בורשטיין

בורשטיין

כבר כמה פעמים כתבתי כאן שאני לא אוהב את המונופול של מכבי אבל כל עוד אף קבוצה אחרת כאן לא עושה צעד משמעותי ונדב לא חתם בשום מקום אחר לא ניתן אלא לחשוב ולכתוב על מכבי. הרבה דברים מענינים יקרו במכבי שנה הבאה. הקבוצה למעשה הוחלפה- מקדונלנד, האפמן ונדב לא יהיו שם (וכנראה פארקר) ומי יודע איך יסתדרו המחליפים שלהם. אותי השאלה הכי מענינת לפני שהעונה מתחילה היא טל בורשטיין. טל הגיע למכבי לפני שנתיים כהבטחה גדולה וסך הכל ענה על הציפיות. הוא הגיע בתור שחקן גבוה לתפקידו, אתלט, שומר טוב ובעל קליעה סבירה מבחוץ. בשנתיים שלו במכבי הוא שפר את ההגנה וכעת הוא שומר טוב מאד. הקליעה מבחוץ מאד השתפרה, והאחוזים לשלוש מצוינים. אבל לטל עדיין חסרים כמה דברים כדי להפוך לכוכב ברמה האירופית- הוא חייב לשפר את הקליעה שלו מתוך הכידרור (בדומה לקטש) ואת היכולת ללבוא אחרי חסימה ולקלוע כאשר הגוף לא מיושר לסל ואין הרבה זמן לשחרר את הכדור (בדומה לג´מצי). לפחות אחת משתי היכולות הללו הוא צריך לשפר. בנוסף לכך לא יזיק לשפר את נושא החדירה והמשחק עם הגב אל הסל. בורשטיין הוא פוטנמיאל ענק. ספק אם ראינו אתלט כמוהו בכדורסל הישראלי. הבנת המשחק שלו גבוהה אבל כדי להפוך לכוכב ולשחקן שיוביל את מכבי בשנים הבאות הוא חייב לפתח מאד לפחות שתיים מהיכולות שציינתי. היכולת שלו השנה להשתפר תהיה המפתח להצלחת מכבי השנה והצלחת כל הכדורסל הישראלי בשנים הבאות. מכל התעלומות במכבי זו המענינית אותי ביותר- האם טל יקפוץ מדרגה? מה דעתכם?

capsl0ck

New member
תגובה

נראה לי שזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה, אחרי הסתובבויות רבות פה וקריאת כמה דברים נחמדים החלטתי להצטרף. אני וויי, לדעתי טל שחקן גדול. וזה נכון שהוא צריך לשפר את הכדרור שלו תוך כדי תנועה, אבל אני פחות מסכים שבשביל לנצל את הפוטנציאל שטמון בו הוא צריך לעבוד על הכידרור ועל שחרור מהיר. טל הוא שוג שחקן שלא היה פה הרבה זמן. הוא ממש לא דומה לקטש, וגם לא לשפר. טל יותר אחראי, לדעתי הוא צריך לעבוד על קבלת ההחלטות שלו, וגם לקחת יותר אחריות לפעמים. השנה נקווה שדייויד ייתן לו לפתוח בעמדה 2 בחמישיה, כי הוא הופך להיות שחקן יותר ויותר חשוב במכבי. כמו שאני רואה את זה, טל הוא הישראלי היחיד כרגע עם יכולות מתאימות לNBA, ואם האפמן האפס יכול, אז טל גם יכול. אם הוא יעשה קפיצת מדרגה השנה בכל מה שקשור לקבלת החלטות ולקיחת אחריות, אין ספק שעוד נראה אותו בליגה הטובה בעולם.

סלים וארזה

New member
מנהל
למה טל לא יכול להיות ב-NBA? התקפה: א. מהירות. לעומת סילונים ב-NBA שמאכלסים את עמדה 2, טל לא יכול לעבור את השחקן שמולו בכדרור ב. שחרור מהיר של זריקות - טל לא יכול לבוא מאחורי חסימה כמו רג´י מילר ולשחרר את הכדור מהר לסל ג. אין לטל בורשטיין צעד ראשון מהיר כדי להתפנות לקליעה ולהתרומם לג´אמפ שוט. ד. ניתור מהמקום. אין לטל ניתור גבוה מהמקום, לעומת זאת הוא מסוגל להטביע אחרי צעד וחצי. הגנה: א. מהירות. טל לא יכול לשמור על רוב מספרי 2 ב-NBA שיותר מהירים ממנו ורוב מספרי 3 שיותר גבוהים ויותר חזקים ממנו ב. אגרסיביות. אם בליגה האירופית טל לא חטף הרבה כדורים ולא גילה אגרסיביות בהגנהף על אחת כמה וכמה ב-NBA ג. פיזיות. פה לטל אין בעיה, יש לו כוח ועם קצת עבודה בחדר כושר הוא בהחלט יכול לעמוד בסטנדרטים של ה-NBA. אם דורון שפר לא הגיע ל-NBA אז טל בורשטיין שמזכיר מאוד את סגנון המשחק של דורון (פרט לכך שדורון רכז וטל לא) גם כן לא יגיע ל-NBA

capsl0ck

New member
אבל

חלק ממה שאמרת נכון, אבל צריך לציין שבשנה הזאת טל אמור לעשות קפיצת מדרגה, ולשפר תחומים שהוא לא שלט בהם. עם כל ההתלהבות (הבלתי מוצדקת לדעתי) מהאירופאים בNBA אני חושב שלטל יש מקום כרכז שני בקבוצה ממוצעת בNBA, אני רוצה להזכיר שכשטוני פרקר הגיע לסן אנטוניו הוא הגיע במעמד של רכז שני, ואף אחד לא האמין שהוא מסוגל לתת כזאת עונה. אני בטוח שההבדלים בין טל לטוני פרקר הם לא *כאלה* גדולים, והרבה מזה זה עניין של ביטחון עצמי שטל צריך לקבל. הוא עוד צעיר, והוא הישראלי היחיד כרגע שאפשר בכלל לקשר אותו לNBA.

