בזבזנות מופרזת

מישוהית

New member
בזבזנות מופרזת

אני מבזבזת כסף... לא מצליחה לחסוך... על בגדים, נעליים, תיקים, תכשיטים, קרמים... בחודשיים-שלוש האחרונים בזבזתי קרוב ל-20 אלף ש"ח... (לפני כן תקופה לא היה לי כסף, לכן לא הוצאתי כמעט) לפני כן כשעבדתי (החזקתי 4 חודשים בעבודה) בזבזתי את כל המשכורת והייתי נכנסת למינוסים, עכשיו קיבלתי קצבה ורטרואקטיבית והתפרעתי... על מה זה יכול להראות עוד חוץ מעל מאניה? אני אגיד לך, אני באשפוז-יום ואמרתי להם את זה כמה פעמים, וזה לא מזיז להם, לעומת זאת כששתי בנות אחרות אמרו להם שהם בזבזו כסף והרבה פחות, הם נלחצו וממש כן התייחסו לזה, לדוגמא מישהי לפני שבועיים סיפרה שהיא בזבזה יום לפני כן 1000 ש"ח, אז הפסיכיאטרית שמעה את זה ופתאום אמרה לה שכנראה יש לה גם מאניה... כולה אלף שקל... כמה פעמים אני בזבזתי אלף ש"ח ויותר ואצלי זה לא כלום ולא משנה... איך מבזבוז של אלף ש"ח כבר מאבחנים מאניה?? למה אצלן זה מצביע על מאניה ואצלי לא?... זה לא שאני מחפשת לעצמי עוד הפרעות, תודה אבל לא... פשוט מאכזב אותי שאצלי זה לא משנה, שאצלי לא מתייחסים אל זה ולא מטפלים, למרות שאני ממש מגזימה... וחזרתי ואמרתי את זה כמה פעמים... אני רוצה לשאול - ממה זה עוד יכול לנבוע חוץ ממאניה? איך מטפלים בזה?... זה בסדר שהם מתעלמים אצלי?...

מישוהית

New member
אני מחר אכנס לפסיכיאטרית שלי

ואדבר איתה על זה, עוד לא דיברתי איתה על זה, אבל זה בטוח הגיע אליה

גרא.

New member
מישוהית,אם את קונה באשראי,גזרי אותו

עכשיו.אם את קונה במזומן,הקפדי שלא לצאת עם יותר מכמה שקלים,הנחוצים לנסיעות.אם יש לך "חופשי חופשי"אינך זקוקה בפועל לכסף מזומן בכיס.ההסבר להתמכרות שלך לקניות שלא לצורך,יכול להיות מגוון.אבל אם תצאי מחוץ לבית ללא אמצעי קנייה,פשוט לא תוכלי לקנות מאומה.

מישוהית

New member
יש לי שני כרטיסים

ושני חשבונות בנק... אני לא אכנס לסיפור של החשבון הנוסף הבנק ביטל לי את האשראי ואת האפשרות להכנס למינוס והביא לי כרטיס דיירקט, אבל יש לי של הבנק השני כרטיס עם מסגרת גדולה ואני יכולה להכנס שם למינוס, אבל זאת לא הבעיה... אני לרוב לא משתמשת בכרטיס השני, משתמשת בדיירקט בדר"כ, או מוציאה כסף...

גרא.

New member
מספיק זוג מספריים אחד בכדי לגזור שני כרטיסים.

בכל מקרה, המסר הוא ברור.ללא אמצעי קנייה,אשראי או מזומן,אפשר רק לפנטז על קנייה,לא לעשותה.

גרא.

New member
מישוהית,אם את זקוקה לכסף להוצאות קטנות,

את יכולה להשאיר לך בבית "קופה קטנה" שבה יש סכום משוער לפי ההוצאות ההכרחיות השוטפות שלך.ועם זה לשלם מה שת חייבת.הכוונה היא שלא תסתובבי בין חנויות,עם אמצעי קנייה לא מוגבל כמו כרטיס אשראי ובוודאי אקטיב,המאפשר לך תחושה של אשראי בלתי מוגבל,ולא כך הוא.לכל אשראי במיוחד באקטיב,יש עלות והיא מאד לא נמוכה.אם תתכנני לשבוע את הצרכים שלך,תוכלי לעמוד בזה,במסגרת הקופה הקטנה.

Benor2004

New member
פשוט מאוד...

תעברי להשתמש בכרטיס בנקט בלבד (תגבילי את המשיכה היומית/חודשית שלך ל- X כסף)... ותעשי גם מה שגרא הציע.

מאיגל

New member
באותו עניין, איך מכוונים מישהו לטיפול כזה?

