בושה

צרפת

New member
בושה ../images/Emo104.gif

שר החוץ של צרפת דומיניק דה וילפאן יבוא מחרתיים לישראל ולרשות הפלסטינית וייפגש עם יאסר ערפאת תחילה יוועד עם שר החוץ סילבן שלום ומחרת ייצא לראמללה להיפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית. דובר משרד החוץ בפאריס לא מסר אם דה וילפאן ייפגש גם עם ראש הממשלה הפלסטינית אבו מאזן. חשבתי שיש החלטת ממשלה שגורמים זרים הנפגשים עם עאראפת, שרים לא יפגשו איתם!!!! שבת שלום ישראל

אם אני לא טועה, מדובר על פגישות

שעדיין לא תוכננו לפני קבלת ההחלטה. המטרה לא לבזות מנהיגים מהעולם בקבעו כבר פגישות. אבל זו הפעם האחרונה (אם אכן ההחלטה תימשך) שדה-וילפאן יפגוש את ערפאת ונציגי ישראל(מדובר על נציגים רישמיים). השאלה מה יקרה אם מישהו יילך לפגוש את ערפאת ואח"כ יחזור למדינתו ויבקש לפגוש נציג של ישראל. להערכתי מי שינצל זאת יהיה השמאל שיטען כי מישהו מישראל צריך לפגוש בכל זאת את הללו...

צרפת

New member
לפי דעתי ../images/Emo104.gif

זו טעות חמורה. בעצם דתי טעויות: האחת להפגש עם מי שמייצג את מדינייות החוץ של שיראק. זה שאמר "ישראל היא רק פרט (שולי)." ושנית ליצור תקדים להחלטה חכמה ביותר של הממשלה, דהיינו-לא להפגש עם מי שנפגש עם עראפאת. בכלל-יש לזכור שהצרפתים ביחד עם הבלגים מובילים מדיניות אנטי ישראלית. הם הובילו את ההחלטה שעל האיחוד האירופי, להמשיך ולהזרים כספים לרשות הפאלאסטינית למרות כל ההוכחות שהובאו לפניהם ע"י המודיעין הישראלי, שכספים אלו משמשים תשלום למשפחות המתאבדים. צריך להבין, סוף סוף, שהאירופאים בכלל, והצרפתים והבלגים בפרט יעשו הכל להעלים את מדינת ישראל. צריך להתייחס אליהם כאל אויביי המדינה. שבת שלום ישראל

בהחלט יש להתייחס אליהם בחשדנות.

אין לנו איתם סכסוך טריטוריאלי או אחר. לכן לא בטוח שטאקטיקה של הפיכתם לאויבים באופן מוצהר היא חכמה. כאן אתה בעצם הופך את כל העם שלהם לאוייב (כפי שהירוקים בבלגיה הפכו את בלגיה לאויב ישראל והיום הם נפלו ואיבדו 80 אחוז מכוחם). השיטה של ייתנו-יקבלו הרבה יותר טובה. מה גם שאנחנו נותנים להם לגיטימציה להצביע נגדנו ביתר שאת. לכן ידידי, לא בטוח שהפיכת כל הצרפתים לאויבי ישראל לשם הדוגמא היא חכמה, אלא דווקא יש לגבות גורמים ידידותיים שם.

צרפת

New member
ידידי אנטי תזה ../images/Emo104.gif

הייתי מסכים לדבריך אם היה מדובר בעם ידידותי שהנהגתו אנטי ישראלית. זה לא המצב. פה מדובר בעם שברובו הוא שונא ישראל (ויותר מכך-אנטישמי). נכון שאין לנו סכסוך טריטוריאלי עימם. זה לא מונע מהם לממן את פיגועי הטרור נגדנו. זה לא מונע מהנשיא שלהם (הממונה על מדיניות החוץ) לכנותנו פרט שולי. זה לא מונע מהם להגיע לארץ במסווה של תיירים, ומייד לצאת לשטחים ולהתעמת עם חיילי צה"ל, ורצוי מול מצלמות הטלביזייה הזרות. משל "ראו איזה רצח עם מתבצע כאן!!"

רונאל1

New member
זה לא מנע ממך לרדת לצרפת

במסווה של תייר שהחליט להשאר שם כי היה לו קצת קשה בישראל. זה לא מונע ממך להתעמת עם הצרפתים ולכנות אותם בכינויים קיצוניים וגסים.

