בושה

EverMan

New member
הוא מרסס "Internal Server Error" ?!

בושה וחרפה ! ועכשיו באמת ... הימין והשמאל בארץ תמיד היה חלוק סביב נושא הדת. והיונים והניצים התחלקו סביב נושא המדיניות. זה לא שהוא מנסה להפוך , זה תמיד היה ככה.

EverMan

New member
לא , אבל זה הופך את זה להגיוני

ולפחות חמור ממה שצגת את זה. וזה גם לא שמאל קיצוני , זה יכול להיות חילונים כלשהם , לאו דווקא שמאלנים. אתה מציג את זה כאילו שרק השמאלנים מתנגדים לדת ... בעוד שזה ממש לא כך.

EverMan

New member
דר"א , אם לא ידעת

הימין והשמאל בארץ זה ככה : ימין - אנשים שתומכים במדינת הלכה. שמאל - אנשים שתומכים במדינת היהודים. שמאל קיצוני - אנשים שתומכים במדינת כלל אזרחיה. מה שאתה קורא לו ימנים שמאלנים , אין לו כל קשר לזה. זה יוני וניצי. המפלגות השמאלניות , יכולות להיות ניציות או יוניות (כמו העבודה שיש לה גם וגם). כנ"ל הימניות. יש הבדל בין שמאל ימין לבין יוני ניצי. כמובן שיוני - מוכן לוותר על שטחי א"י למען הציונות והרוב היהודי בא"י (פטריוט) ניצי - אדם שלא מוכר לוותר על שטחים בגלל התורה והמסורת (ראש בקיר) , משמע גם שעדיף לו שטח מאשר רוב יהודי במדינה.

הפגנת בורות וטמטום האופייניים לך

ימין- אנשים שתומכים במדינת הלכה? כולם? אתה בטוח? אתה יודע מה זה מדינת הלכה בכלל? אלה החרדים והאורתודוכסים, חכם שלי, לא הימנים שמאל- אנשים שתומכים במדינת היהודים- ושוב עולה השאלה- כולם? אני בטוח שלא. בקשר להמשך ההודעה- כולה מלאה בנסיונות שלך להראות חכם ואינטלגנט, דבר שאתה פשוט לא, הוכחת את זה בחלק הראשון של ההודעה. בקשר לזה שזה הופך את זה לפחות נורא ממה שהצגתי- בדיוק ההפך העובדה שזה נעשה ע"י יהודים מקצינה את הבעיה , שאתה דואג לגמד אותה למען האינטרסים שלך- דת החוצה רק תשים לב- אם הייתי מכליל פה משהו על הערבים- היית קורא לי גזען אבל אתה מקבל בהבנה הכללה על הציבור הדתי כולו, ואפילו בסלחנות משהו בתדמית הדמוקרטית והנאורה שלך נשבר, צבוע אחד, וכל הפורום ראה את זה כרגע, בהפגנת הבורות הלא-חדשה הזו שלך. לילה נעים לך.

EverMan

New member
הפגנתי בורות ? חמוד שלי , למדת

אי פעם אזרחות ? ימין זה שמרנות שמאל זה אנטי-שמרנות. לפי ההגדרה הכי בסיסית שקיימת. ימין זה אלו שתומכים במדינת הלכה הפחות ימניים מהם הם אלו שתומכים במדינת חוק דתי - אלו הם המתנחלים בעצם , אלו שהשאיפה שלהם היא מדינת הלכה , אבל בנתיים מסתפקים בדברים בסיסיים כמו חוק השבת וחוק איסור מכירת חזיר. מה שהיום בעצם יש זה את המרכז - אלו שמאמינים במדינת תרבות יהודית - ז"א שפה , תרבות וכו´. שכל אחד שומר על מה שבא לו. זה שאתה לא יודע את זה - זה ממש לא אשמתי. ודר"א , אני לא בעד דמוקרטיה בכל מחיר. אני בעד מדינה יהודית ודמוקרטית עד כמה שאפשר ... "בהפגנת הבורות הלא-חדשה הזו שלך" פעם אחת ולתמיד תפסנו אותך מלכלכך שאתה באופן ברור לא מבין על מה אתה מדבר. אחי , תלמד אזרחות , תתחיל לחשוב קצת מהראש ולא מהרגש... ואז אולי תצטרף לשמאל , ואולי אז תהיה בן אדם.

