בושה לי

בושה לי

אתמול הייתי במסיבת רווקות, ואפילו שבהתחלה חשבתי שאני ממש גיבורה ואעמוד בכבוד מול הבורקסים והקרואסונים, אחרי כמה משקאות לא ממש יכולתי להתאפק והרעלתי את עצמי בכדורי שוקולד, בורקס ורולעך אחד. עכשיו, בנוסף להאנג אובר הזוועתי (אני מושפעת ממש בקלות ושתיתי המון, ככה שהייתי ממש שפוכה), אני גם משלשלת ובטני דואבת. ואת זה עוללתי לעצמי בזמן שיש לי בעיות רפואיות אחרות שטרם בוררו לעומק. אז אחרי שתלקו ותסקלו אותי, אשמח לשמוע המלצות איך להימנע מזה בפעם הבאה, שכנראה תהיה ביום שני בחתונה.

daniela21

New member
אין לי יותר מידי מה להציע לך..

אצלי הסבל כ"כ גדול, שזה כשלעצמו מונע ממני בכלל לרצות לאכול את אותם דברים מקומחים. בהתחלה היה לי מאוד קשה, אבל עם הזמן ניסיתי לחשוב בהיגיון ("האם כדאי לי לאכול עכשיו רוגלך, להנות כמה רגעים ואח"כ לסבול מכאבי בטן איומים, להרוס לי את המעיים עד שסוף סוף הם התחילו להחלים וכו'"). היום לא רק שאני לא אתפתה ואוכל את הדברים הללו, הם לפעמים אפילו נראים לי כמו רעל. פעם הייתי מתפתה בקלות. לפני גילוי הצליאק, גיליתי רגישות ללקטוז. יום לפני יום הולדתי החלטתי לאכול ביסקוויטים עם שוקולד נוטלה למריחה. שלושה ימים לא יכולתי לזוז מהמיטה ולא הפסקתי לבכות מרוב כאבים (כמה אידיאלי לחגוג ככה יום הולדת...) מאותו הרגע - אני לא נוגעת בשוקולד חלב. כנראה שעד שלא חווים בצורה קיצונית את הנזק שנגרם, קל להתפתות.

מה הקטע באמת עם החלב?

קרה לי לפני קצת יותר מחצי שנה, שאדיוט שעבד כאחמ"ש בבית קפה שהייתי לקוחה קבועה שלו הכין לי קפה עם חלב רגיל ולא חלב סויה כמו שביקשתי וכמו שאין ספק שהוא שמע שביקשתי (הוא חייב אותי בכל אופן על תוספת חלב סויה), והתוצאה הייתה 3 ימים של חוסר תפקוד. הוא חטף על זה ומאז גם לא נכנסתי יותר לבית הקפה הזה כי לא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון, אבל זו הייתה הפעם הראשונה שהיו לי כאלו תופעות לוואי קשות. אמנם לא שתיתי שנים חלב בצורתו המקורית אלא בעיקר יוגורטים וכדומה, אבל תופעות הלוואי הסתכמו במקרים האלו בכאבי בטן ובשלשולים, ובאותה פעם החלב פשוט גמר אותי - באותו יום היה לי מבחן, ואחרי שדפקתי אותו עליתי ישר על אוטובוס הבייתה, אפילו שהיה חורף וירד גשם היה לי חם בטירוף והורדתי את המעיל והפשלתי שרוולים, ואחרי כמה דקות נסיעה העדפתי לרדת וללכת ברגל מרוב שהרגשתי זוועה. זה אף פעם לא קרה לי לפני כן (והיות שעל זה אני כן מקפידה, גם אל לאחר מכן). למה זה משפיע באופן כל כך קשה על עוד מערכות? את זה אפילו הקמח לא עושה.

נצר1

New member
האמת שאני לא מבינה את הפיתוי../images/Emo5.gif

קודם כל כמו שאמרה דניאלה, גם אצלי זכרון הכאבים מוציא כל חשק למאכלים שמכילים גלוטן
מעבר לזה שעל אף שגילו לי את הצאליאק בצבא, בגיל 20, מעולם לא אהבתי את כל העוגות והמאפים, ומקסימום חסרות לי עוגיות קריספיות באמת

איזה כיף לך

לי מאוד מאוד קשה לדחות סיפוקים, ותמיד ידעתי את זה. עכשיו הבטן כואבת לי כמו... כמו שממזמן לא כאבה, וכולה אכלתי בורקס אחד ורוגלעך אחד וכמה כדורי שוקולד קטנים! מצד שני, אולי גם לוודקה ששתיתי כמו דיאט קולה יש חלק בזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני אנסה אדוויל ולשים חתול על הבטן אבל מה חוץ מזה עוזר לכאבים?

