בור טוב

אימשל2

New member
בכלל נראה לי עדיף שנעבור ל-../images/Emo115.gif

זה בדרך כלל יעיל ומהיר יותר מקפסולה (שממילא תפוז לקחו חנו אותה)

לא לכעוס.זה רק דיון

משום מה אני שומעת כעס. אנחנו משוחחים וכל אחד מביע עמדה. כתבת דברים שאינם מוכרים לי אך אני סומכת עלייך בשתי ידיים שדברייך נכונים. אני לא רוצה לדבר גבוהה גבוהה אלא לדבר ולתת דוגמאות מהשטח. אך לפני כן לא טענתי לרגע שרק מתמטיקה ופיסיקה מזכים בתעודת בגרות. אני מורה הרבה שנים וכל מה שאני כותבת לך הם ממה שאני רואה בשטח (ולא רק מאילת כי קודם עבדתי בצפון הארץ). כשתלמידים בוחרים מקצועות בחירה לבגרות מאוד בולטת העובדה (ושוב בהכללה) שמקצועות ריאליים ומדעיים הם בדרך כלל מתוך בחירה והישגים ואלו מקצועות הומאנים הם ברירת מחדל.כלומר נתקלתי בהרבה מאוד מקרים שתלמידים (ובעיקר תלמידות )בוחרות מקצועות מסוימים לא בגלל הנטייה למקצוע אלא כי לא יקבלו אותם למקצועות המדעיים/ריאליים.אם הדבר מוכח ביולוגית כפי שטענת זה לא סותר את העובדה אלא נהפוך הוא. מעניין לבדוק למשל בחוג לספרות /הסטוריה כמה הסטודנטים לומדים מקצוע זה מתוך אהבה למקצוע או שמא בגלל כל מיני סיבות אחרות. לעומת זאת אני משוכנעת (לא בדקתי) שסטודנטים לפיסיקה לומדים אך ורק בשל הנטייה והאהבה למקצוע.(כי זה כידוע לא מקצוע מכניס ) למרות כל מה שכתבתי אני חושבת שמצוינות והצטיינות הם שווה ערך בכל תחום אם הוא מדעי או הומאני. ולסיום ,פורום הורים לחיילים?

אימשל2

New member
ממש לא כעס - 'צטערת אם נשמע כך

זה היה ברוח טובה לחלוטין. סתם נסיתי להתגרות בך ויצא רציני מידי. כבר עמדנו על כך שחסרה באינטרנט האינטונציה. למרות שאמרתי שזה ברצינות לא ראית שבכל זאת היה לי חיוך מוח על הפנים. את התאוריה אני מביאה מתוך סרט שצפיתי בו כמה פעמים בערוץ 8 (זה של המדע בכבלים לא דיגיטליים). זה סרט של הבי.בי סי. מענין לאלהה. ממש כדאי לערוב לו ולצפות בו. אני חושבת שכל התאוריה שהבאתי לעיל תופסת גם לגבי חיילים לא? שילוב הבנות בצבא, זה כנראה לא רק ענין של מתן הזדמנויות אלא של יכולת בסיסית נתונה וחינוך שבאמצעותו החברה מעמיקה את מה שהטבע נתן.

אימשל2

New member
נראה לי שלא היה מספיק טוסט-אמו

עשיתי בגרות 5 יחידות בכימיה ומתמטיקה (נראה לי שאז בדיוק התחילו למספר את זה עד אז זה היה סתם בגרות ראלית). אחורי זה לא הגעתי למכון וויצמן, הטוסטסטרון לא הספיק.

במשפחה שלנו, כולם אוהבים

את חיק הטבע. גם כן מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, מחשבים, בטח מחשבים - הכל. המדענית היא בין הבודדות בארץ (גם בנים, כנראה) שעשתה 9 (תשע) יחידות במתמטיקה: 5 יחידות "כרגיל" ועוד עבודה במסגרת הבגרות, בהיקף של 4 יחידות. העבודה עסקה בפיתוח מודל מתמטי במערכות של טורף-טרף, והיא מצאה בכוחות עצמה מנחה - את ד"ר ג'רמי שיף מהחוג למתמטיקה בבר אילן. אישרו לה את הנושא, בתנאי שהיא תמצא מנחה שיקבל את אישורם. הם לא בדיוק ידעו מה היא רוצה מחייהם.

גם אני לא יודעת מה הילדים שלי רוצים

מחיי. הגולנצ'יק שלי עבר בגרות 5 יחידות ואפילו יותר וקיבל דיפלומה מיוחדת על זמן שיא לגרום לאמא שלו להעיר אותו בבוקר.

אימשל2

New member
אין, הבנים שלי לוקחים אותו בסיבוב !

הדיפלומה שלהם היא בהיצטינות יתרה!

גם לנו

הייתה היום בגרות ראשונה תרגשתי נורא... חשבתי שאחרי הנ"מ הפכתי לחסינה מסתבר שלא...

mikca

New member
שלום , כאן פורום "נגמלים אנונימיים"

אני כרגע בקריז, הידיים רועדות ולא יכולה להקליד את רשימת "ממה להיגמל"

אימשל2

New member
אני לא צריכה גמילה

לי אין בעית התמכרות. מתי שאני רוצה אני יכולה להפסיק.

למעלה