בו.

DENI211

New member
בו.

הייתי היום אצל הפסיכולוג. סיפרתי לו שבזמן האחרון גם אירועים שלא היו גורמים לחרדה פתאום גורמים לחרדה. הוא אמר לי שזה בגלל שאני מתעסקת בזה כל היום, חוקרת את זה וכל הזמן שמה לב לתסמינית הפיזיולוגיים שלי אז מן הסתם שאני ארעד כל היום. ובתכלס הוא צודק אבל איך אפשר להפסיק לחשוב על כל הדברים האלה? אני כל הזמן מרגישה שאני רועדת הוא אמר לי להגיד לעצמי "גם כשאני רועדת אני יפה!" וזהו. להכניס לעצמי לראש שאין שום סיבה שארעד, וגם אם ארעד אף אחד לא ישים לב- וגם אם ישמו לב- SO WHAT?? הוא ביקש שאנסה לא לקחת את הכדורים האלה כל יום ניסיתי. באמת שניסיתי. הייתי כל היום על קוצים. נכנסתי לשירותים כמה פעמים בשביל לתרגל נשימות הוא אמר לי שאם אני אמשיך עם כדורי הדרלין ועם כדורים בכלל, אני לא אראה שום שיפור. שאני צריכה לדעת לקבל את החרדה ולהבין שאין כל כך ממה לפחד סה"כ. גם אם יהיה התקף- הוא יגיע לשיאו תוך כמה דקות אבל באמת שזה קשה. אני כל כך מתגעגעת לתקופות אחרות, שבהן הייתי יותר חופשיה ומאושרת. ולמי בכלל היה אכפת מה האחר חושב. היום סתם דוגמא מישהו ביקש ממני לכתוב משהו, והוא עמד לפני, והרגשתי שאני קצת רועדת. (המישהו הזה הוא איזה שותף במשרד שאני עובדת בו) אני אובדת עצות. אני לא רוצה שהמצב ילך ויחמיר. אבל קשה לי להתמודד איתו בינתיים. אני מרגישה חשופה. בו!

Lichy87

New member
היי

מה לגבי מחשבות שמפעילות את הרעידות? יוצא לכם לעסוק בזה בטיפול? הרי החרדה נובעת ממשהו. לדוגמה, כשאותו אדם הסתכל עליך כותבת, בטח עברו לך בראש מחשבות שקשורות למה הוא חושב על איך שאת כותבת, או מה שאת כותבת וזה הפעיל את החרדה. גם אם את לא שמה לב למחשבות האלה הן קיימות כי הן מאוד מהירות ואוטומטיות. בטיפול חשוב לעבוד על החלק הזה שמביא אותך לחרדות. כדי לנסות להפחית אותן עם הזמן. זה נכון לגבי קבלת החרדה. היא באמת מגיעה לשיא ויורדת. בגלל זה צריך להשתדל לא להימנע ממצבים שיכולים להוביל לחרדה. ואחרים לא רואים את הרעידות כמו שאת מרגישה אותן. או לא רואים אותן בכלל.

ar29041

New member
וואי אני ממש מסכים עם הפסיכולוג שלך

אני חושב שבסופו של דבר אדם חרדתי צריך לשאוף לנתק מוחלט מכל הנושא הזה. כלומר אפילו להפסיק את הפגישות עם הפסיכולוג או לפחות להוריד בתדירות ולשכוח בכלל מזה שצמד המילים הזה קיים. השאיפה בסופו של דבר היא להעביר את הפוקוס לדברים חיצוניים במצבים שגורמים לחרדות. הבעיה היא שאתה כבר כל כך רגיל "לא להיות אתה" שזה קשה להוציא החוצה אפילו חלק קטן מהאופי האמיתי שלך, לפחות אצלי זה ככה. איך אפשר להפסיק לחשוב על הדברים האלה? מתאמנים, בדיוק כמו שמאמנים שריר בחדר כושר, את מכניסה את הגוף שלך לסיטואציות מלחיצות או מביכות ולאט לאט מעלה את הדרגת קושי/תדירות. הבעיה שבדיוק כמו בחדר כושר, אנשים מוותרים בקלות בכישלון הראשון שזו טעות רצינית. ההתקדמות היא לא לינארית, יש עליות וירידות, יכול להיות שביום מסויים תרגישי מבוכה נוראית ויום אחרי תרגישי חופשיה, אבל בסופו של דבר את כן עושה התקדמות וחשוב מדי פעם לעצור ולהסתכל על דברים בקנה המידה הגדול. אני עד היום חרדתי בהרבה סיטואציות אבל בתמונה הגדולה אני בן אדם שונה לגמרי, ויש גם מקומות שהחרדה אפילו כמעט נכחדה.

bennyfromabba

New member
מקסים הפסיכולוג שלך.

"גם כשאני רועדת אני יפה". איזה יופי של משפט!

למעלה