אני מכירה מישהי שהמשכורת נכנסת רק כדי לכסות את ההוצאות ועוד נשאר הרבה מינוס, וגם המשכורת של הבעל נכנסת ומיד יוצאת לכיסוי חובות חובות ענקיים לאנשים, חברים, שכנים מאד ברור שהיא זקוקה לטיפול, איך מכוונים? איך מייעצים? אני יודעת בוודאות שהדבר פוגע במשפחה (יש ילדים) בה ובאיכות החיים של כל המשפחה. אז איך מכוונים או מייעצים או לאן מפנים לייעוץ...

sharpantie

New member
אם תציעי לה טיפול

איך היא תקבל את זה? האם היא מעוניינת להגמל מההרגל? רק אם היא מוכנה מרצון ללכת לטיפול יש סיכוי שתשתנה. הכתובת היא פסיכולוג המתמחה בטיפול בהתמכרויות כי זה סוג של התמכרות.

מאיגל

New member
זו הבעיה...

בשביל ללכת מרצון צריך להודות שיש בעיה... ואני בטוחה שבשביל פסיכולוג אין כסף... אבל לאחר שהפנת אותי לחפש פסיכולוג המתמחה בטיפול, אולי כשיגיע מספר הטלפון אליה - אולי יעזור ואולי עם לחץ סביבתי. אולי תודה רבה

טיפול רלוונטי יכול להיות השקעה משתלמת ביותר

נפשית בוודאי, אבל אני רוצה לחדש ולטעון שלדעתי זה משתלם גם כלכלית. אני אנמק: אחת הטעויות שלדעתי מתבצעות לא פעם זה נסיון לחסוך במקום הלא נכון - למשל מקום ממנו יכול לצאת שינוי. אני רואה מנסיוני בקליניקה שאנשים בטיפול פעמים רבות משפרים בטווח הבינוני ואילך את מצבם הכלכלי. זה יכול לקרות בעקבות יציאה מדכאון (מעבר מאי תפקוד בעבודה לתפקוד בעבודה וכמו כן כשרואים אופק חיובי אז לא צריך להסתפק בעבודות דד אנד אלא לצאת ללמוד או לשנות עבודה למשתלמת יותר). זה יכול לקרות בעקבות שיפור במידת הרווחה הנפשית (כשמרגישים יותר טוב לא צריך להוציא כספים רבים על "פיצוי נפשי". אני מכירה לא מעט אנשים שחייהם נראו כך: חרא, חרא, חרא, חו"ל. חרא, חרא, חרא, חו"ל/חרא חרא חרא שופינג, חרא, חרא, חרא, שופינג). זה יכול לקרות בעקבות עליה ברמת השלווה (שמאפשרת לעשות בחינה מחודשת של מה רוצים בחיים כשלא נמצאים במוד של "כיבוי שריפות", הסבה מקצועית למשל) זה יכול להיות בעקבות ירידה ברמות הלחץ (לחץ פוגע ביכולת החשיבה והריכוז, כך שהיכולת לקבל החלטות או לראות אפשרויות לשפר את המצב קטנה) זה יכול לקרות בעקבות שיפור ברמת הבטחון העצמי/תחושת היכולת (שנותן את תחושת הלגיטימציה לבקש העלאה/לנסות להתקדם) וזה יכול לקרות גם בעקבות הפסקת דפוסים הרסניים (למשל לצאת פעם אחר פעם עם גברים שעוזבים עם כספך או לבזבז בלי הכרה). כתבתי על טיפול ליחיד, אבל זה נכון כמובן גם לטיפול זוגי ומשפחתי (מלחמות גירושים הן אלו שעולות הון). יש מצבים שבהם כשאני רואה את ה"בשביל טיפול אין כסף" שאני סבורה בדיוק הפוך - "שבשביל העדר טיפול אין כסף". ספציפית לשאלה שלך אני סבורה שמצב של מצוקה נפשית/מחלה/התמכרות שמוביל להוצאות כספים בלתי נשלטות זה בהחלט אחד מאותם המצבים.

מאיגל

New member
אני בדיעה שלך, אבל,

מדובר כאן באדם שלא מרגיש שהוא מבזבז, ולא מבין איך הכסף נעלם לו מהידיים, אדם שלא מודה שיש לו בעיה, לא יסכים לשלם לפסיכולוג שיטפל בבעיה שמבחינתו לא קיימת. אין ספק שהשקעה כספית בטיפול היא כדאית אפילו לטווח הקצר, ובמקרה הזה השקעה כלכלית תביא גם לאיכות חיים, אבל חוזרים לעובדה שהאדם לא מודה שישי לו בעיה, והקושי הוא להביא אותו לשם,

shir300

New member
בעלי חוב אנונימיים

יש קבוצת תמיכה כזו למי שסובל מהבעיה הזו בעזרת תכנית 12 הצעדים.

למעלה