את הרגשות שבאים מאשר לקחת פרוזאק... (או מה שיש עכשיו). ושוב פעם - תרופות זה לתווך קרוב, לא רחוק. והן לא טיפול ראוי...

תגובה מפורום אמנויות לחימה...

בינתיים כבר יש שם שני שרשורים בנושא: ראשון ושני (הודעות של יעל ושלומי בראשון; התגובה שלי ל-YinYang בשני). יהיה מעניין לקבל גם שם התייחסויות שלכם, מכיוונים שונים.

למעלה