בושה לצה"ל

ואני היא חובבת הגידופים?

שימו לב להודעותיהם של מר מסטיק בומבה והחתול הזקן (נשמע כמו סדרה מצויירת בערוץ אחד). לעומתם אני עדינה יין נתזים .

TaL53

New member
הודעה אחת של ולן לא מעידה עליו

בדיוק כמו שעשרות הודעות שלך מלאות בקללות מעידות עלייך. ובניגוד אליך הם יודעים להבחין בין דיון וירטואלי לירידה נבזית וילדותית לחיים הפרטיים של אנשים אחרים כמו שהוכחת כבר לא פעם אחת.

varui

New member
ברור

שהם יעצרו אותכם כי אתם עוברים על חוק ישראלי אין כניסה לשטחים פלשתנאיים ללא אישור מיוחד אתם מפריעים את חוק בואי נחשוב את לא רוצה לתפוס מאוד נוסף אם גילעד שליט או גולדווסר את שלישי אני זוכר אך קוראים לו אם אני הייתי בין לוחמים אני הייתי בשימחה נותן לכם כמה מכות ולא ממש מעניית אותי מצ"ח או מח"ש אתם אנשיים ממש מפגרים כי אתם חושבים שאפשר לדבר אם חיות האלו ערבים מסריחים בנסוף לכל אני רואה מידי פעם ערבים בכל מיני מקומות ואני רואה את שינאה שלהם כלפי כשאני על מדים

varui

New member
קודם כל

אני יכול לדעת למה את חושבת צריך לתמוך בהם לאנשי צבא לא צריכה להיות שום דעה פולטית בכלל הם אמורים לבצע רק פקודות של קצינים שלהם בנסוף לכך אם יש אנם קצינים או חיילים בחובה שהם מישרתיים במקומות רגישים אני חושב שהם אינם זכאים לשרת שם בגלל סיבה אחד הם יקבלו פקודה להרוס משהו או לפוץ את אבל הם יכולים לסרב את פקודה וזה יכול להיות אסון כי מסירוב שלהם יכולים להיות הרבה הורגים או נזק רב לא צריך לשכוח אביחי ואנונו אני חושב כזה בנאדם הוא בכלל הייה אמור לשבת בכלא צבאי ולא בכלא אזרחי 40 שנה והם היו אמורים להיתייחס אליו בתור אסיר ביטחוני לכל דבר

TaL53

New member
לחיילים אסור להביע דעה פוליטית

אבל מותר שתהיה להם דעה פוליטית. יש עוד אופציות חוץ מסרבנות, כמו למשל לבקש לשרת בתפקידי עורף או לא לשרת בשטחים. הצבא אסור שיהיה פוליטי אבל חייבים להקים מנהל אזרחי חוץ צבאי כדי לבקר את הצבא ואת התנהלותו בצורה הכי אובייקטיבית, כי כיום הביקורת נסגרת בתוך הצבא ואין הסקת מסקנות בכלל.

TaL53

New member
עדיף היה שיהיו סרבנים

על רקע התנהלותו של צה"ל עם חייליו שלו מאשר זה.

varui

New member
למה אתה חושב

ואם תהייה מלחמה כל שהיא אם מדינות הערב אם תהייה מוכן סרבן

TaL53

New member
לא כול כך הבנתי למה התכוונת

אבל אולי לא הבנת למה אני התכוונתי- צה"ל כיום מתנהל כגוף עצמאי ששופט, מבקר ומעניש את עצמו. בעניין המעניש יש קצת הסתייגות כי כול דבר בצה"ל נסגר בין החבר'ה. יש הרבה מאוד ליקויים בצבא, ליקויים שעולים בחיי אדם ובנכויות כאלה ואחרות- ראה ערך עיר הבהד"ים שמתכננים להקים אותה ליד רמת חובב וע"י כך להפוך את כול מי שישרת שם לשפני ניסיון, כבר קמה תנועה למנוע את זה ולדעתי זה מאוד מוצדק. הצבא אוכל את חייליו בצורה קבועה, אני ששירתתי ברמאללה וברמת הגולן כמו כול חייל קרבי קיבלתי מענק כאילו הייתי ג'ובניק של קריה שנוסע כול יום הביתה באוטו של אמא רק בגלל שככה הייתי מוגדר ע"י השלישות, וגם מכתב ששלחתי לרמטכ"ל אז- חלוץ חזר עם תשובה בערך בנוסח הזה- ת****ן לבד. חיילים שומרים על המדינה, עומדים במחסומים 10 שעות ביום, לא רואים את הבית 35 יום וכול זה בשביל שאח"כ אמא שלהם תדחוף להם 200 שקל לכיס כדי שאותו חייל יוכל לצאת לבלות, זה לא ביזיון?! אנשים עם משפחות, סטודנטים וכ'ו מבקשים מהצבא להתחשב בעובדה שהם כבר לא תיכוניסטים בני 18 ובתמורה מקבלים יריקה בפרצוף, אז מה הפלא שאח"כ כולם עומדים בתור לקב"ן לבקש פטור ממילואים?! חייבת לקום תנועה חזקה לשינוי מעמד החייל ויחס הצבא לחייליו, יש להפוך את צה"ל לצבא מקצועי וחזק ע"י השארת אנשים איכותיים בקבע במקום הקופים המכונפים בעלי יכולות הרס מדהימות שמצויים שם עכשיו. חלק גדול מתפקידי העורף יש להעביר לידי חברות חיצוניות (OUTSOURCING) וע"י כך להוזיל עלויות.