צרפת ידידי, אני אוסיף עוד דבר

בזמנו לאחר ששרון קרא ליהודי צרפת לעלות לישראל עקב האנטישמיות, שיראק איים שישראל עוד תצטער על ההתנהגות הזאת... השאלה היא האם להצהיר על צרפת כאוייבת זה רעיון טוב, והשאלה היא האם להצהיר על זה עכשיו זה רעיות טוב. נניח שנעשה כן, מה זה ייתן ? אני מעדיף לקנות שיבס רגאל על פני רמי מרטן, מסטיק עלית ע"פ אורביט וכן הלאה. לשכנע אנשים לא לקנות סטרואן או רנו. כיום ישנה רוח אנטישמית רעה שייתכן שחלקים ממנה נובעים מהעומד בראשה , שיראק, ומהשמאל הצרפתי הקיצוני. לא מן הנמנע שעוד שנתיים-שלוש יהיה שינוי לחלוטין בתפיסה הצרפתית. מה שיותר חמור מהפגישות עם ערפאת זה גלי האנטישמיות שהיו בצרפת. אם בזמנו לא עשינו דבר, למה שנעשה עכשיו ?

רונאל1

New member
אמר וצדק!

במקום להתעסק עם פגישות של צרפתים או מנהיגים אירופאיים אחרים עם ערפאת הלא רלוונטי, צריך להתעסק בגל האנטישמיות הגואה באירופה ובפרט בצרפת. אני חייב להודות עם זאת, שאני לא יודע מה אנחנו יכולים לעשות. לא לקנות סיטרואנים ומוצרים צרפתיים זה אולי תגובה רגשית נכונה אבל עלולה רק לגרום עוד יותר נזק לאחינו בצרפת (כולל למר צרפת). לדעתי הדרך היחידה, כמו בקפמיינים אחרים בעולם, זה לתת לארה"ב להוביל את המלחמה נגד אנטישמיות, כי אנחנו קצת קטנים מדי בשביל לנהל מלחמות עולמיות והרי הבעיה היא לא רק בצרפת.

צר לי שהוטעית ידידי רונאל אבל

מאוחר יותר נמלכתי בדעתי אני לא קיצוני כמו ידידנו צרפת אבל חושב שיהיה זה מסוכן לאפשר לצרפתים דריסת רגל בעניינינו...

צרפת ידידי, לאחר דבריו של מרטניך

אני סבור שאכן יהיה חכם מאוד במקרה של מדינת צרפת להחרים אותם על כל התחלה של קשר בינם לבין ערפאת. אבל רק במקרה של צרפת כמובן.

צרפת

New member
אנטי תזה../images/Emo104.gif ידידי

מסכים לדבריך + הערה. - מסכים איתך בנושא החרם. - מסכים איתך בנושא רצונה של צרפת (ובעצם כלל האיחוד האירופי) להיות מעורבים יותר בתהליך השלום. כמובן שמחינת מדינת ישראל, זה יהיה אסון ובכייה לדורות. - הערה בנושא האנטישמיות-היא לא הייתה, היא קיימת. בבית הספר בו מלמדת אישתי, תוקפים תלמידים ומציירים כתובות נאצה כמעט יום ביומו. כשהמשטרה הוזמנה לאחר תקיפה קשה במיוחד, הם הגיעו וגררו את המכוניות של המורים שלא חנו כראוי. אספר לך סיפור (לצערי אמיתי מאוד) שסיפרתי לא מזמן בפורום זה: בתקופת היות ברק ראש הממשלה, הוזמנו הוא ועראפאת להפגש עם ז'אק שיראק. ראשון הוכנס עראפאת. לכשיצא והוכנס אהוד ברק, החל שיראק לתקוף אותו על מעשי ישראל בשטחים. כשברק ניסה להסביר עמדת מדינת ישראל ענה לו שיראק: אל תספר לי מה קורה באזורכם-אני רואה הכל בטלביזייה!!! אתה מבין?? נשיא צרפת, הממונה על מדיניות החוץ של הרפובליקה, מקבל מידע, לא משגרירו באיזור ולא מאנשי השרות, אלא מהטלביזייה הצרפתית. יתרה מכך. ניסינו מספר פעמים, בזמן סדרות הפיגועים היום יומיים, להסביר ברשתות הטלביזייה והרדיו את מעשנו בשטחים. מדוע אנו שם. השתמשנו אפילו בטיעון של הכוח חסר המעצורים של ה"CRS הצרפתי (אילו המקבילים למשמר הגבול שלנו, אלא שיש להם הרבה יותר סמכויות והרבה הרבה פחות מגבלות ומעצורים, שניתן להם לאחר שלושת הפיגועים בצרפת בתחילת שנות ה-90. גם הרדיו וגם הטלביזייה, בשיא הנימוס, ניתקו את השיחה בהודעה שאין זה מעניין את העם הצרפתי. הם יותר רגישים (כך נאמר לנו במפורש) לסבל הפאלסטינאים.