אז אתה אומר שמי שימני הוא לא בנאדם?

עוד התבטאות בלתי-דמוקרטית בעליל מבית היוצר של ענבר. ותעשה לי טובה, אל תלמד אותי אזרחות, קיבלתי 97 בבגרות. מה שאתה עושה זה פשוט מערבב את השסע הפוליטי בשסע הדתי, דבר שהוא לא נכון. זה נכון שהימין לפעמים מזוהה יותר עם הדת, אך אין ביניהם כל קשר במצען של שתי המפלגות הגדולות! אתה פשוט ממשיך לדבר שטויות, תנסה ללמוד קצת מימני אינטלגנט (לשם שינוי, לפי משנתך! אה...אתה יודע בכלל מה זו משנה?) שוב אני אסביר לך: אין קשר בין ימין ומדינת הלכה, יש קשר בין דתיים אורתודוכסיים לבין מדינת הלכה! ימני יכול להיות גם חילוני גמור, אם אתה לא יודע (ואתה לא יודע, הוכחת זאת) אלה שמסתפקים בינתיים ב"דברים הבסיסיים", הם למעשה החרדים המתונים יותר- ש"ס, אלה שמכירים במדינה ומנסים באמצעות השלטון- לשנותה אני בינתיים לא שמתי לב לאי-אילו הצהרות דתיות באופיין מצד הליכוד\מולדת ,מפלגות ימין לכל דבר ענבר, אינני מביע פה דיעה, אני מציג לפנייך עובדות הכתובות בכל ספר אזרחות, אני מציע לך להעיף הצצה נוספת בספר האזרחות אותו למדת. "אחי, תלמד אזרחות"...כבר למדתי, קיבלתי 97 על הדברים שאתה, ידידי הלא-מלומד, לא יודע! עם 97 אתה לא תוכל להתווכח, כי גם אם לך יש 100 (ואני בספק)- השאלה הזו לא הייתה בבגרות. במבחנים פנים-בית-ספריים, קיבלתי על זה 100, עם זה-לא תוכל להתווכח. אותי תפסת מלכלך על דברים שאני לא מבין? תנסה שוב? ענברוש, מתוק שלי, זו לא בושה להודות שטעית. טעית בעובדות, תודה בזה, ונגמור את העיניין, כי השגיאה הזו גורמת לך לצאת מנקודת-הנחה מאוד מאוד לא נכונה.

EverMan

New member
מה שלומדים בבי"ס זה חרישה לבגרות

ואני לא מגדיר זאת כלל כלמידה או הבנה של החומר. אפשר להוציא בבגרות הזו מאה בלי ללמוד שניה. אמרתי שמי שימני הוא לא בן אדם ? תסלח לי ? אני אמרתי שאם תלמד קצת א.אולי תהפוך לשמאלני ב.אולי תתפקח קצת מהשנאת אדם שלך ותהיה בן אדם הומאני. השסע האידיאולוגי החל במקור בדת. אנשים שהאמינו שיותר חשובה המסורת ולכן להמשיך לגור בשטחי יו"ש והאנשים שהאמינו שעדיף מדינה יהודית בעל רוב יהודי בשטחים הקיימים. הימין והשמאל במקור ובעיקר הם בנושא דת ומסורת. אתה רק ממשיך להוכיח פה דברים שאינך יודע. את הבגרות שלי באזרחות עוד לא עשיתי ... אני רק ביב´ ואנחנו במתכונת הישנה ולא החדשה (שהיא יותר מסובכת דר"א כי היא לא יחידה אחת אזרחות ואחת היסטוריה , אלא יחידה בפני עצמה) שלא לדבר שאני פעיל מפלגה קרוב לשנתיים. האנשים ששואפים למדינת הלכה הם ש"ס בין היתר ! ה10% מתוך כל האנשים ששואפים למדינה הלכה הם נטורי קארטה , והם עדיין שייכים לזרם ההוא. אבל הם עדיין חלק מהזרם הזה. בנוסף לזה , מי שנחשב ש"מסתפק" הם הכיפות הסרוגות והמתנחלים ... לא ש"ס כמו שצגת. ושוב , אתה פשוט לא מבין, שמה שאתה מגדיר כימין , זה לא ימין כלל ! מפלגות הימין אלו שמרניות - משמע דתיות , או ימניות כלכליות - קאפיטליסטיות ליברליות. מפלגות שמאלניות הם מפלגות שמאמינות במדינת כלל אזרחיה או מפלגות שמאמינות בכלל אזרחיה, ושמאלניות כלכליות הם כאלה שמאמינות בסוציאליות. מפלגות יוניות הן מפלגות שתומכות במתן שטחים. מפלגות ניצים הן מפלגות שתומכות באי מתן שטחים. מדוע ? כי היונים יותר חשוב להם רוב יהודי מאשר השטח , אצל הניצים זה הפוך. נכון , בדר"כ שמאלנים הם גם יוניים וימניים הם גם ניציים. אבל אנשים מהמרכז מבחינת דת או שמאל מבחינת הדת , יכולים להיות ניציים או יוניים. ודוגמא נהדרת לכך הם חבר´ה מהנועל שהם שמאל חברתי מופגן ! הם סוציאליסטים בדם - אבל לא תומכים במתן שטחים. עכשיו , אולי אחרי שכבר עשית את הבגרות שלך וקיבלת את ה97 שלך , אולי הגיע הזמן שבאמת תבין מה למדת ? תפתח את הספר אזרחות שוב , תלך ותקרא... להזיק - זה לא יכול. לפחות תבין על מה אתה מתכוון , כי הויכוח פה הוא על עובדות , לא על סתם.