varui

New member
אני הבנתי אותך

בתור אחד שהוא תומך לחימה בכל מיני מקומות כולל שטחים שהם ברמת סיכון מאוד גבווה אני יספר לך את מיקרה שלי שהוא הייה מאוד אמיתי לפני שנתיים אני הייתי כמו יום רגיל בבסיס מ"פ נתן הוראה לעשות משהו ואני עוד כמה אנשים מפלוגה החיתחלנו לעבוד רוב העבודה היית על אבנים קטנות אחרי כמה שעות של עבודה דרכתי על אחד אבנים נפלתי ושברתי את כף רגל שלי אבל אני לא חשבתי שזה ממש רציני אני חשבתי כאב יעבור עוד כמה שעות או אחרי כמה דקות אבל הכאב אינו עבר לאחר מיספר שעות אני היתחלתי לדרוש חובש שהוא יפנה אותה למיון או למירפאה אזורית או מירפאה יחידה אבל בקשה שלי היא נידחתה מיספר על פעמיים כי המ"פ חשב שאני רוצה להוציא לו גימלים
אותה דבר הוא אמר לחובשת לסמג"ד ממנו אני גם בקשתי פנוי לאחר כמה שעות של סבל בלתי ניסבל אני הגעתי הבית ואחרי כמה שעות שאני הייתי בבית הורים שלי לקחו אותי למיון אחרי רופא הוא בדקה אותי הוא לא האמין לסיפור שלי כי הייה שני שברים על אותה ועוד כמה דברים שהם ניגרמו עקב שאני לא קבלתי טיפול רופואי בזמן כמה זמן אני קבלתי מרמ 2 פרופיל 24 לכמה חודשיים אחד חיילים היתשחרר מהצבא אז הוא הזמין אותי לערב פריסה בפלוגה הכל עבר טוב עד היתחלנו לשחק במשחק מה כל אחד חושב על השני הגיעה תרו של מ"פ להגיד משהו והוא אמר עלי" אני לא מאמין אך אותה חייל קיבל כל כך הרבה גימלים על דבר" באותה רגע אני רצתי לקום מהכיסא לתת לו מכות שהוא לא ישכח לעלום אבל אני לא עשתי את זה אלא אני אמרתי לו כל בוקר שאתה קם ואתה לובש מדים אתה צריך להיסתכל טוב מאוד במראה אם אתה זכאים להם כי אתה בכלל לא הבנאדם אבל אתה חי אזה אני רוצה לסכם הכל מה אתה אמרת אני מסכים איתך אחרי שאני מיתשחרר משירות הצבאי ואני לא יעשה מילואים אפילו שאני אהייה אמור ללכת מיספר פעמיים לקב"ן ואני יעשה הכל שילד שלי הוא לא ישירת במקום מסוכן כי הוא לא יקבל כלום ממערכת צבאית

TaL53

New member
אז זהו

יותר מדי מקרים כאלה. ושתבין שבמערכת אזרחית אותו מ"פ כבר היה עומד למשפט על רשלנות, בגלל זה צריך תנועה שתפעל לשינוי מהותו של צה"ל לצבא מקצועי שיהיה כפוף למערכת שיפוט חיצונית.

בושה לצה"ל שהוא מגייס בכלל אנשים כמוך

ועוד יותר בושה שדפ"רים כמוך עוד מגיעים למודיעין (ואני כבר לא שואל איזו ערוגה טפחת וכמה עשבים ניקשת ביומיים שלך בחיל). בושה לצה"ל שיש לו יד חופשית לשחרור בנות משירות צבאי כאשר לבנות אחרות הוא עושה את המוות לפני שהן משתחררות. בושה לצה"ל שהוא מגייס למג"ב אנשים בעייתיים בידיעה מלאה על אופי תפקידם העתידי. בושה לצה"ל שהוא מחזיק ומכלכל עשרות אלפי פרזיטים (ג'ובניקים-עציצים כמו פותח השרשור) שאין להם שום תועלת למערכת (רק נזק). בושה לצה"ל שהוא מחזיק אלפי אנשי קבע (בעיקר נגדים) מיותרים לחלוטין עם משכורות הזויות, אנשים שבחיים האזרחיים לא היו יכולים לנהל באסטה בשוק רמלה-לוד. בושה לצה"ל על אוזלת היד במערכת הבריאות שלהם. בושה לצה"ל שבממוצע כל שבועיים מתאבד חייל. בושה לצה"ל על ההתנהלות הכללית של פרוטקציות וכסת"חים ששולטים ביד רמה במערכת המסואבת הזאת. ודווקא על בושות הכיבוש אני אשתוק, וזאת בעיקר כי צה"ל כפוף לדרג המדיני, לכן את הטענות הללו יש להפנות לגורמים אחרים.

../images/Emo26.gifכל עוד אנחנו מאותגרים קיומית, אני נגד

סרבנות. יש דרכים אחרות להביע מחאה - גם מבלי לשרת את האוייבים שלנו.

למעלה