בזבזנות...

בזבזנות... ../images/Emo11.gif

לאחרונה שמתי
שאני זוללת לעצמי את האנרגיות - אני מרגישה כל כך מותשת, משקיעה בלימודים
ללא הפסקה, לוקחת על עצמי עוד ועוד... אולי כדי להרגיש חיה, להרגיש שקיימת... אבל... בלב... מרגישה שחיה על איזה אוטומט שקם בבוקר
, הולך ללימודים, חוזר וכו'... הכל רגיל, הכל שיגרה, וזה נהיה רע לי
אז... מה עושים כשמרגישים שאנרגיות מתבזבזות ושהשיגרה עמוקה בחיים שלנו וזה עושה רע ב

omer73

New member
אז ככה:

האמת שבהתחלה חשבתי שאת מתכוונת לעניינים כספיים...לא חשוב. המצב הזה מוכר מאוד, לפעמים התחושה הזו באה במהלך שירות בצבא/ עבודה/ לימודים. אני חושב שכדי שהתחושה הזו תחלוף פשוט צריך משהו "שובר שיגרה": לקחת חופש ע"מ למלא כוחות ולשנות אווירה, כמו טיול, או כמה ימים של חופש מהעיסוק הקבוע ולהקדיש לדברים שאנחנו אוהבים.

בלתי אפשרי...

אם אין לימודים
שזה רק שישי-שבת, אז יש שיעורי בית
אם אין את זה, אז יש בייביסיטר כי חייבת את הכסף
אין לי זמן ועם מי לנסוע, והאמת שגם בלי חשק יותר מידי

אופ 1

New member
יוצאים מהשיגרה...

עושים דברים שעושים לנו טוב על הנשמה. שלא קשורים לשיגרה. מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי? אני בטוחה שיש כול כך הרבה דברים שאת אוהבת שפשוט "שכחת" את קיומם. אז קדימה תעשי לעצמך רשימה...

לשיר ../images/Emo79.gif

האמת ששבוע הבא ייצא לי לשיר מול הקורס שלי בגלל איזה משהו שעושים לשיעור דרמה יוצרת-אז זה דווקא נחמד, כי מתאמנת וכו'. האמת שמאוד מתחשק לי לצאת לרקוד מחר בערב, סתם להנות, להרפות אבל כנראה שזה לא ייצא לפועל כי זוג חברים יוצא יום למחרת לספא על הבוקר ואז כבר נישאר רק אני ועוד חברה אז כנראה שנסתפק בפאב או משהו. האמת שנראה לי שאני אלך לחדר שלי עוד מעט, וסתם אדליק נרות לנסות לשפר לעצמי את ההרגשה, זה עושה לי טוב כזה להדליק נרות כאלה, נעים וריחני כזה.

אופ 1

New member
מעולה

העיקר שתעשי משהו שגורם לך להרגיש טוב. גם אם לא כול כך מתחשק לך תעשי את זה.

omer73

New member
רעיון טוב

כשאני רוצה סתם להיות לבד אני אוהב לשבת בחושך לשמוע מוזיקה. אולי באמת אאמץ את העניין של הנרות. :) אגב, בעניין של הנסיעה אפשר לנסוע גם לבד, למשל בת דודה שלי הזמינה אותי לסופ"ש באילת, וזה אומנם לא לנסוע עם מישהי כסופ"ש רומנטי ): אבל זה נחמד לשנות אווירה, לנקות את הראש.

פאפיט

New member
חשבתי שהתכוונת לכסף

לדעתי הכי נכון זה לקבל את השיגרה בהכנעה. לפתח רגשות לחלק מהשגרות שבשיגרה ולהרגיש איתם בנוח. חשוב גם לסדר/לעצב את הסביבה שלך שתהיה נוחה וידידותית כלפיך (כמו הדלקת נרות, או ישיבה על כריות במקום סביב השולחן). כיוון שהלו"ז שלך צפוף אז זה בילתי אפשרי לפתח תחביבים או לנסוע. לכן עדיף שלא תחשבי "מה הייתי עושה אם היה לי זמן". תקבלי את העובדה שאין לך זמן, אז לא תכנסי לתיסכול. אגב, לטעמי שיגרה זה דבר מבורך ועדיף. יותר מתסכל שיש זמן פנוי ואין מה לעשות.

סטודנטית...

נסיכקוש, קודם כל, זו השנה הראשונה שלך, נכון? אז בהתחלה יותר קשה. עדיין לא יודעים מה קצב הלימוד וההבנה שיש, איפה ניתן לחפף ואיפה חשוב להשקיע. זה לוקח זמן. אני חושבת שאת כנראה מעמיסה על עצמך המון. אולי לקחת יותר מדי קורסים? מה יקרה אם תוותרי על קורס אחד? פשוט, זו לא הפעם הראשונה שאת כותבת על העומס הזה ויכול להיות שאת הולכת לאיבוד בתוך ים המשימות שלקחת על עצמך. שישבת שיעורים? לא חובה. את יודעת, גם שומרי מסורת לומדים באוניברסיטה, ומצליחים להתארגן על חופש מכל מעשה, בגלל הזיקה לדת. מה דעתך שתעשי לעצמך "שבת" כזו? לפחות יום אחד? וביום הזה באמת תנוחי. תעשי רק דברים שאת אוהבת. תיזכרי בנסיכת האהבה ותני אהבה לעצמך.

מגיעים להחלטה ..

שבסופשבוע עושים 'סטופ' מהכל, חושבים על כל המכלול, ומנסים לארגן הכל מחדש תוך שיבוץ חלונות של חופש בלו"ז מהעיסוקים של השגרה..

או..

מנסים לשפר את העשייה השגרתית, כמו מקלחת למשל, אז שתהיה מפנקת.. כל מיני דברים קטנים שנראים לנו שגרתיים, ללקט אותם ולשפר אותם.. אני מציעה גם בבוקר הליכה של שעה עם שילוב של מציאת מקום שקט להיות בו לפני תחילת היום.. (תורם לפינה שקטה עם עצמך, וסדר יום מאורגן בראש, לי זה עוזר וטוב לי).

../images/Emo51.gif לכולם על התגובות ../images/Emo39.gif

אני עושה תגובה כוללת, כי מרביתכם כתבתם דברים דומים ונכונים בהחלט: לפעמים שגרה היא דבר מבורך, והאמת שלמרות הקיטורים שלי
אני אוהבת שהיום שלי כל כך מלא, ושיש לי סיבות לקום בבוקר
, אבל כנראה שמרגישה לאחרונה יותר מידי עומס, אולי חוסר חיים מסויים- כי בקושי יוצאת, בקושי מבלה, גם בגלל עניין של כסף
. בד"כ הסופשבוע שלי מוקדש לעצמי, לנוח וכו', אבל יצא לאחרונה שעשיתי בשישי בערב בייביסיטר אז כבר לקחתי לימודים וכו' כדי לא ללמוד בשבת או במהלך השבוע שאחרי, כי זה שעות מתות כאלה בביביסיטר. בכל מקרה, אני משתדלת לצאת מהשגרה במהלך הימים עצמם, לצערי במרבית המקרים זה לא מתאפשר- עניין של עייפות, חוסר זמן, חוסר משאבים כלכליים וכו'.

למעלה