בושה לצה"ל

כבוד עצום למדינה, וגם לי.

אני אישית לימדתי חלק מן אותם סרבנים, ורוצה להאמין כי השפעתי על בחירתם .

varui

New member
רגע

אני רוצה להבין אותך מה אתה בעצם מנסה להגיד שאתה מצדיק אותם

כמובן.

אני אף פעילה בארגון 'יש גבול' - למען העצמת הסירוב לשרת בצה"ל בכללי, ולבצע פעולות כיבוש בפרט. בין היתר אני גם נקבה.

בגושח

New member
תתביישי לך !

אם לא צה"ל אני בספק שהחברים שלך מעזה / דמשק / ביירות / קהיר היו נותנים לך את זכות הקיום . אם כל כך רע לך במדיה הכובשת שלנו את מוזמנת לעבור לגור בצד השני . ואני גאה להיות חלק בצבא "הכיבוש" הזה לשרת את המדינה ואת כל היקרים לי . סגן י'.

אתה משרת אידאל פאשיסטי, שובניסטי וקולוניאלי.

אני דווקא מבקרת הרבה בצד שני, ברמאללה ושכם. בנתיים רק מגבניקים בריונים הפגינו כלפיי אלימות, מילולית ופיזית.

בגושח

New member
טוב מאוד שהפגינו נגדך אלימות !

במדינות אחרות ככל הנראה כבר היית תלויה על איזה עץ. אני בספק שאת מבינה את משמעות מעשייך . את בוגדת במדינה שלך , בעם שלך ! אני בספק שיצא לך לראות את החיילים שלנו נפצעים ונהרגים , לשמוע את הבכי של האמהות שלהם . נכון שגם הצד השני סובל , מה גם שהוא ימשיך לסבול כל עוד הוא בוחר בדרך האלימה . שאלה פשוטה לי אלייך , אם היתה בחירה בין שני העמים מי מהם יחיה ומי יושמד באיזה עם היית בוחרת ?

זאת שאלה ללא תשובה.

ולפני שאתם מאשימים אותי בצביעות, אנא תענו לי אתם - אם היה עליכם לבחור בין אשמדתה של רוסיה\אוקראינה ואשמדתה של ישראל, באיזה עם הייתם בוחרים? אני מניחה שתשובתכם תיהיה כתשובתי. שאלות שכאלה הן רגישות מנשוא, ועלינו להמנע מהן.

בגושח

New member
ולמה שתשובתנו תהיה כשלך?

הרי את נותנת לי השוואה בין מדינה שבה נולדתי לבין מדינה שבה אני חי . אני שאלתי אותך לגבי המדינה והעם שאת חיה בו לבין עם אחר ! עם שתכלס אין לו שום קשר אליך . אסור לנו להימנע משאלות שכאלה כי זה או אנחנו או הם ! נ.ב נכון שאני נולדתי ברוסיה אך הבית שלי כאן בישראל ואם אני צריך לבחור אז אני בוחר בזכות קיומה של ישראל .

אני בוחרת בהכל או כלום.

או שישראל תתקיים לצד מדינה פלשתינאית חופשייה, ובגבולותיה המוצדקים היסטורית - או שהמזרח התיכון כולו נועד לכשלון. דרך אגב, לא מדובר בפלשתין לבדה. גם אם אאלץ לבחור בין ישראל אל צרפת, גרמניה או אוזבקיסטן - אמנע מן השאלה. זאת פשוט סוגייה רגישה מדי בכדי לזכות בתשובה עניינית. ורק לשם הסר ספק - נולדתי בישראל ולעולם לא יצאתי ממנה, למעט שטחי כיבושה כמובן.

