בושה וכלימה

zambeta

New member
בושה וכלימה

חברים יקרים, ערב יום השואה היום, אולם לא יכולתי לעבור לסדר היום אחרי שהבוקר קראתי את שרשור ההודעות המחליא בקשר לאנג'לו רפאל. למען הסר ספק אני גאה להיות חבר של אנג'לו אולם לא רק מהסיבה הזו אני חש חובה להגיב על המקבץ הנוראי הזה, אלא גם כאדם לאדם.אם יש כאן מישהו מה"חכמים" שיש לו ידע של 25% ממה שיש לאנג'לו, הרי שאני אפרסם מודעת התנצלות בעיתון. אין בכוונתי כמובן להתייחס שמית לאי מי מהאנשים שכתבו בפורום,וודאי שלא אתייחס לאלו אשר מופיעים כאן רק כאשר יש דם, אלא לתופעה עצמה. כאנשים אשר אוהבים מוסיקה יוונית ואת העם היווני ככלל, כך משתמע בדבריכם, אנא נהגו כיוונים - להיות יווני זה לא לגעות כמו עדר פרות - "יוסי מו..... יעקבמו..... וכו' כו' להיות יווני פירושו להיות אדם מפרגן, חם אוהב בריות. אין לי מושג כמה מכם פגשו אמנים יוונים לשיחות ובחברותא, לימדו מהם איך מפרגנים אחד לשני למרות התחרות והכבוד שהם נותנים אחד לשני, כך גם האדם ברחוב.נסיעות מרובות ליוון, ונוכחות מרשימה בהופעות אינן הופכות אתכם/ן ליוונים גם לא ידיעת כל המילים, זה מרשים מאוד אבל השאלה את מי??!!. תפסיקו להיות שטחיים, היו פתוחים לשמוע מוסיקה אחרת או לפחות לכבדה, המוסיקה היוונית כל כך עשירה ומגוונת. בקשה לי אליכם, כולכם ואני מכליל את עצמי בתווך, ודווקא בערב יום השואה, יום בו יש לעשות חשבון נפש ואנא זכרו את המשפט "מהרסיך ומחריביך ממך באו" חדלו מהרוע והארס, הפורום נועד להעשיר את החברים בו בידע, החלפת חוויות והבעת דעות אנא נהגו האחד בשני כאילו הייתם נוהגים בעצמכם. תודה, זמבטה

זמבטה היקר...

דבריך נכונים ואמיתיים... אבל לאמת יש דרכים משלה והיא אי שם באמצע... זה מכה וזה לא נשאר חייב... ובכלל, הערצה עיוורת לאיזה זמר מסוים או סגנון מסוים עושה לנו 'קאטארקט' בעיניים והורסת לנו יותר תאים אפורים במוח מהרבה כוסות אוזו... בואו נהיה פתוחים וקשובים זה לאהבתו של זה ונהנה מחיינו הקצרים בעולם. בברכה א. אינשטיין מנתחת ארועים ופורומים יווניים מחלקת מוח ולב קומה ד' מטרופוליס

זאמבאטה המשפט שהרגיז פה היה

ואני מצטט "אך מתי הישראלים ילמדו"ובגלל יום השואה אנני מעלה השוואות נוספות.

12אניהיא

New member
אני חושבת שעכשיו זה הזמן

לעשות חשבון נפש כל אחד עם עצמו... מי שמכיר יותר או מכיר פחות לא עושה אותו למומחה ואת זה צריך להפנים כבר. במשך תקופה ארוכה אני מנהלת כאן את הפורום תוך מבט מהצד בעצם, וזה למה? כי ניתקלתי כאן בהודעות שממש גרמו לי לגחך בנוסח: " רק לי ולזה ולזה... יש את הדיסק הנדיר הזה של הזמר X וכו'" לדעתי זה לא עושה אף אחד ליותר חכם או מומחה כאן. אני יודעת ומכירה אינסוף שירים זה הופך אותי שונה? אני חיה כבר למעלה מעשור בחברת יוונים הן מיוון והן מישפחתו של בעלי, והם שונים מימה שקורה כאן אצל הישראלים אין מה לעשות זו עובדה.חוסר האדיבות וחוסר הכבוד אחד לשני זועק כאן הרבה פעמים מהכתוב וזה ממש לא נעים לפעמים. אנחנו נימצאים בדיוק בערב יום השואה ואולי זה הזמן לעלות את סיפור השואה של יהודי יוון (סלוניקי) ואת שישים אלף היהודים שהעבירו ברכבות לגטו ושם הם נחשבו לשונים בגלל שפתם השונה משאר היהודים בגטו. כשמדברים על יוצאי סלוניקי בהקשר לשואה אז רואים כמה הם דאגו אחד לשני והסיפורים הם רבים. לדוגמא יש סיפור על בחור שהיה מיתאגרף ביוון והגרמנים המשיכו לטפח אותו ונתנו לו כמויות של אוכל, הוא היה דואג לחלק את המזון עם כל שאר הסובבים אותו ובזכות זה הרבה מהם ניצלו. אז בואו נהיה נחמדים יותר ונחשוב פעמיים לפני שננילחץ על שגר הודעה אני מדליקה נרות היום לזכר 6 מליון אנשים נשים וטף שנירצחו על ידי בני בליעיל יהיה זיכרם ברוך.

zbekiko

New member
זקו רזון

ויש האומרים שהמתאגרף שמייחסים לו את הספור הוא זקו רזון שהכרתיו אישית וגם נראה כמתאגרף וארוך גנב לו את זהותו.

למעלה