סלים וארזה

New member
מנהל
רכז? טל? במכבי הוא שיחק לרוב בעמדה מספר 2 ולפעמים אפילו 3. גם בנבחרת הוא שיחק לצידו של ליובין וטפירו. להבדיל בגודס שעשה הסבה מ-2 (ליד אמישה בחיפה) ל-1 במכבי, בורשטיין עובר להיות 2.

אני די מסכים

לטל נכון לעכשיו אין סיכוי להגיע לnba. לטל חסרות תכונות (התקפיות בעיקר) שהכרחיות כדי להצליח מעבר לים. כתבתי בר קודם שטל יהיה חייב לשפר את הקליעה מתוך הכידרור (ולא את הכידרור כמו שמישהו הבין אותי קודם) או את הקליעה אחרי יציאה מאחורי חסימה. אלו שתי תכונות חשובות לשחקן חוץ בnba. אין ספק שטל לא יוכל לרכז שם (הוא פשוט איטי מדי) ולכן העמדה היחידה שמתאימה לא היא העמדה השניה ושם הוא חייב לשפר את אחת היכולות הללו (שבלעדיהן אין סיכוי מול האישית). זה מה שהופך את קטש וג´מצי לשני הישראלים שיכלו להצליח שם. קטש בגלל הקליעה מתוף הכדרור ודורון בגלל יכולת הקליעה אחרי יציאה על חסימה (לדעתי חוץ ממילר דורון היה הטוב בעולם בסוג כזו של קליעה) נ.ב. גודם מעולם לא שיחק עם אמישה- גיא היה בהפועל חיפה וקורן במכבי חיפה

NadavG

New member
צודק מאוד../images/Emo62.gif

טל השתפר בשנתיים האחרונות בכמה דרגות. עד כמה שההשוואה בין שחקנים היא מקפחת, ולא "מדעית", היתרון של טל על שפר 1. גובה 2. חסון יותר. כשבאופן מעשי-כיום הם שני גורמים מרכזיים בבחירת שחקנים אירופאים ל-NBA (שלא כמו האמריקאים- שם הכשרונות בעמדה מס´ 1 (ו-2), לפחות מבחינת האתלטיות, גדולים ורבים מבאירופה, כולנו מכירים ת´הבדל בין הרכז האירופי לזה של ה NBA (הכללה סטטיסטית. לא תמיד תקף, כמובן) אותי זה תמיד מדהים מחדש לראות שחקן בגובה הזה עם שליטה כ"כ טובה בכדור, וגמישות גבוהה כ"כ

BlacKinght

New member
לדעתי מה שבורשטיין חייב לעשות.....

כדי לשמור על כבוד הישראלים בליגת העל ובשביל לשפר את עצמו!!!! הוא: לעבור לקבוצה ישראלית אחרת. כמובן שהוא יהפוך לכוכב הקבוצה וזה לא יקרה לו במכבי מכיוון שבמכבי תמיד הזרים היקרים הם אלה שישלטו. יקרו לו עוד שתי דברים שלא יקרו לא במכבי: הוא יקבל כבוד מכיוון שהוא יהיה כוכב, וכאחד כזה הוא יקבל יותר תשומת לב וזה יגרום לעליית מדרגה, ושיפור הכדורסל שלו. ממכבי אין לו לאן להשתפר ואני לא מאמין שמכבי הוא ישפר את הכדורסל שלו, אני חושב שהוא צריך להמשיך הלאה אולי אפילו לקבוצה אירופאית כדאי להפוך לכוכב כי הוא תמיד ישאר במכבי שחקן משני. ובקבוצות רבות אחרות באירופה ובישראל לא.

יוסי®

New member
לפי התזה שלך, הכי שווה לבורשטיין

לשחק בליגה ג´, שם הוא יהיה סופרסטאר ברמה שלא נראתה מעולם, ואז - שוב לפי התזה שלך - הוא יגיע ל-NBA ברמה כזאתי, שאלן אייברסון וקובי בראיינט ישקשקו...... מייקל ג´ורדן הזהר
מעמדך כשחקן הטוב בהיסטוריה בסכנה

מסכים לכל מילה

אין ספק שבורשטיין יוכל לעבוד על אספקטים חלשים במשחק שלו בקבוצה חלשה יותר אותה ינהיג ושם יקבל יותר חופש מהמאמן כדי לטעות (דבר שהכרחי כדי להשתפר הוא לטעות בהתחלה בדברים שאתה מנסה לשפר ולשפר אותם בהדרגה), דבר שיגרום לו להשתפר ולהפוך לכוכב גדול (אם באמת יש לו את הכישורים לכך!) אבל- לא אני ולא אתה יכולים להגיד לבן אדם לותר על כל כך הרבה כסף כדי ללכת לקבוצה קטנה ולשפר את המשחק שלו. אני לא בטוח שאני הייתי עושה את זה.

BlacKinght

New member
מה הקשר? יא חינוך מיוחד

מי אמר ליגה ג´????? שילך ל...לים או לגבעת שמואל או רמת גן יהיה טוב

למעלה