celtic frost1

New member
נקודה על הצד השני

הרבה כפרים פלסטיניים ביהודה ושומרון מנותקים מהעולם חיים ללא עבודה ועוני כבד בלי גישה לבתי חולים ובלי כלום, ואדמותיהם החקלאיות נלקחו בידי מתנחלים, באזורים אלו אין התנגשויות אלימות כמו בעזה רמאללה ג'נין בית לחם וכן הלאה. וחיילי צה"ל נמצאים שם רק בשביל גישה להתנחלויות. אתה אומר זה תלוי בהם, זה אף פעם לא יגמר, לפחות לא צריך להוסיף עוד דלק לשריפה, ההתנחלויות והדתיים הקיצוניים הם לא חלק מהעם בשבילי הם רק עושים נזק לשני הצדדים.

varui

New member
נכון

אני אישית גם לא מצדיק את אנשי ימין קיצונים או מיתנחלים קיצונים

Old Cat

New member
נכון

באמת הרבה כפרים מנותקים, אנשיהם סובלים, ללא עבודה ובעוני, בלי גישה לבתי חולים וגם נכון הוא שיש מתנחלים שמוצאים פורקן ליצריהם בהתעללות בפלסטינים. לא איכפת להם איזה נזק הם עושים למדינה בהתנהגותם, ועוד מעיזים להתנכל לחיילי צה"ל השומרים עליהם. הם לא נאמנים למדינה ואין להם בעיה גם להתנכל לחיי חיילים. במיוחד הם נהנים להשתלח במי שבזכות עבודתו הצלחנו בכלל לגבור על אויבינו במקום להיות מושמדים בשנת 1967. נו אז? אלה חלאות ואלה נבלות. האם המחסומים הוצבו כדי לדכא את הפלסטינים או אחרי שהם, הפלסטינים, התארגנו כדי לפוצץ אוטובוסים בירושלים? בזמנו לא היו כל מחסומים, היתה עבודה בשפע ותנועה חופשית לכל מקום. מה קרה? מה שקרה זה שהפלסטינים החליטו לבחור בדרך מסויימת, מדינת ישראל מנסה להתכונן. כל השאר זה תוצאה.

TaL53

New member
הטעות התחילה עוד מ-1967

אם ישראל הייתה משכילה ליצור שוק פלשתיחנאי עצמאי שהיה מסוגל לכלכל את הגדה ולא מה שקרה מאז שהפלשתינאים תלויים ב-90% בישראל, אז הפת"ח והחמאס לא היו מוצאים אחיזה ממשית באזור והטרור היה דועך או נדחק לשוליים. הבעיה הזאת היא כמו שאלת הביתה והתרנגולת, מי אשם במי ואפשר ללכת גם אחורה לימי האבות. השאלה היא איך יוצאים מזה עכשיו והפתרון הוא לדעתי, אך ורק כלכלי.

Old Cat

New member
כוונתך משק ולא שוק

מסכים שפתרונות ואינטרסים כלכליים גוברים לרוב, ונהוג לומר שאנשים שבעים לא עושים מהפכות. אבל כאן יש מניע הרבה יותר חזק מהכלכלי והוא המניע הדתי. לא מדובר בסכסוך טריטוריאלי אלא בסכסוךך דתי-לאומני.

Old Cat

New member
את משרתת אידיאל רצחני פשיסטי שוביניסטי לאומני

ותומכת ברצח ילדים. בתנאי שיהיו יהודים, כמובן.

varui

New member
בואי אם אני הייתי

קצין בכיר ביחידה כלשהי הייתה תרעה על פיגוע היו אמורים להרוס או להפיצץ בינין או אוטו אני הייתי נותן הוראה גם אם היו שם 20 ילדים לא משנה באזה גלאים הם כי אני די בטוח מתי יגדלו הם אהיו אנשי חמאס או פתח או משהו אחר עדיף לחסל אותם עכשיו מתי עוד שהם קטנים

בגלל זה מפגרים ודגנרטים כמוך

בעיקר מטפחים ערוגות ומקשתים עצים בצבא. (אגב, השפה הלא נאותה מכוונת. רק טוב יצא ממחיקת דברי ההבל של הדביל הזה)

למעלה