עדיין אני סבור שצריך להיות ענייניים

אם יפגשו עם ערפאת או ינסו להתערב בעניינינו התערבות כלשהי, יש לבלום אותם. מעבר לכך עסקים כרגיל. אם המאורעות האנטישמיים יחזרו, עניינם של יהודי צרפת אם הם מעוניינים לעלות לישראל. זה שהם לא חיסלו את העניינים שלהם בצרפת, ועברו למדינה אחרת (לאו דווקא ישראל) זה בעייה בעיקר שלהם. לישראל אין יכולת ריבונית בצרפת, ויכולה לעשות מעט מאוד בנושא.

אני אומר יחזרו בלשון עתיד הכוונה

כמובן גם ללשון הווה, גם אם הם יחזרו היום מאוחר יותר או מחר בבוקר או שהם בעיצומם...

רונאל1

New member
אתה יורק לבאר שממנה אתה שותה

אני מסכים בעיין הזה עם אנטי-תזה...מה זה יועיל לנו להפוך גם את צרפת לאויבת? לא מספיק כל הרשימה הארוכה שנגדנו, אנחנו רוצים לאבד סופית גם מדינות כל כך מרכזיות באירופה. דווקא אתה מכולם, שירדת מישראל ושאוכל כל בוקר באגט צרפתי וגבינות צרפתיות וחי בצרפת, צריך להשתלב בחברה הצרפתית ולא לצאת נגדה ולירוק לבאר שממנה אתה שותה.

מטרניך

New member
בפוליטיקה אין סנטימנטים. ההחלטה

בנוגע להחרמת האישים שנפגשים עם ערפאת איננה חכמה ושרון יודע זאת היטב. להחרים אפשר דגי רקק (מורטינוס וכו') אבל לא שרי חוץ וראשי מעצמות. מה שקרה לשרון עם שרת החוץ היפנית זה גול עצמי. בנוגע לצרפת: אין ברירה, צריך לפגוש את דה ווילפן ואח"כ לרחוץ את הידיים במים ובסבון. יש כמה סימנים מצרפת לאחרונה שהיא מעוניינת לשפר את היחסים עם ישראל. אסור לענות על כך בסרובים ילדותיים. יש לנו יחסים עם כל מיני מדינות שלא שייכות לל"ו הצדיקים, והאמת היא שגם אנחנו לא בדיוק אור לגויים. בנוגע לשיראק ולאנטישמיות: שיראק עצמו איננו אנטישמי. הוא המנהיג הצרפתי הראשון שהכיר באחריות של ארצו לפשעי משטר ווישי (כל האחרים טענו שווישי זה 'לא צרפת'). צרפת ככלל מדינה אנטישמית ועם אנטישמי יותר מרבים אחרים באירופה. אז אפשר להחרים מוצרים צרפתיים. אין סיבה לקנות סיטרואן אם אפשר לקנות רכב יפני, אמריקאי או - תסלחו לי - גרמני. כנ"ל לגבי כלי חשמל וכו'. אני אישית אמשיך לחטוא ולאכול מפעם לפעם גבינות צרפתיות ולשתות יין (וקוניאק) צרפתי כי אין להם תחליף. כלומר 'יש', אבל זה לא זה.

שיראק יותר אנטישמי מלה-פאן זה בטוח.

ה"סימנים" מצרפת הם שיקריים. צרפת מעוניינת להיות יותר מעורבת בתהליכי ה"שלום". את מעורבותם בפעם שעברה ובייחוד של שיראק כולנו זוכרים. דווקא עכשיו אחרי שכתבת, גרמת לי לחשוב פעמיים שאולי צרפת צודק. הרי בפעם שעברה שיראק נתן גיבוי מלא לטרור של ערפאת והאשים את ברק. אולי באמת במקרה של צרפת חשוב להתנות את היחסים בעניין ערפאת בלבד. אבל רק במקרה של צרפת ובזה ידידנו צרפת צודק.

למעלה