בושה לי

adamfbs

New member
ליקרים כמו southern comfort

בניגוד לוויסקי ולוודקה שעוברים 2-3 זיקוקים, ליקרים עוברים רק זיקוק אחד (כמו סאוטרן קומפורט) ויכול להיות שהמוצר הנ"ל אינו נקי לחלוטין. לא מצאתי מספיק מידע על המשקה בשביל לשפוך עליו אור. מי מרים את הכפפה?

Reznik

New member
זה שעל פי הזיקוק, אין גלוטן זה אולי

נכון, אבל התחושות שיש לרובנו אחרי שתיה של משאות מהסוג הזה, אומרת קצת אחרת לא? לפני כשבוע חטאתי ברד לייבל, והתופעות לא אחרו להגיע.

../images/Emo45.gif

זה כמו שהבדיקות המקוריות אמרו שאין לי צליאק, הרופא אמר שאין לי צליאק וסוף פסוק - אבל עדיין סבלתי מכל תופעות הלוואי. ובתור מי ששנים האמינה לבדיקות (בתמימותי הרבה חשבתי שרופאים יודעים מה הם עושים), היו תקופות שאכלתי מוצרים עשירים בגלוטן כמו כל הבריאים, ותופעות הלוואי אמנם היו שם אבל לא באותה עוצמה שהייתה לי אחרי אותה מסיבת רווקות בה גמעתי וודקה בכמויות מסחריות. גם 5 בורקסים בארוחה אחת בזמנו לא גרמו לי לכאבים ותחושות "צליאקיות" למשך כמה ימים. לכן אני בהחלט רואה לנכון לתלות את זה בוודקה.

נצר1

New member
תגיד לי אתה ברצינות?!?!?!?!?!?!?!??

כתבתי שג'וני ווקר - כן מכיל גלוטן!!!!!!! (פעם אחת שתיתי=המון כאבים) סאותרן קאומפורט - לא מכיל גלוטן!!!!!!!! (שותה אותו כל הזמן!!!! עשוי מפירות הדר למה שיכיל גלוטן?!?!?!?) והגלוטן לא נעלם בתהליך הזיקוק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ובחו"ל אין בירות נטולות גלוטן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש משקאות תפוחים, דובדבנים וכו' שעברו תהליך הבשלה כמו של בירה, אבל לא משקה דגנים = דהיינו בירה.

adamfbs

New member
הנושא טעון

אומנם סאוטרן קומפורט מורכב מפירות הדר, אך הרבה ליקרים מעורבבים עם מעט דגנים ממניעים של טעם (אפילו ישנם סוגים מסויימים של שמפניה שמערבבים בהם דגן ממניעי טעם) - כמו שאמרתי לך, לא חקרתי מספיק את נושא הסאוטרן קומפורט אז את יכולה להתעלם מהכתוב אם כבר עשית את מחקרך שלך. בנוגע לגלוטן שנשאר או לא נשאר לאחר תהליך זיקוק, אני ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא (מהאתר הרשמי של אירגון צאליאק העולמי): http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=11&p_catid=2&sid=91hH9H1Fa4v55Mb-21105389670.de " Grain alcohols are one of those controversial items. While the distillation process should leave no room for glutens to wind up in the end product, many celiacs do report problems with ingestion. (One theory is that some of the original "mash" may be added back in at the end of the process for flavor. This is worth researching with the manufacturer of your favorite product.) " בקישור אחר שהבאתי מהאתר הנ"ל מציינים כי וויסקי סקוטי בלנדד הוא ללא גלוטן . בקצרה, הוא מסביר את נושא המשקאות המוזקקים שתיאורתית הם ללא גלוטן, אך ישנם צאליאקסיטים שטוענים לתופעות לוואי לאחר מכן - הנושא סבוך וטעון מידי, אז כמו שכבר ציינתי בעבר - איש איש ינהג כפי ראות עיניו. לגבי הנושא השלישי - של הבירה, אני ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא: http://www.bellaonline.com/articles/art35224.asp בקצרה, המאמר מסביר שלפי "החוק של הבירה" אין שום הגדרה מדוייקת שבירה חייבת להיווצר מדגנים, אלא יכולה להיווצר מתחליף מתאים - ולכן גם שונו החוקים שכוללים גם בירה נטולת-גלוטן בימינו (אם תמשיכי לקרוא את המאמר), כמו כן בסוף המאמר הכותבת כוללת 8 סוגי בירה כאלה. דוגמה לאחת מהבירות נטולות גלוטן בעולם (מאד מפורסמות): http://www.bardsbeer.com/ כרגע נמצאת אך ורק באזור המזרחי של ארה"ב.

