בושה וחרפה

marceloros

Member
מנהל
בושה וחרפה

לא, לא זה ש-"יורד שלג" פה או בירושלים בכלל, כי המשקעים שפה היו צריכים להיות באלפים במקום.
בושה וחרפה ששלג יש אולי בתסלחו לי על המילה, בקולו שלי ! אבל לא בבירה ובקושי בסביבה.
כמה רעש עשו, כמה, בדיחה.

natyh

New member
לפי המודלים לפני שלושה ימים

הצפי ל -10 מעלות ב 1300 מטר גובה .
בפועל יש כעת - 2 מעלות בגובה הזה .
הסיבה היא רכסים אימתניים שדחפו את הקור צפונה .

eveik

New member
אמורים להגיע קצת משקעים לאלפים בימים הקרובים..

eran_le

New member
מגוחך שסגרו את העיר אתמול (רביעי) ולא ירדה טיפה עד אחה"צ

רק ב 3 היו כמה פתיתי שלג. העניין הוא שלפי מה שהבנתי מהתחזיות לא באמת היה צפוי הרבה יותר ממה שירד, הטמפ' הצפויות נראו גבוהות מדי, כך שאני לא מבין ממה נוצרה ההיסטריה...

marceloros

Member
מנהל
ההיסטריה משנה שעברה

אי אפשר לפתור הכל, אבל אפשר להיערך כדי להימנע מארוע דצמבר 2013 עם צירים תקועים לכל הלילה.
במקום זאת היסטריה כללית.
העיקר שאני צדקתי בתחזית שמדדתי בבטן שלי "לא יהיה כלום"...

natyh

New member
היסטריה בצדק .

כמעט כל המודלים התכנסו שלושה ימים לפני על אירוע של קרוב למטר שלג עם רוחות מטורפות כלומר בליזארד .

המודלים שגו אך עירית ירושליים נהגה בחוכמה רבה ולא לקחה סיכונים , תביא בחשבון שלוקח זמן להיערך בהתאם לאירוע קיצוני העיריה התארגנה ימים לפני וקיבלה חות דעת מחברה פרטית מטאו או טק נחום מליק , האיש היה זהיר בחוות הדעת שלו אך בעיקרון המודלים התכנסו על אירוע דומה מאד לשנות החמישים אז היה שלג 17 ב"מ ביגור פני הים , אנחנו לא מבינים מספיק מזג אויר כלומר יש דרגת חופש בין חיזוי ובין מציאות העיריה בחרה לנהוג לחומרה ולא לקולה וטוב שכך .

eran_le

New member
אם אלה היו התחזיות אז כן,

אבל ראיתי ברוב האתרים תחזית לטמפ' די גבוהה, ושכל העניין יתחיל בשעות הצהריים המאוחרות (מה שאכן קרה), אז נראה לי בזבוז להחליט מראש במקום להמתין מס' שעות. אבל כמובן שזו לא חכמה בדיעבד.

marceloros

Member
מנהל
גם אני לא ראיתי שום תחזית כזו

מלבד פה מפי נתי.
בטלויזיה אמרו "אולי יערם".

למעלה