בור טוב

לפני הסטטיסטיקה

בנות ביסודי תלמידות טובות יותר בגלל שהן מאורגנות יותר,המחברות יפות יותר ואולי גם משקיעות יותר.כל זה משפיע על המורות שלהם במתן ציונים.(וזה כבר הוכח מחקרית). אבל אם תכנסו לכיתות י"א - י"ב 5 יחידות מתמטיקה ,הרב הם בנים. (שימו לב לא נתתי דוגמאות בפיסיקה ומחשבים!). אם תביטו על הטכניון ,כנ"ל- הבנים שולטים במספרם. הגיבושים אכן מפריעים אבל סליחה על השאלה,איזה אחוז מכלל הבנים מגיע לגיבושים? ובדרך כלל (כל זה בבית ספרי) יש אין סוף תגבורים כך שציונם נמוכים אינם השפעה של מיונים או גיבושים. דגירה אינה בהכרח הצלחה בבחינה (ראו את המקצועות תנ"כ ואזרחות והכשלון בהם. במקצועות הללו כמעט ואינה נדרשת למידה לפני בחינה).

אימשל2

New member
סליחה אילתית רק מתמטיקה זה בגרות?

הפסקתי לכתוב. אתם רואים שאני לא צריכה גמילה. עובדה, לא רציתי לא כתבתי
ולענינינו . . . אילתית, למקרה שלא הבנת דברי בנושא הגיבושים היו רציניים למחצה. זה פשוט הרתיח אותי שהבנים והחברים שלהם בילו כ"כ הרבה זמן בכל מיני גיבושים ומיונים (אבל זה כנראה לא חתך מאפין של בית ספר ישראלי?!) עכשיו אני לא מתבדחת, אפילו לא קורצת. התאוריות כיום מראות שיכולת למידה מדעית היא פונקציה של סביבה עשירה בטוסטסטרון ברחם. כך גם לגבי תכונות אחרות שנפוצות אצל בנים (כמו יכולת טכנית גבוה או סוג של קואורדינציה שנחוץ למשל כדי להפעיל ציוד כבד). כן זה נשמע מוכר מהסטראוטיפים. אבל מסתבר שהיכולות הללו מושפעות מהסביבה ברחם. לכן בנות שהיו חשופות, גם הן, לאחוזים גבוהים של טוסטסטרון ברחם, תהינה בעלות יכולות גבוהות בתחום המתמטיקה והמדעים. כמובן, שבאופן טבעי יותר בנים יהיו חשופים לסוג כזה של סביבה. לעומת זאת, אותה הסברה המדעית אומרת, שיכולת לחוש ולהביע אמפטיה, תקשורת בין אישית ועוד תכונות שמאפינות בנות, הן תולדה של סביבה עשירה באסטרוגן ברחם. מה שנפוץ יותר בהריון עם בנות. הנושא מורכב הרבה יותר. כי מסתבר שתכונות שונות מתפתחות בשלבים שונים של ההריון ומושפעות מהסביבה ההורמונלית המסוימת שקיימת באותה העת ברחם. כך נוצרת תערובת של גבר עם מאפיינים גבריים ברורים ויכולת מפתיעה לתקשר ולטפל בתינוקות. ולהיפך, אישה בעלת מאפיינים נשיים באופן כללי, שהיא גם מדענית ובעלת יכולת מפתיעה להפעיל ציוד מכני כבד ללא הכשרה מוקדמת. כלומר, לסטראוטיפים יש בסיס כל שהוא אבל לא יותר מזה, כי בכל זאת יש לדון כל אדם לגופו, או יותר נכון לרחם אימו. בשורה התחתונה, אילתית, לא הבנתי, האם רק מתמטיקה 5 יחידות ופיסיקה 5 יחידות מזכים תלמיד בתעודת בגרות? לימודים אחרים כמו ספרות אומנות סוציולוגיה ועוד, שהם תחומי לימוד אופיניים לבנות בתוספת 3 יחידות במתמטיקה לא יזכו את התלמיד בתעודת בגרות? ואצל מי יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר בתנ"ך אזרחות והסטוריה? מה הקשר בין הזכאות לבגרות, לכך שבכיתות של 5 יחידות מתמטיקה יש בעיקר בנים?

אוופפססס...חייבת את הכדור החזק יותר

זה עם הצבעים המעורבבים. 'תבלבלתי לגמרי עכשיו. הטסט הזה, שאת אומרת, זה חומר חומר אה? ורק לבנים יש אותו, למה?

אימשל2

New member
טוב, אם לקחת את הכדורים

ולא נרדמת מהם, אז לכי תבדקי אם לא מקרינים את הסרט הזה על הטוסטים האלה בערוץ המדע. כדאי לך, כמו שאמרתי לאילתית זה סרט שווה (במלעיל).

עוד פעם החומר הזה???

יותר טוב תזהרי שאני לא אשסה בך את המדענית... מי שימציא את החומר שירדים אותי - אוטומאטית מועמד לפרס נובל. ואני בכלל יש לי מנוי ל-YES...

אימשל2

New member
ושמה אין מדע של הבי.בי.סי

זה בד"כ יותר טוב מנומבון. נרדמים מהר יותר.

אימשל2

New member
את יודעת זה כמו הריטלין

שהוא בעצם כדור מעורר אבל בגלל זה הוא מרגיע. אני כנראה בלעתי את התרופה מהכיוון הלא נכון. כנראה לא הרכבתי משקפיים כשהכנסתי לפה.

למעלה