בזכות העישון, ופרידה

צליליתה1

Well-known member
מדיווד הוקני, אחד הציירים החביבים עלי
מעשן דגול, נפטר בגיל 88, שעישן למען בריאותו הנפשית, נלחם למען זכויות המעשנים, ואם הבנתי נכון, היכולת לעשן במסעדות אחרי האוכל היוותה שיקול מכריע בהחלטתו לעבור לצרפת.

מישהו עדיין מעשן?

אני הרבה, בעבר, ולשמחתי, כבר מזמן לא. להפסיק לעשן היה אחד הדברים הקשים שעשיתי, ועשיתי לא מעט קשה בחיי. במבט מרחוק, אני אפילו לא יכולה להגיד שנהניתי מהעישון. זו היתה התמכרות מסריחה. וגם יקרה. חבר אהוב, שכבר כמה שנים לא איתנו אמר פעם, מניחה שהיינו בני 50+, שהוא כבר עישן וילה גדולה. בפריים לוקשיין.

דיוויד הוקני מעשן למען בריאותו הנפשית

מאחת הסדרות האהובות עלי (ואני אוהבת את כולן)

1781333148905.png

mיטלמן

Well-known member
מעשן דגול, נפטר בגיל 88, שעישן למען בריאותו הנפשית, נלחם למען זכויות המעשנים, ואם הבנתי נכון, היכולת לעשן במסעדות אחרי האוכל היוותה שיקול מכריע בהחלטתו לעבור לצרפת.

מישהו עדיין מעשן?

אני הרבה, בעבר, ולשמחתי, כבר מזמן לא. להפסיק לעשן היה אחד הדברים הקשים שעשיתי, ועשיתי לא מעט קשה בחיי. במבט מרחוק, אני אפילו לא יכולה להגיד שנהניתי מהעישון. זו היתה התמכרות מסריחה. וגם יקרה. חבר אהוב, שכבר כמה שנים לא איתנו אמר פעם, מניחה שהיינו בני 50+, שהוא כבר עישן וילה גדולה. בפריים לוקשיין.

צפה בקובץ המצורף 147630
מאד אוהבת אותו,
ועשנתי בעבר הרחוק מאד, אהבתי לעשן.
נפטר בביתו בלונדון וחי שנים רבות בקליפורניה,
זה מה שכתוב.
ולא אגיד אף מילה בזכות העישון, נגדו אני יכולה להרצות שעה לפחות בלי להתכונן מראש.
ומתאפקת קשות לא להעיר לאף אחת ואחד.

דקל נור*

Well-known member
הוקני לא מרגש אותי. לא מתחברת לסגנון הציור שלו ולא לציורים עצמם. וגם לא לעישון, למרות שניסיתי הרבה פעמים לתפוס ראש ולא הצלחתי.
קשה לי שיש אנשים שמרשים לעצמם לעשן בהופעות באויר הפתוח כי אין אכיפה וזה מטרד לא קטן.

סופהו 1

Well-known member
הוקני לא מרגש אותי. לא מתחברת לסגנון הציור שלו ולא לציורים עצמם. וגם לא לעישון, למרות שניסיתי הרבה פעמים לתפוס ראש ולא הצלחתי.
קשה לי שיש אנשים שמרשים לעצמם לעשן בהופעות באויר הפתוח כי אין אכיפה וזה מטרד לא קטן.
לאיזה מהסגנונות? של שנות ה-50?
שנות ה-80?
ה-2000?
אם מישהו היה שואל אותי, איזו יצירה של הוקני לקנות לי כמתנה, הייתי בוחרת אחת או יותר בשמחה:D

והסיגריות? ביאליק, אם אכן אמר זאת, סיכם את הדברים בצורה נהדרת:
בצד אחד אש, בצד שני טיפש ובאמצע - עשב יבש.

טענות, תלונות, הסגות, הסתייגויות, נא להפנות לביאליק.

אבח"י

Well-known member

מישהו עדיין מעשן?

צפה בקובץ המצורף 147630
אני לא מעשן.
מגיל 13 עד גיל 50. סיגריות חזקות, אורך כל אחת 10 ס"מ, בסביבות 60-80 סגריות ביום.
אבל אז לא יכולתי לדבר יותר, זהו.
כלי העבודה היו: הפה, מיתרי הקול, הלשון והריאות.
לא חשבתי שעליי להמשיך לעשן במצב כזה.
היו תוצאות ברורות וחד משמעיות לטוב ולמוטב, בהחלט.
בניגוד לאלה שהפסיקו וכועסים על מי שמעשן, אני לא כועס, לא נוזף ולא כלום.
במקומות סגורים, אני יוצא.
לא נכנס למקומות בהם העישון מותר.
אם אני בתחנת תחב"צ ומעשנים - אני בודק את כיווני הרוח ונעמד במקום בו העשן לא יגיע אליי
ואהה -
לא מתנשק עם מעשנים, שותי אלכוהול.. הריח גורם לי לנפילת מלכות מדכדכת.

סופהו 1

Well-known member
זו שוב הוכחה, העישון הורג.
העישון לא תמיד הורג.
לפעמים הוא רק פוגם באיכות החיים של המעשנים האקטיביים והפסיביים.
האקטיביים- שיהנו, אבל במה חטאו המעשנים הפסיביים?
לפעמים הוא רק מקצר את חייהם של מעשנים "יד-שניה" (כשלא מעשן שואף את עשן הסיגריה + האויר הנפלט מריאותיו של המעשן) או "יד שלישית" (כששואפים את השאריות מהעישון, שנדבקו לבגדים, רהיטים וכד).

(וללא קשר לאריכות ימים, לפעמים הוא פוגם באפשרות להביא ילדים).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בר אהוב, שכבר כמה שנים לא איתנו אמר פעם, מניחה שהיינו בני 50+, שהוא כבר עישן וילה גדולה. בפריים לוקשיין.
אין לי יכולת לאמוד כמה וילות עישנתי אבל מעריך שמאז הפסקתי (נקי כבר 24 שנים אחרי 2 קופסאות וירג'יניה ליום) חסכתי מן הסתם איזו מרצדס או ב מ וו ולא מהדגמים הכי זולים.

סופהו 1

Well-known member
לפני כשנה נערך ריאיון איתו.
היה כיף לצפות. המראה, במבטא, הצחוק.

נסיך.333

Well-known member
עישנתי המון, ביום רגוע בין 2 ל-2.5 חפיסות, ביום עצבני ומתוח יותר מ-4.
לפני 28 שנים, ממש בימים אלו, הוא לקח אותי לטיפול ב"ביו אנרגיה" להפסקת עישון,
למען האמת לא ממש האמנתי, גם לא נסיתי לפני להפסיק.
מאז אני לא מעשן, הוא חזר לעשן וכיום הוא כבר כמה שנים לא מעשן לאחר CPOD,
הוא היה הולך עם בלון חמצן נייד וביד סיגריה..

דקל נור*

Well-known member
עישנתי המון, ביום רגוע בין 2 ל-2.5 חפיסות, ביום עצבני ומתוח יותר מ-4.
לפני 28 שנים, ממש בימים אלו, הוא לקח אותי לטיפול ב"ביו אנרגיה" להפסקת עישון,
למען האמת לא ממש האמנתי, גם לא נסיתי לפני להפסיק.
מאז אני לא מעשן, הוא חזר לעשן וכיום הוא כבר כמה שנים לא מעשן לאחר CPOD,
הוא היה הולך עם בלון חמצן נייד וביד סיגריה..
מי זה הוא?

למעלה