בושה וחרפה

בושה וחרפה

2 אנשים צעירים שאני מנסה לעשות כל מאמץ כדי לא לכנותם בשנות גנאי עשו מעשה נבלה. הם הם השתמשו כאן בביטוי המבחיל " זין שולמית אלוני". איך הייתם מרגישים אם הייתי משתמש בביטוי דומה לגבי הרב שך או לחלופין למנחם בגין.גם אם משום מה יש לכם כנראה שנאה אליה בגלל היותה שמאלנית , רחמנא לצלן, אנא זכרו,דרדקים שכמותכם, שהרבה לפני שנולדתם עזבה שולמית אלוני את מפלגת העבודה, הקימה מפלגה קטנה ויצאה למדבר הפוליטי לא בגלל שמאלנות אלא בתור הכוהנת הגדולה של זכויות האזרח,זכויות ההומואים והלסביות, המלחמה בכפיה הדתית,ובעיקר זכויות הנשים. ללא מלחמותיה אלי פלס לא היה יכול להיות גאה בזהותו, נשים מוכות היו ממשיכות לסבול ללא עזרה, הנשים שבינכן היו ממשיכות להיות מקופחות ועוד ועוד. אני דורש מכם התנצלות ומקוה שביטויים כאלה, כלפי כל אדם, ללא הבדל, דת, מין,גזע,צבע, העדפה מינית וכו´ לא יסתננו יותר לפורום זה שעד היום כיבד את הבמה שניתנה לו.

אחר

New member
בני,אתה קצת תמים...

אני מכיר אותך היטב , בני , ואני יודע שבאמת נראה לך שאין דבר נורא בלהגיד "זין" על אדם מסויים.היום משתמשים במושג הזה בין חברים כדבר יום ביומו.זו אמירה הומוריסטית שמכילה מסר שבנושא מסויים אין חשיבות בעני הדובר לדבר מסויים.אין בו הבעת שנאה.ניתן להתוכח האם מכובד להשתמש בביטוים כאלו בפורום,בעיניי אין בכך פסול כיון שפורום הוא לא במה ציבורית כמו עתון, אך בודאי שאין זו "בושה וחרפה". אני מכיר גם את מטאור 38 ובטוח שלא היתה בדבריו כונה רעה , ר"ל. אין לי בעיה שמישהו יכתוב זין הרב שך או זין מנחם בגין.אני אולי אחשוב שאין לכך הצדקה , אבל זה ממש לא יקפיץ אותי מהכסא.

אני בוֹשה וחרופית

טוב, דבר ראשון - אני מתנצלת. לא משום שהביטוי מבחיל בעיניי (להפך, פירוט בהמשך), אלא משום שהוא גורם לך לאי נוחות. אני מתנצלת על אי הנוחות, זאת לא הייתה כוונתי. סליחה. אני אשתדל (כמיטב יכולתי) להמנע מכך בעתיד. בקשר לביטוי, כמו שאחר כבר הסביר - מילה ´זין´ לא מעלה לי פיוזים, להפך היא מילה מאוד משעשעת בעיני, ואני משתמשת בה לעיתים מזויינות, כשהיא נראת לי מתאימה. השילוב בין ´זין´ לבין ´שולמית אלוני´ נשמע לי שילוב מנצח, הוא כל כך מצא חן בעיני שהחלטתי לצטטו. בקשר לשולמית אלוני - אני דווקא כן מעריכה אותה, בעיקר מהיום שהיא חדלה לעסוק בפוליטיקה. אני מכירה ומוקירה את פועלה, וזה בכלל לא קשור לביטוי הססגוני שהעלה את קצפך. והנה בהודעתך זו נתת קונטרה וקראת לה ´הכוהנת הגדולה של זכויות האזרח´. צר לי, אך להיות כוהנת גדולה לזכויות מיעוטים בארצינו זאת חוכמה קטנה מאוד. מה גם, ששיפור זכויות מיעוטים זה לא משהו שעושה אדם אחד אלא תהליך חברתי אוניברסלי. ובכל זאת, תרשה לי הערה קטנה, בני. אני מבינה שהביטוי הקפיץ אותך, אבל ´מעשה נבלה´? אתה לא חושב שאתה מוזיל את המושג? >ספל חמאה מברכת כל שם גנאי שיתווסף לכינוייה<

adam222

New member
אני לא איכפת לי |נוטש-ת´מטוס|

אם מישהו יכתוב כך על אחד מרבני הישיבה... להיפך... נ.ב. חזרתי עכשיו מאילת!!! שמח להיות בחזרה! :)

spinoza

New member
הגשש החיוור היו שרים

>> זין לדוד המלך, זין זין לדוד <<

spinoza

New member
סליחה נסחפתי

יש קצת בעיה עם לצאת בשאלה כי לפעמים מאבדים את הרסן. איך לצאת בשאלה ולא לאבד את הרסן ?

לא חשבתי על זה. מקבלת את ההערה

לא רואה טעם לדון בשאלה אל לאמר "זין" על אדם אחר זה נורא או לא. אין בפורום מקום לכנויי גנאי על אדם זה או אחר ואני מצטערת שלא קפצתי קודם והערתי על הכנוי הלא מתאים. אני בטוחה ששולמית אלוני היתה מברכת על פתיחת הפורום הזה ואף עושה הרבה כדי לעזור למי מביננו שהיה צריך את עזרתה. גם אם לא - לא מגיע לה שנשתמש בכאלה כנויים. תודה, בני, על ההערה. מקווה שזה לא יחזור. חנה

מטאור38

New member
_ה לעומת _ה עשה אלוהים

מאוד מתנצל לא התכונתי לפגוע באף אחד. ואני באמת לא מבין מה הסיפור. ותודה לכל אלה שיצאו להגנתי (במיוחד לך "אחר") >מטאור משתף -שוב בפעם המי יודע כמה ה_ין מסבך אותי< >מטאור מקריב-אם _ה יגרום למי שהוא להרגיש יותר טוב א_ זין מטאור< >מטאור תוהה -מתברר אחרי הכל ש"בני ילד רע "לא כל כך "רע"?<

למעלה