בושה בושה בושה.

בושה בושה בושה.

צבא מטומטם, במיוחד צבא אינו יכול לנצח גרילה. הפעולה הזאת שחיסלה את מוצב צה"ל היא קלסיקה של גרילה. קחו את כל המטכ"ל שלכם וזרקו אותו לפח הזבל. קחו את הממשלה שלכם ואת הכנסת שלכם וזרקו אותם לפח הזבל. שוב פעם הוכח שהפת"ח הוא אירגון טירור וגרילה ואין לעשות איתו שום הסכמים. המצרים חטפו היום יריקה בפרצוף. עומר סולימן אישית מנגב עכשיו את הרוק של עראפת מהפנים. שוב פעם הוכח שנסיגה מגבירה טירור והתיישבות מקטינה אותו. שוב פעם הוכח שעם ישראל זוכה במקום הראשון בטמטום.

שרון זחל למצרים והתחנן

קחו שליטה בעזה. אני רוצה לצאת משם לא בבריחה תחת אש כמו ברק מלבנון. תעשו משהו תעזרו לנו אנחנו רוצים לברוח בכבוד. לא לחינם עומר סולימן יש לו כבר בויזה הנוסע המתמיד בקו קהיר עזה. המצרים דיווחו לשרון, קחו את הזמן שלכם עראפת הבטיח שלא יהייה טירור. חה חה חה עראפת הבטיח. פעם אחר פעם מוכיח המשטר הישראלי את האפסות שלו,את החידלון שלו.

shy-1

New member
זה לא הזמן, ורוב הדברים שכתבת

מרושעים, אבל ... זה לא חדש ולא מהיום, שצבאנו ישן על המשמר. וחבל.

שלדר

New member
לא בושה!

לוחמי גרילה מטיבעם מפתיעים צבאות מאורגנים אי אפשר לסכל הכל במאה אחוזים! בכל רגע נתון זוממים מזימות המחתרת ולא הכל המודיעין יכול לדעת מראש! אלה אנשים, לא מלאכים! וזאת אמנם לוחמת גרילה נטו! לא טירור! ככה זה, פעם מנצחים פעם חוטפים,,,
ולמי שאומר שאת הטירור חייבים/יכולים למגר ולהשמיד ול,,, לא יודע מה הוא שח! אף צבא לא ינצח לאורך זמן גרילה! לצאת!

נהפוך הוא שלדר.

צבא מסודר כן יכול לנצח גרילה בתנאי שיש לו זמן. אבל בדרך כלל נגמר הזמן. אבל לא זאת הנקודה. הנקודה היא כסף ותקציב. הרי כבר היה מקרה כזה שבמזל לא הסתיים באסון נדמה לי במוצב ליד פילדלפי. היו יכולים להניח מכשירים בתוך האדמה מסביב למוצב שרושמים תנועות ותזוזות בדיוק כמו שעשו לפני שלושים ועשרים שנה בדרום מערב עיראק בשיתוף פעולה עם הירדנים. אבל כמובן שתמיד יש את העניין של עלות מול תועלת. אז מה שמרגיז כאן שאם היו מכשירים כאלה מונחים מסביב למוצב היו מגלים את חופרי המנהרה ומפתיעים אותם ודופקים אותם עוד לפני שהיו דופקים אותנו. אתה משגע אותי שלדר. אין לך הרבה מושג על שיטות לוחמה נגד גרילה וטירור אבל יש הרבה שיטות וזה עולה כסף ותקתיב הבטחון קוצץ ולכם חייו של לוחם בצה"ל נלקחים ממנו בטרם עת בגלל שלא עשו את מה שצריך לעשות בגלל חוסר בכסף.

סוהי

New member
מי יכול לתת הסבר מניח את הדעת...

לכך שנחפרת מנהרה באורך שך כ-350 מ',בעומק של 10-15 מ',מוחדר אליה מטען ענק של מאות ק"ג חומר נפץ,שה"עבודה" מבוצעת במשח חודשים - וצה"ל והשב"כ והמודיעין לא מצליחים לחשוף את הדבר. זהו כשלון יסודי של יותר מידי גורמים וזה אומר דרשני.... ואכן,זו היתה פעולת גרילה נגד הצבא,לא פעולת טרור.אבל היא נעשתה ע"י אירגוני טרור וכל ניסיון של כמה מאיתנו לשדרג את כנופיות הרוצחים האלה לא תשנה עובדה זו.

lmatan1

New member
אז מה אתה מאשים את כוחותינו,

בגלל אנשים כמוך תהרס המדינה,

אני לא משדרג שום דבר.