ועכשיו קלטתי את גודל האסון

אסור לנו לשתות וודקה!!!! איזה טמטום מצידי שלא חשבתי על זה קודם.

adamfbs

New member
דווקא אני לא חושב שזה הוודקה

רוב הוודקות צריכות להיות בסדר גמור, תסתכלי במאמרים. לגבי שאלתך, את פשוט צריכה לשריין את עצמך מבחינה פסיכולוגית - וככל שעובר הזמן זה הופך להיות יותר קל. איך את משריינת את עצמך מבחינה פסיכולוגית? שימי קונטציה רעה מאד לאכילת גלוטן בתוספות שונות, לדוגמה: "אם אני אוכל את הבורקס הזה, לא רק שתכאב לי הבטן בטירוף ואני אעשה לעצמי נזק נוראי, אלא גם אני אדחוף לעצמי משהו שומני וממש לא בריא - בכלל, יוצא לי דבר חיובי מכל העניין הזה - אני נמנעת מלאכול הרבה מאד דברים לא בריאים כמו בורקס, רוגלך וכדורי שוקולד". כמו כן, אני ממליץ לך מאד לשתף כמה שיותר אנשים קרובים מסביבתך בצאליאק ובקשי מהם בפשטות שלא ייתנו לך להיסחף ושישמרו עלייך אם את מאבדת שליטה - ככה לא רק תצטרכי להיאבק במצפון שלך - תצטרכי להיאבק ב5 אנשים שאומרים לך לא לאכול ת'בורקס! מקווה שיילך טוב.

Reznik

New member
דווקא רוב הגדול של הוודקות

השכיחות בארץ הן מחיטה כגון פינלנדיה, סמירנוף וחברותיהן, אם אני לא טועה היחידה המוכרת (לרוב) שמותרת לנו היא קיגלביץ

זה היה סמירנוף...

הביאו בקבוק ענק ואני שתיתי... הרבה מאוד. כדאי באמת שאני איידע כבר את החברים שמסתובבת איתם על הצליאק. נראה לי שבחתונה אני אהיה ילדה טובה ולא אשתה כלום

Reznik

New member
עצה שלי, לעבור ליין לבן חצי יבש

או עדיך יותר מרטיני ביאנקו, או וורמוט ביאנקו, קצת יותר חזק מיין, ויותר טעים.

סביוני

New member
אפרופו משקאות...

לא קשור ישירות לדיון הזה, אך אני חתכתי בנושא. מאוד אוהב לשתות אלכוהול - בעיקר משקאות אניס ויינות. לאחרונה שמתי לב שהכמות רק גדלה יותר ויותר וכדי להשתכר כמו שאני אוהב אני רק צורך יותר ויותר. אז נגעלתי מעצמי יום אחד עם עראק 250 CC ביד, כי הבנתי שאח"כ אצטרך עוד כמות כזו כדי להגיע למצב של "סחרור קל ונעים בראש". אז תארו לכם כמה הייתי צריך לשתות כדי להגיע לשכרות ממש. אתם יודעים, הקטע של ללהיות שמח, לדבר שטויות וכאלה... בבת אחת באותו רגע שפכתי את תוכן הכוס והבקבוק לביוב. היום אין שום יין ושום משקה בבית. אולי פעם בתקופה ארוכה אני שותה אבל וזו רק כוס קטנה בבר, בשעת יציאה לבילוי. כלומר לא מתאמץ לקנות "מלאי" לבית. לא רוצה שיהיה בבית. הכולסטרול שאני סובל מימנו ירד, את הכסף שהלך על בקבוקי שתיה אני מתעל לטובת מכון הכושר, וכבר לא מתוח מתי אקנה שוב בקבוק אחרי שההוא נגמר. בקיצור - מרגיש בשליטה, מרגיש עילוי, וכדי להיות שמייח אני נוקט באסטרטגיות אחרות, לאו דווקא של סחרור אלכוהולי לראש. יש בזה עוצמה מאוד גדולה. לא חושב ש"התמכרתי" כי כל הזמן הבנתי שאני הולך להפסיק את זה בקרוב מאוד.

