אני במקומך מזמן את הרמטכ"ל לשיחת שימוע .שישה שיגורים מתחילת היום וצה"ל לא תוקף באיראן? אלא אם כן אנחנו מתכוונים להנחית שם פצצות גרעין באמצע הלילה או להכניס כוחות קרקע עם האמריקאים - אין הסבר לרפיסות הזאת.
ישראל מקרקסת לאירן את הצורה, למקרה שלא שמת לב. לא שייך (ומעולם לא היה שייך) להגיב רק בהתאם לרמת ההצלחה של המבקשים לפגוע בנו. הדבר הנכון הוא לפעול כאילו כל נסיון שלהם הצליח חו"ח. כך למשל, אם ישראל הייתה מגיבה לכל רקטה מרצועת עזה כאילו הרימה אוטובוס תלמידי בית ספר באוויר, או פגעה בגן ילדים והרגה שם עשרות, כבר לפני שנות דור לא היו יוצאות יותר רקטות מהרצועה לעברנו.שישה שיגורים מתחילת היום וצה"ל לא תוקף באיראן? אלא אם כן אנחנו מתכוונים להנחית שם פצצות גרעין באמצע הלילה או להכניס כוחות קרקע עם האמריקאים - אין הסבר לרפיסות הזאת.
אז איך טילים מתפוצצים וגורמים כמה נזק? וכן, אתה צודק במאת האחוזים. על כל בלון ועפיפון היה צריך לשטח את עזה.ישראל מקרקסת לאירן את הצורה, למקרה שלא שמת לב. לא שייך (ומעולם לא היה שייך) להגיב רק בהתאם לרמת ההצלחה של המבקשים לפגוע בנו. הדבר הנכון הוא לפעול כאילו כל נסיון שלהם הצליח חו"ח. כך למשל, אם ישראל הייתה מגיבה לכל רקטה מרצועת עזה כאילו הרימה אוטובוס תלמידי בית ספר באוויר, או פגעה בגן ילדים והרגה שם עשרות, כבר לפני שנות דור לא היו יוצאות יותר רקטות מהרצועה לעברנו.
זה נקרא מלחמה בלע"ז. במסגרתה מה לעשות, גם לצד הטוב יש לפעמים נפגעים. הופכים עולמות כדי למנוע זאת ובסייעתא דשמייא גדולה ויצירתיות מערכות הבטחון הישראליות, אכן ההצלחה במניעת נפגעים לצד שלנו מרובה, ממש ברמה ניסית. אבל בכל זאת מידי פעם מצליח להם. דרכו של עולם ואין הרמטיות של 100%. אולם כאמור מעלה, לא שייך להגיב ביתר חומרה דווקא כאשר זה קורה. ככל שצריך להיות קשר בין הנסיונות לפגע בנו לרמת התקיפות שלנו*, הוא צריך להתקיים על בסיס הנסיונות ולא על בסיס ההצלחות שלהם.אז איך טילים מתפוצצים וגורמים כמה נזק?
ידוע שאין אחוז הצלחה מוחלט. ועדיין, אחרי אסונות כמו אתמול בדימונה ובערד (וגם "מיני אסון" בערי המרכז כולל בעירי תל אביב), במערכות היירוט צריך לבדוק איך לשפר את הביצועים.זה נקרא מלחמה בלע"ז. במסגרתה מה לעשות, גם לצד הטוב יש לפעמים נפגעים. הופכים עולמות כדי למנוע זאת ובסייעתא דשמייא גדולה ויצירתיות מערכות הבטחון הישראליות, אכן ההצלחה במניעת נפגעים לצד שלנו מרובה, ממש ברמה ניסית. אבל בכל זאת מידי פעם מצליח להם. דרכו של עולם ואין הרמטיות של 100%. אולם כאמור מעלה, לא שייך להגיב ביתר חומרה דווקא כאשר זה קורה. ככל שצריך להיות קשר בין הנסיונות לפגע בנו לרמת התקיפות שלנו*, הוא צריך להתקיים על בסיס הנסיונות ולא על בסיס ההצלחות שלהם.
אתה מכיר אותי, אני אנטי מלחמות מוצהר. אבל פה אין ברירה אלא להפר סט של חוקים בינלאומיים ואפילו להשתמש נגד האיראנים בנשק גרעיני (גם כימי או ביולוגי הולך). למה שנשחק לפי החוקים, אם הם לא?* ובמלחמה הספציפית הזאת, זה לכתחילה לא עובד כך. אנחנו הרי תוקפים כדי להרחיק מהם את תוכנית הגרעין והטילים הבליסטיים וזאת ללא כל קשר ישיר לפועלם במלחמה ספציפית זו.
וחזקה על המערכות שהן אכן בודקות כזאת, גם אם אינן טורחות לעדכן אותך על כך.ידוע שאין אחוז הצלחה מוחלט. ועדיין, אחרי אסונות כמו אתמול בדימונה ובערד (וגם "מיני אסון" בערי המרכז כולל בעירי תל אביב), במערכות היירוט צריך לבדוק איך לשפר את הביצועים.
אין בעיה מיוחדת מבחינת החוק הבינלאומי. אל תקשיב לפרשני אולפני התרעלה בענין הזה. אבל בדיוק באותה מידה לא הייתה בעיה מבחינת החוק הבינלאומי להגיב על כל נסיון פיגוע רקטי מרצועת עזה או לבנון ובכל זאת ישראל לא פעלה כך. במקום זאת היא פעלה כפי שהצעת בתחילת הדיון הזה, בהתאם לתוצאות. על כך אנו משלמים (היום ובכלל) מחיר מאוד כבד.אתה מכיר אותי, אני אנטי מלחמות מוצהר. אבל פה אין ברירה אלא להפר סט של חוקים בינלאומיים ואפילו להשתמש נגד האיראנים בנשק גרעיני (גם כימי או ביולוגי הולך). למה שנשחק לפי החוקים, אם הם לא?
אין לי כל מידע. מה שכן, אני רוצה שהם יגבירו הילוך. די, מספיק להיות נחמדים.מאיפה אתה יודע מתי ואיפה חיל האוויר תוקף ?
אתה או הבן שלך משרתים בבור של חיל האוויר ? או בבקרה אווירית ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.