אני טוען שהיה צריך להניח שיהיו עוד ניסיונות לחפור מנהרות מתחת למוצבים ולדאוג לכך עיי נקיטת אמצעים ספציפיים למנוע את השיטה הזאת של הגרילה. אני מסרב לקרוא לזה פיגוע אלא מלחמה.

שלדר

New member
כשהצבא ימצא את התרופה למנהרות,,,

הגרילה כבר תטפל בכיוון אחר בכלל, תכין עוד הפתעות! הרי כבר עכשיו הם עובדים על ההפתעה הבאה! לחשוב כרגע על הטיפול במינהרות בלבד זה,,, לחשוב לעתיד במושגי העבר {"המלחמה הקודמת"} זה היתרון של הגרילה על הצבא!

lmatan1

New member
הצבא שבוי בקונספציה,

יש בתוכינו גייס תמישי עויין למדינה מבפנים הכל ניתן לתיקון וגם לקלקול נראה עוד כמה קורבנות נשלם עד לפתרון המובן מאליו,

סוהי.

התרופה למנהרות קיימת אבל אין מי שיש לו ביצים להטיל אותה. אתה מצחיק אותי כרגיל (זאת מחמאה לא ירידה) כשאתה באמת מאמין לשטויות כאילו ואין מה לעשות נגד מנהרות? בפילדלפי אפשר היה לפתור את הבעייה בקלות עיי הפצצת הציר בפצצות חודרות עומר שהיו ממוטטות כל מנהרה במרחק של 50 מטר ממקום הפגיעה. במוצבים כפי שאמרתי מתקני חישה ומיקרופונים מסביב למוצב היו פותרים את הבעייה.

סוהי

New member
חוח,להיפך - יש מה לעשות נגד המנהרות

אבל קודם כל ולפני הכל יש לעשות משהו נגד הרשלנות!!! ואמצעים טכניים,אלקטרוניים ואחרים - יש...וצריך להפעיל אותם כל הזמן.

סוהי . אני מסכים איתך לגבי רשלנות.

כמו אצלי בחברה מי שמתרשל בעבודתו לא יהייה במערכת נקודה. אני דורש מהעובדים שלי רצינות ומיקצועיות. אני גם משלם להם בעין יפה. אבל במקרה הספציפי הזה לא מדובר ברשלנות אלא בסדרי עדיפות. במקרה הזה הייתה החלטה לא להציב אמצעי מעקב וגילוי תת קרקעיים מסביב למוצב. זאת לא רשלנות אלא מדיניות של הצבא במסגרת היכולת הפיננסית. אל תשכח שקיצצו למעלה משלושה מיליארד שקל נדמה לי בטווח של שנתיים שלוש. זה בערך מיליארד שקל לשנה.

סוהי

New member
קביעת סדר עדיפיות שגוי.....

כמוה כרשלנות פושעת,בעיקר כשמדובר בסיכון חיי אדם!

שלדר

New member
אני בטוח שיש מה לעשות,,,

אבל טענתי היא שעד שיעשו,, {ואכן, אצלינו בין הרעיון לביצוע עובר קצת זמן} האוייב ימצא כבר עוד הפתעות,, זה מינהגה של גרילה!

סוהי

New member
אין גרילה שניצחה צבא!!!

לוחמת גרילה יכולה לעקוץ,לפצוע ולהכאיב...לא יותר מזה. על צהל לנצל באופן מיוחד את מערך המודיעין שלו ואת האמצעים האנושיים והטכנולוגיים הגבוהים שיש לו על מנת להתגבר על ניסיונות לפגיעה במוצבים,פעולות מהמארב וירי רקטות. יש לנו מזל"טים,אמצעי חישה,חיישנים מכל הסוגים,אמצעי תצפית,צילום וניתוח מהמתקדמים בעולם.הם לא מנוצלים כראוי. הצלחת פיצוץ מוצב אורחן נובע,לדעתי,אך ורק מרשלנות!!! על צהל "להיכנס לראש" של עמחבלים וכך לצפות מראש כל מהלך או שיטת פיגוע עתידיים אפשריים.

shy-1

New member
הכל נכון, אך יש דבר אחד, אותו איני

בטוח שיש לנו יותר מלהם, כוח רצון! כל עוד הם יאמינו יותר מאיתנו על זכותם למדינה, לא נוכל למגר אותם לגמרי.

למעלה