אתה כל כך שפל...

עכשיו תגיד לי שבכלל לא הבנתי את החומר שעליו קיבלתי 97? כמה נמוך אתה יכול להגיע עם ההשמצות שלך? 1. אני לא שונא אף בנאדם 2. הימין והשמאל במקור הם לא בנושא דת, אלא בנושא דרך מדינית. בכלל, הטיעון המרכזי להשארת השטחים בבעלותינו הוא לא טיעון דתי 3. גם הבגרות שאני עשיתי לא משולבת עם הסטוריה, זוהי יחידה בפני עצמה, אל תנסה אפילו להמעיט בערכה של בגרות כלשהי. אנחנו עשינו מתכונת בדיוק כמו שאתם תעשו, אז תפסיק לתרץ. 4. האנשים ששואפים למדינת הלכה הם דתיים אורתודוכסיים, בלי קשר לשיוך פוליטי כלשהו 5. מי שנחשב מסתפק הוא לא המתנחלים והכיפות הסרוגות, אלא ש"ס והחרדים המתונים. אתה לא עשית בגרות על זה, אני כן, אל תתוכח, וזהו 6. הבנתי כל מה שלמדתי, וכל מה שכתבת בקשר לניצים וליוניים- שטויות, פשוט שטויות שלא קשורות. כפי שציינת, ענבר, הויכוח פה על עובדות, אז עדיף שתגיע מצוייד בהן- או שאל תגיע בכלל.

בכל מקרה, הדת היא אופיום להמונים

והמקור לכל הרוע והסבל האנושי משחר ההיסטוריה.

Moledet972

New member
שלום הקדוש הבפטיסט...

(אני אקח לעצמי את הזמן היום אחרי בית הספר לראות מי היה הקדוש ג´ון...) - הדת - מה אשמה הדת היהודית בכך שיש דתות כלשהן בעולם, שאינן טובות כמוה. בנוסף - גם בלי דת היו קורות מלחמות. לשם קולוניאליזם, וגם סתם, כי סיכסוכים קורים גם ללא קשר לדת...

EverMan

New member
ממתי מפלגות קמות סביב נושא מדיני

בתקופה ההיא?? בבקשה,את העובדות הבאתי. מצידי תבדוק אותן עד מחר-הן נכונות. הדתיים האורתודוקסים למשל - שייכים למפלגות - ש"ס אגודת ישראל וכו´. אין פה ויכוח. אלו עובדות.

Moledet972

New member
גם המפד"ל, האיחוד הלאומי, הליכוד...

גם בעבודה, נדמה לי, יש דתיים אורתודקסים, ואפילו יש לכם באיחוד שלכם ישראל אחת, את מפלגת מימד...

EverMan

New member
מימד לא בישראל אחת, היא בסיעה.