adamfbs

New member
אתם מתסכלים אותי

אני מבקש ממכם לקרוא את ההודעה במאמרים בנוגע לאלכוהול. הגלוטן מתפרק כאשר מתסיסים את האלכוהול בזיקוק - במשקאות כמו וודקה, וויסקי וכ'ו. אני ממליץ לכם להסתכל על הלינקים למטה של www.celiac.com: http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=271&p_catid=19&sid=91hH9H1EeCd34F1-14105542804.78 http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=187&&sid=91hH9H1FZM0N73z-28105369247.08 תסתכלי על החלק של הוודקה ותעשי חיפוש ל-סמירנוף: http://www.gluten-free-life.com/gluten-free-alcoholic-beverages.htm מקווה שהעברתי מספיק אינפורמציה על הנושא. אדם

Reznik

New member
השאלה היא, האם מיצרים אותם

בפס יצור נקי מגלוטן?

adamfbs

New member
פס היצור

פס היצור של אלכוהול עובד בצורה הבאה: ישנו דוד\מכולה שנמצא בתוכה תערובת הנוזל בצורת "תירוש" שעובר זיקוק - התססה בטמפרטורה של 72.8 מעלות - דבר שהופך את הנוזל לגז - וזאת הדרך היחידה שהוא ממשיך הלאה בתהליך הייצור - בצורת גז, לאחר מכן הגז מתקרר ונהפך לנוזל שוב - רק שהפעם הנוזל ה"חדש" כולל ערכים מסויימים של טעם מה"תירוש" המקורי ומידה מסויימת של אלכוהול (תלוי בשיטת הזיקוק). אף פעם - כל עוד המוצר אינו מפוקפק ביותר, התוצר האלכוהולי לא עובר "השרייה" מסויימת עם חומר הגלם או משהו בסגנון, זה כמו שתשאל אם פס היצור של מי עדן אם הוא נקי מגלוטן - הרי זה אבסורד שמישהו יישרה לחם עם המים האלה - כך זה גם עם האלכוהול.

נצר1

New member
וויסקי?!?!?!?!?!?../images/Emo5.gif

תשאל את המעיים שלי - הגלוטן שם ועוד איך!!!!!!!!!!! פעם בעלי הזמין לשתות ויסקי ואני הזמנתי סאותרן קמפורט, וכשבאתי לשתות תפסתי בטעות את הכוס שלו ולקחתי שלוק גדול..... כאבי הבטן לא איחרו להגיע!!!!!!!!!
ודווקא אצלי בשתיה ורטבים (כמו רוטב סויה או hp) התגובות הכי גרועות!!

נצר1

New member
ג'וני ווקר בלאק לייבל../images/Emo99.gif

הפעם האחרונה שכתבתי עליה קודם שהתבלבלנו היתה לפני חודשיים. ואני נקייה מגלוטן לחלוטין כבר 6 שנים, אז כשכואב לי אני יודעת בדיוק ממה.... בכלל אולי זה מוזר להגיד, אבל הכי חסר לי בצאליאק זה וויסקי ובירות
מה לא הייתי נותנת בשביל לשתות איזה בקבוק הייניקן/קרלסברג, בלי כאבי תופת שיבואו בעקבותיו........... אח שלי מתחיל עכשיו דוקטורט בביולוגיה, ומאז שהוא התחיל את התואר הראשון יש לנו בדיחה במשפחה שהוא זה שימציא בירה נטולת גלוטן (ואז הוא כנראה יהיה מליונר ואני אהיה שיכורה
)

adamfbs

New member
המממ

ג'וני ווקר בלאק הוא ללא גלוטן, יכול להיות שבsouthern comfort יש גלוטן? לא בדקתי. אין ספק שבירות זניחות בארץ. אח שלך לא צריך להיות דוקטור בביולוגיה בשביל להמציא בירה נטולת גלוטן, הוא רק צריך לייבא אחת מחו"ל, לא חסרות :)

למעלה