בושה ערוץ 10!!!

TheChessMaster

New member
דינ רופ פאסימי למרכז נדפקנו שוב :

בושה או הוא לא יודע תגידו מה שתרצו. אבל הוא אמר גשם בשישי בצפון ושבת בצפון. במרכז עשה פרצוף ואמר אולי משהו ייזלוג למרכז מדי פעם. הוא ציין שבגלל הרוחות הדרום מערביות החזקות שצפויות הכל יברח לצפון. ושוב הוא ממש פאסימי. לא הזכיר ברקים רעמים. אמר שלג בחרמון ! ושיהיה קר והכל. אבל המרכז כנראה הולך להידפק חזק !

TheChessMaster

New member
דני רופ יכול להיות מאוד צודק :

למרות המפות ולמרות המודלים. כולנו יודעים מה קורה בפועל כשיש רוחות דרום מערביתו עזות. כולנו יודעים שהמרכז נדפק חזק. לא חדש. תאמת מה שמפחיד אותי זה הרוחות. גם בערוץ 2 ציינו רוחות מאוד חזקות. וגם בערוץ 10. וזה דיי מפחיד ביחס למרכז. לא נשמע טוב.

אריאל5

New member
מה שמצחיק שאתמול הוא דיבר על

גשם של ממש גם בצפון וגם במרכז שהמפות היו מסויגות קצת היום הוא נותן בעיקר בצפון שהמפות השתפרו למרכז.

omerv12

New member
אתמול גם העליתי את המודל היוני שלא

צופה כלל גשם במרכז במערכת הזו... אלא גשם בצפון בכמויות נכבדות

omerv12

New member
בועז לא מסתמך עליו לעיתים? ככהשמעתי

זה שאני טירון בכל זאת אני יודע... :)

TheChessMaster

New member
אז דני רופ לא מבין ? ומה עם הרוחות?

דני רופ לא סתם יגיד ! מה גם שידוע שצפויות רוחות עזות מדרום מערב. דיי הגיוני שהכל יברח צפונה גם בשישי גם בשבת. אני דיי פאסימי למרכז. יהיה גשם אבל מקומי ולא כמו בצפון בכלל לא !

גם בנובמבר צפו רוחות עזות ובפועל

בקושי עלה זז. אז חלק פה זכו בפרץ רוח ומשב פתאומי ודווחו אף על משב רגעי של 70 קמ"ש ויותר בעת מעבר בעננות הממטירה, אבל לא היתה רוח משמעותית קבועה שליוותה את המערכת. גם המערכת הזו לא נראית מערכת מאוד עמוקה וגם בה לא צפויות רוחות עזות. אינני יודע מדוע בכל פעם שמגיעה מערכת לאזורנו מייד אומרים שהיא תלווה ברוחות עזות. רוחות עזות מנשבות באזורנו רק בעת שקע עמוק. שקע שכזה טרם הגיע לאזורנו העונה.

תוכון1

New member
שאני אבין, דני רופ מביא את הגשם

שאתה מספיד את המערכת לפני שהתחילה? מעבר לזה שפשוט נמאס שאתה פותח מליון הודעות על כל שטות, אתה פשוט יורה שטויות ולא מתבסס על שום עובדה כלשהי. אני ממליץ לך לפני שאתה שולח הודעה לבדוק מה אתה אומר, ואם אפשר, תואיל בטובך-לצמצם הכל להודעה אחת.

barnea1

New member
נו בטח, כל האקלים תלוי רק בדני רופ.

אתה אומר כ"כ הרבה דברים ללא כל ביסוס, פשוט מעצבן כבר. דני רופ הוא לא זה שקובע מה האטמוספירה תעשה - הוא בסה"כ חזאי כמו כל אחד במקצוע שמנתח את הצפי שלו ע"פ המודלים. אתה מדבר כאילו ערוץ 10 הם אלה שקובעים מה צפוי ומה לא, וזה רק גורם לך להשתגע ולהציף בהודעות חסרות טעם בכל פעם שאתה שומע שבאחד הערוצים חוזים רוח דרום-מערבית (מה גם שהרבה פעמים רוח דרומית מערבית הביאה איתה גשם גם במרכז - הכל תלוי בזרימה ברום בלבד). תעשה טובה ותפסיק אם זה.

יש רוח דרום מערבית באזימוט של 210

מעלות ויש רוח דרום מערבית באזימוט של 240 מעלות וההבדל ביניהן עשוי להיות קריטי מבחינת התפשטות הגשם למרכז. בכל מקרה בקרקע כתוצאה מהחיכוך הרוחות חגות לאחור בשיעור של כ-30 מעלות. כלומר בשעה שבקרקע הרוח באימוט של 220 מעלות לדוגמה, בגובה 850 הפ"ס היא באזימוט 240-250 מעלות. מבחינת הסעת הלחות המייצרת את תנאי ההמטרה, חשובה הלחות ברום הנמוך והבינוני ולא הרוח הנמדדת ממש בסמוך לקרקע.

Safedc1

New member
הוא עושה את זה

בטח כי הוא לא בטוח במשו, אם יירד גשם אז אף אחד לא יבוא אליו ויגיד לו למה יורד גשם, אבל אם הוא הבטיח גשם ולא יורד אז יגידו שהוא דפוק

למעלה