אבל לא משנה ... ידוע שיש שם דתיים אורתודוקסים , אבל מבחינת איך הם תופסים את ארץ ישראל הם לא ימניים. וזה שהמפד"ל והאיחוד הלאומי ימניים אמור להיות לא ידוע ? :)

אסטרטגיה שכל כך מתאימה לך,

להבין שטעית ואז להכניס דברים שלא קשורים לנושא ובכך לבלבל לגמרי את הדיון אתה בעצמך אמרת, ואני מצטט : (סתכל כמה הודעות למעלה.) "הימין והשמאל בארץ זה ככה : ימין - אנשים שתומכים במדינת הלכה. שמאל - אנשים שתומכים במדינת היהודים. שמאל קיצוני - אנשים שתומכים במדינת כלל אזרחיה." אם אתה צריך (ואני מניח שאתה צריך), אני אפרש לך מה שאמרת: הימנים הם אנשים התומכים במדינת הלכה. לא הכללה, ענברוש? אני מכיר הרבה ימנים חילונים לגמריי, אז מה הבול
הזה שלך?

EverMan

New member
אז עכשיו בו אני אסביר לך שוב.

כי אתה פשוט לא קולט. מה שאתה קורא לו ימניים , זה לא ימניים. כל כך פשוט , אלו ניציים. אנשים שלא מאמינים במתן שטחים. לא ימין. מבחינת ההגדרה הכי פשוטה : ימין=שמרנים. מי השמרנים בישראל ? הדתיים. זה שאתה חושב שניצים ויוניים=ימין ושמאל , זבש"ך ! להבין שטעיתי ? הייתי בשיעור ולא היה לי זמן לענות לך כמו שצריך כי המורה כבר עשתה לי מבטים... אני הסברתי לך מה זה ימין ושמאל... לא מה זה היום , אלא מה ההגדרה הנכונה. ומתחת לזה גם הסברתי לך מה זה יוני וניצי... אבל כנראה שהבנת הנקרא זה דבר מסובך. מה שאתה קורא לו ימין , זה ניצים לא ימניים.

.המוסד

New member
ד"ר ענבר רובין, ד"ר לענייני כלום

יסביר לכם מדוע 70 שנים דוברי העברית טועים, למה? ככה! כן כן, מחיאות כפיים לבחור, הוא ימציא לכם הגדרות ממקומות שלא תדעו אפילו שהם קיימים(הראש של ענבר, כהצעה) ולמרות שכל ההודעות שלו מלאות בשטויות, אל תוותרו, אל תדלגו, הומור עוד לא הזיק לאף אחד, אז רק לאלו שלא מבינים שמאלני היום זה הפוסט ציוני המודחק, כדוגמת ענבר, וה"ציוני המיוסר" כדוגמת אודי 17("הפטריוט" לשעבר, נדמה לי), הפוסט ציוני המודחק הוא זה שחושב שכל תוכנת מחשב שאומרת, "מדינה יהודית זה טוב" ראויה לתואר "ציונית", ואילו לציוני המיוסר, ארץ ישראל מאוד מאוד חשובה, אבל אין מה לעשות, עומדים מולנו כנופיות של מחבלים, חייבים להכנע להם כמובן יש גם את המרקסיסט המשועבד לעבר, את הפוסט ציוני השגרתי, את האנטי ציוני, ואת הפוסט מודרני, שהוא גרסה משוכללת לפוסט ציוני

EverMan

New member
תחסוך מאיתנו.

וכל פעם שאני משתדל איכשהו לתת לך צאנס אתה מוכיח שאתה לא שווה אותו. אני חוזר בבקשתי באי סי קיו ובפורום : אל תגיב עליי או להודעות שלי בפורום. נמאס לי מההשמצות שלך ואתה עובר על כללי הפורום בתמידות. מספיק ודיי.

סתימת פיות

שוב ענבר גורם לי להטיל ספקות במידת הדמוקרטיה וחופש הביטוי שהוא דוגל בו סוף סוף יש כאן מישהו שגורם לך להבין שאתה טועה, אז אתה מנסה להשתיק אותו או יותר נכון, מנסה למנוע ממנו להעיר אותך מהחלום שלך. חלומות מתוקים.

למעלה