בזכות ריקודי העם...

בזכות ריקודי העם...

אני אספר כאן משהו שלבטח הרבה יודעים, אך רק אמש כשנכחתי ב"הבה נצא במחול" הבנתי כמה מעט ידעתי על השירים אותם אנו רוקדים. היה זה ערב זמר וביצוע השירים אותם אנו רוקדים, מין שירה בציבור כזאת. היו גם יוצרי הריקודים של השירים ואף חבורה קטנה שהדגימה אותם. החבורה קראה לעצמה "מצגת", יען כי לא להקת ריקודי עם המה, אלא דוגימיות המציגות את הריקודים כפי שרקדו אותם לפני 40 שנה. אכן, היו אלו שירים מהימים של ההורים שלי,(ואפילו הקהל היה יכול להיות סבא וסבתא שלי),חלק אפילו לזמזם קלות לא הצלחתי, אבל חלק נכבד ידעתי רק בזכות ריקודי העם. לדוגמא דבקה רפיח או סליחות. כמובן נכחו שם חלק מחבריי הגלגלים והדגימו את השיר 'אהבה פשוטה'. בקיצור, אף פעם לא אהבתי ריקודי נוסטלגיה אבל עכשיו משהבנתי את יפי השירים והריקודים, אולי אולי אולי אקפוץ להרקדה אחת כזו...

אכן, גם אני מכירה שירים רבים דרך

הריקודים, וגם יהודה בלכר שהנחה ואירגן את הערב ציין מספר פעמים שיש שירים שחיים עדיין רק בזכות ריקודי העם. יונתן גבאי ציין שזה הדדי, שיש גם ההפך, שיש ריקודים שבזכות השירים הם עדיין נרקדים. היה ערב נחמד, בהחלט חבל שלא היו חבר'ה צעירים רבים יותר. ואל תדאגו.... כבר קבעתי עם מלכת החתונות לקחת אותה להרקדת נוסטלגיה, האמת שכמעט המשכנו ישר מערב זה, (קשה לרקוד רק על הכיסא) אך לא היינו מצויידות בנעליים מתאימות.....

משהא

New member
מלכת החתונות1 - היופי שבפער הדורת

מה שסיפרת כאן מעט יודעים ועוד פחות מנסים להתחבר. מי שבאמת אוהב לרקוד, אוהב שירה, אוהב את ארצו מולדתו ומביט בחיוב על התרחשויות שעוברות עלינו דרך עברינו לא יכול שלא להגיע ולאהוב את השירים היפים שנכתבו כאן ושרו ורקדו עם תקומת עם ישראל והקמת המדינה ואילך. אני לעומתך שבאתי משם חדור עד היום באהבה לשירים של פעם, התחברתי בריקודי העם לזמר המזרחי שלא היה ביסוד התרבות עליה התחנכתי, והפנמתי תוך שאני מצליח לחבב חלק לא קטן מהשירים המושמעים בהרקדות. באשר לריקודי נוסטלגיה. גם כן תמצאי הבדלים לא קטנים. אין הרפרטואר של שמעון מרדכי ב"אביב" רעננה דומה לרפרטואר של מישאל ברזלי ב"מכביה". וכך גם אצל אחרים. לפי ההתרשמות שלי משמות השירים שכתבת "אביב" רעננה בשבוע השני של כל חודש, במוצ"ש, יתאים לך. ריקודים שמחים אורי גבעוני

ריקודי נוסטלגיה

חביבתי, יש חוג גם בבית הצנחן של ירון מישר בימי רביעי שמעתי תגובות טובות על החוג. כדאי שתנסי. להתראות בספיבק.

תראו, בשביל לבוא לנוסטלגיה צריך

בן זוג שיודע לרקוד נוסטלגיה, לא? בתקווה שהוא עצמו לא יהיה נוסטלגי... (והכל בבדיחותא הדעת...)

יכול לעזור, אבל לא הכרחי

אני עצמי הגעתי לנוסטלגיה (לפני כ-10 שנים) בזכות בן זוג שהיה "אלוף" בריקודי נוסטלגיה (ובריקודי עם בכלל) - ואכן למדתי ממנו המון. אולם איתו רקדתי בכ-4-5 הרקדות נוסטלגיה בלבד (פעם בחודש), ולאחר הפסקה של כשנה, חזרתי להרקדות האלו - הפעם עם בן-זוג שלא הכיר ריקודי נוסטלגיה. להפתעתי הגדולה, זכרתי לא מעט ואף הצלחתי להוביל אותו בלא מעט ריקודים
ריקודי הנוסטלגיה (לפחות רובם) באמת קלים מאוד, ולרקדנית טובה (כמוך, למשל
) ממש לא תהיה בעיה להשתלב!

Romantic Lady

New member
../images/Emo45.gif

ריקודי נוסטלגיה, ברובם קלים ואפשר להשתלב בהם בקלות.

שילוב של כל האלמנטים בהרקדה בגניגר

אחת לחודש (בשישי האחרון של החודש) מתקיימת הרקדת נוסטלגיה מיוחדת בקיבוץ גניגר שנקראת עונג שבת בהנחיית יאיר בינו. בהרקדה זאת מתאספים רוקדים מכל הארץ ופוגשים ביוצרים הגדולים של ריקודי העם של פעם, אלה שיצירותיהם הן הבסיס למפעל ריקודי העם הישראלים: אליהו גמליאל, יענקל'ה לוי, בנצי תירם, סעדיה עמישי, יונתן גבאי, משה תלם, מרקו בן שמעון, היה גם יואב אשריאל ועוד מענקי היוצרים . אנחנו רוקדים עם היוצרים את הריקודים שלהם (וגם של אחרים כמובן) והם מספרים על הרקע עליו נכתב הריקוד על מה מספר השיר ואיך זה בא לידי ביטוי בריקוד. במפגש הקרוב יתארח בהרקדה המלחין נחום היימן (נחצ'ה) שהלחין עשרות מהשירים שהפכו לריקודי עם. במהלך הערב מתקיימת קבלת שבת אותה מנחים היוצרים בחן ובהומור ואנחנו מצטרפים לשירה בציבור ספונטנית שמלווה בנגינה של רוקדים שמביאים איתם את כלי הנגינה שלהם - אקורדיון, גיטרה, חלילים, דרבוקות ומפוחיות. בחלק הזה היוצרים והאורחים גם מספרים סיפורים הקשורים בשירים, בריקודים ובהווי ארץ ישראל שמשולב בחוויות הפרטיות שלהם. יש כאן מפגש של שלושת האלמנטים שהזכרת בהודעתך - השירים, הריקודים והיוצרים שחיברו ביניהם, וכל אלה בתוספת לאווירה המיוחדת של עמק יזרעאל ביום שישי בין הערביים יוצרים הרקדה שהיא חוויה אמיתית. מומלץ מאוד לבקר ולהתמכר.

למעלה