Reznik

New member
זה מסביר אתה בעיתיות, כנראה שכן

מתווספץ גלוטן לתהליך. וזה מסביר א הבעיה של רובנו

adamfbs

New member
הייתי מסכים איתך

אם לא היה הקונפליקט שהמוצרים שצוינו כבעייתים (ג'וני וולקר, וודקה אבסולוט...) לא ציינו מראש שהמוצרים שלהם נמצאו ללא גלוטן. בכל מקרה, ההרגשה שלי היא שזה עניין של רמת הרגישות, כמו שהסימפטומים לצאליאק הם רחבים, כך גם רגישות המעי לגלוטן ולהשפעתו, וישנם אנשים בספקטרום מסויים שאלכוהול מזוקק לא ייפגע בהם בכלל, בעוד ישנם שהמעי שלהם מאד רגיש והאלכוהול המזוקק ברובו ייפגע בהם.

אז כנראה הגוף שלי משוגע

כי רק היום תופעות הלוואי מתחילות לשכוך, ואין לי ספק שזה בגלל הוודקה ששתיתי בכמויות, כי בורקס אחד בדרך כלל לא משפיע עלי בכזאת עוצמה.

האמירה הזאת מזכירה לי משהו אחר

אחרי שהשתחררתי הלכתי לדיאטנית, שמאוד התאמצה לבנות לי תפריט וקצת לפני שהתייאשה והבינה שזה בלתי אפשרי, היא אמרה שאני יכולה בלי בעיות לאכול גבינות כי בתהליך העיבוד של הגבינות הלקטוז הולך לאיבוד. עניתי לה על זה שגבינות מכל הסוגים גורמות לי לתופעות לוואי (אמנם פחותות משל חלב או שמנת, אבל עדיין אני מרגישה שצרכתי משהו שאסור לי), והיא טענה שזה לא יכול להיות כי בגבינה צהובה ובקוטג' אין לקטוז. מצד אחד - יכול להיות שזה נכון ושהבעיה שלי היא לא לקטוז אלא חלבון חלב (מקווה לקבל לזה תשובה בקרוב), אבל אני התעלמתי ממה שהיא אמרה ולא הכנסתי מוצרי חלב לתפריט שלי כי העדפתי להקשיב לגוף שלי. ידידנו המנוסה טוען שאין גלוטן בוודקה - אחרי שכמעט שבוע הייתי בחוסר תפקוד ועם כאבים איומים, אני מעדיפה לוותר על וודקה גם אם יביאו לי אישור חתום מיצרני הוודקה שאין בזה גלוטן. אחרי מה שאחרים כתבו כאן, יש לי תחושה שאני לא לבד במערכה.

adamfbs

New member
אני מבין לליבך

אין לי צורך לנסות לשכנע אותך, אלא רק לנסות לעזור. בכל מקרה, את לא צריכה לוותר על וודקה כליל מתוך חשש, ישנם סוגים שמיוצרים מתפוחי אדמה בלבד ואין שימוש בדגנים בתהליך ההכנה בכלל, כמו לוקסוסובה (שקיימת בברים המכבדים את עצמם): http://www.luksusowa.net/ טאקילה את שותה? ואיך התופעות?

adamfbs

New member
היי

אני לא רוצה להתווכח עם תחושות הגוף שלך - זוהי אחריותך שלך, ציינת שאכלת כדורי שוקולד, בורקס ורולעך אחד, אז יכול להיות שזה לא היה רק בורקס אחד. בכל מקרה - העניין לשיקולך. רק רציתי להודיע לכם שבכל פורום\אתר\מקור מידע בעולם (ובייחוד אירגון צאליאק העולמי - www.celiac.com) המשקאות המזוקקים (וודקה, וויסקי...) ברובם (מלבד מעט יוצאי דופן) נחשבים ללא גלוטן.

למעלה