בזכותך siv30

BALUTAMAN24

New member
בזכותך siv30

בזכות זה שהגבת לי בהודעה נכנסתי לפורום הזה. מה נושא השיחה העיקרי כאן? ואגב,יש לי שאלה: פשוט היה לי ויכוח עם מישהי שאמרה שההפלייה בין שכר של נשים וגברים עדיין קיימת וכן גם קיימת ההפלייה של חוסר קידום אצל נשים למרות שמגיע להן. אני שאלתי אותה שאלה פשוטה אם היא מכירה אחת כזאת והיא אמרה שלא. אני חושב בכל אופן,שהדבר נעלם והלך מן העולם כי כבר אנשים צעירים וליברלים מנהלים עכשיו את העיניינים ולא חבורה של זקנים. אני ממש מאמין שלפחות בעיניין הזה,העולם או לפחות הארץ,מתוקנים. האם אני טועה בעינכם?

siv30

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

לפורום יש מספר נושאי דיון: נשים, קריירה והשילוב בין נשים וקריירה. אי אפשר להתכחש לאפליה בין נשים לגברים ברמות שכר אבל מאידך לדעתי האפליה היא לא משהו מכוון אלא תוצאה של גורמים בלתי תלויים ואסביר: ישנם שני מצבים שצריך להפריד בינהם -
מצב בו השכר גלובלי ומגלם את כל ההטבות והתוספות.
מצב בו יש שכר בסיס וההטבות והתוספות תלויות בפרמטרים של השקעת זמן בעבודה. במקרה הראשון, אני מצפה שרמת השכר תהיה זהה הן לגברים והן לנשים באותו התפקיד. לרוב זה נכון (במיוחד בהיטק, בבנקים וכד'), אבל יש מקרים בהם זה לא נכון. אומנם נראה שהתופעה הולכת ונעלמת אבל עדין אי אפשר באופן מובהק להגיד שאין תופעות כאלה. במקרה השני, האפליה אם היא קיימת היא תוצר של תנאים סביבתיים. נשים בוחרות שלא להשקיע בשעות נוספות. יתרה מכך בסדרי העדיפויות שלהן, אם הבחירה בין משפחה לעבודה אני חושבת שהמשפחה מככבת בגדול. ההבדלים האלו מקרינים ישירות על השכר דבר שמצטייר בחוגים מסוימים כאפליה. לעניות דעתי, במקרה השני רק האישה יכולה להשפיע ע"י הבחירה שלה ואי אפשר לקרוא לזה אפליה.

חסונוס

New member
זה לא מדויק

כי מישהו צריך להיות עם הילדים וברוב המשפחות זה ברור שהאישה אמורה לעשות את זה. מכיוון שהגבר הוא לרוב עם העבודה היותר מכניסה בבית - יש לזה עוד "צידוק".

beky1

New member
../images/Emo163.gifבוודאי שיש

ממש מולך , העבודה שאני מבצעת במסגרת תפקידי שווה ברמתה לניהול פרויקט ואני מקבלת שכר של אדמיניסטרטורית. לעומת עמית לעבודה שמבצע הרבה פחות ממני ומקבל כ - 25% יותר לפחות

למעלה