בושה

snoopytush

New member
בושה

נמאס לי להתבייש. אני לא רוצה להתבייש יותר במי שאני! אפילו שאני בעצמי לא יודעת לגמרי מי אני! במי שעוד אהיה ! במי שאני רוצה להיות! נמאס לי שלפעמים תוקפת אותי בושה על משהו שכתבתי או משהו שעשיתי! נמאס לי לרדוף את עצמי!

orald

New member

למרות שיש לי בושה מוצדקת ותקינה לחלוטין על מי שהייתי ודברים שעשיתי והשארתי מאחוריי. עדיין, לפעמים נמאס לי להתבייש ולהאשים רק את עצמי בזה.

מתחבטת7

New member
את קוראת לעצמך דפוקה וחושבת שיש לך במה

להתבייש. זה לא אומר שאת דפוקה ושבאמת יש לך במה להתבייש! אם את רוצה לשתף אני אשמח. לא אלחץ עלייך. אני גם לא ממש מרוצה מעצמי ולא תמיד שלמה עם החלטותי ובחירותי ולעתים מאוד מצטערת על דברים שעשיתי או אמרתי, וזה טבעי לחלוטין, אף אחד אינו מושלם וכולנו טועים. וכמובן אפשר להצטער ולנסות ולתקן. אבל להסתובב בתחושה של "אני דפוקה" ולהתבייש בעצמי זה בוודאי נורא! אני מקווה שאת לוקחת את כל העזרה שאפשר וכי את מטפלת בעצמך כי אין אדם שצריך להתבייש בעצמו או במעשיו (חוץ מאנשים כמו היטלר למשל!!) ואני לא מאמינה שאת נמנית על אנשים כמו עריצים שונים בעולם שצריכים להתבייש בעצמם (ולמרבה הפלא, דווקא הם מסתובבים בגאווה עצומה!!!) באמת לא חסרים שמוקים נהנתנים שאוהבים את עצמם יותר מכל דבר אחר בעולם וגאים בכל פלוץ שהם מפריחים באוויר, ובאמת מנסיוני בחיים, דווקא אלו שכן מתביישים, הם אלו שהכי לא צריכים להתבייש!!! את מבינה אותי?

orald

New member
הבושה טובה, הבושה משפרת.

אם לא הייתי חשה בושה לא הייתי פועלת לשיפור עצמי.

snoopytush

New member
אור

בושה או תחושה רעה אולי עוזרות להכיר בחומרת המעשים אבל הן לא מקדמות בטווח הארוך. על האדם לקבל את עצמו כפי שהוא על הטוב ועל הרע. זה טוב לרצות להשתפר וזה מבורך אבל רגשות קשים כמו בושה יכולים בעיקר לגרום לרגרסיה ולתחושה רעה. זה לא הכי מקדם בעולם... לדעתי .
אולי פעם נחליך חווית גם לי יש שלדים בארון

Berethor

New member
לפעמיים הבושה מוצדקת, לפעמיים לא

בושה היא רגש שיכול למנוע ממך לעשות תדבר שאת מתביישת בו, או לא לרצות לחזור עליו. בושה היא גם חלק מביקורת עצמית, בין אם מוצדקת ובין אם לא, סימן למודעות עצמית גדולה, לפעמיים יותר מדיי גדולה. בכל מקרה אם אכן זה מוגזם ונראה לך לא מוצדק, אז את פשוט לא צריכה לקחת תדברים כל כך קשה, ולא להיות יותר מדיי ביקורתית. ברגע שפחות ביקורתים ולא מצפים מעצמך להיות סופרמן, מבחינה פיזית או מוסרית או ווטאבר, אז הבושה קטנה, שמבינים גם שאוליי ככה הדברים צריכים להיות, אז היא קטנה יותר. אבל כמובן שגם פה לא צריך להגזים, זה לא טוב להיות חסר בושה לחלוטין..

למעלה