לא כול כך הבנתי למה התכוונת
אבל אולי לא הבנת למה אני התכוונתי- צה"ל כיום מתנהל כגוף עצמאי ששופט, מבקר ומעניש את עצמו. בעניין המעניש יש קצת הסתייגות כי כול דבר בצה"ל נסגר בין החבר'ה. יש הרבה מאוד ליקויים בצבא, ליקויים שעולים בחיי אדם ובנכויות כאלה ואחרות- ראה ערך עיר הבהד"ים שמתכננים להקים אותה ליד רמת חובב וע"י כך להפוך את כול מי שישרת שם לשפני ניסיון, כבר קמה תנועה למנוע את זה ולדעתי זה מאוד מוצדק. הצבא אוכל את חייליו בצורה קבועה, אני ששירתתי ברמאללה וברמת הגולן כמו כול חייל קרבי קיבלתי מענק כאילו הייתי ג'ובניק של קריה שנוסע כול יום הביתה באוטו של אמא רק בגלל שככה הייתי מוגדר ע"י השלישות, וגם מכתב ששלחתי לרמטכ"ל אז- חלוץ חזר עם תשובה בערך בנוסח הזה- ת****ן לבד. חיילים שומרים על המדינה, עומדים במחסומים 10 שעות ביום, לא רואים את הבית 35 יום וכול זה בשביל שאח"כ אמא שלהם תדחוף להם 200 שקל לכיס כדי שאותו חייל יוכל לצאת לבלות, זה לא ביזיון?! אנשים עם משפחות, סטודנטים וכ'ו מבקשים מהצבא להתחשב בעובדה שהם כבר לא תיכוניסטים בני 18 ובתמורה מקבלים יריקה בפרצוף, אז מה הפלא שאח"כ כולם עומדים בתור לקב"ן לבקש פטור ממילואים?! חייבת לקום תנועה חזקה לשינוי מעמד החייל ויחס הצבא לחייליו, יש להפוך את צה"ל לצבא מקצועי וחזק ע"י השארת אנשים איכותיים בקבע במקום הקופים המכונפים בעלי יכולות הרס מדהימות שמצויים שם עכשיו. חלק גדול מתפקידי העורף יש להעביר לידי חברות חיצוניות (OUTSOURCING) וע"י כך להוזיל עלויות.