בורקס גדרה- חטאים

שירה59

New member
בורקס גדרה- חטאים

התעוררתי שוב לקול הדחפור המחפר את דרכו מטה במגרש הצמוד לחלון חדרי. בחישוב מהיר הוא עבר פחות או יותר 6.5 מטר מהחלון. מפתיע שלא הצלחתי להירדם. ניסיתי את כל סוגי הפקקים שאני שומרת במיטה (בכל זאת אני מנצלת כל רגע של שינה כל עוד אני מובטלת) ושום דבר לא עזר. גררתי את עצמי מהמיטה ותהיתי מתי יפסיקו לחפור כדאי שאוכל ללכת לשנוץ. לצערי סבתא שלי התקשרה (לא יפה שירה) וביקשה שאבוא לסדר לה את האאוטלוק ולא יכולתי לסרב. לא בגל שאני אוהבת את סבתא שלי נורא אלא כי אין לי לב לסרב לאישה בת 80 שהיא מספיק אמיצה כדי להתחיל לגלוש בגיל שלה. היא סיפרה לי שחברה שלה באה ורצתה ללמד אותה אבל כנראה שהטכנאי לא הגדיר לה את החשבון והן לא הצליחו. נו, נשבר לי הלב. אישה בת 80 וחברה בת 81 שהן חברות כבר משנת 52 מבקשות עזרה... אז הלכתי. היה קשה. רק הרשמה לאתר של ויזה כאל לקחה לנו שעה וחצי כי מסתבר שדאבל קליק בגיל הזה זו מוטוריקה עדינה שצריך להתאמן בה. אבל אני גאה. בי על הסבלנות ובסבתא שלי על האומץ. כמובן שזכיתי לארוחת צהריים מעשה ידיה להתפאר של אוכל נטול נתרן (בגלל סבא) ונטול כולסטרול או שומן רווי (בגלל סבתא) ונותרתי עם חצי תאוותי בידי כך שאפילו קינוח של שוקולד מריר עם מילוי Otard לא סיפק אותי. כשסבתא התחילה להתחנן לרחמים וביקשה להמשיך ביום אחר, הבנתי וקיבלתי טרמפ ממנה עד לתחנה המרכזית בגדרה (כי קצת מוגזם שהיא תיקח אותי הביתה). הלומת גולש אנמי ומרק כתום מתוק וקר, פניתי לתחנה הכי מרכזית בעולם (בגדרה). אך לפתע נעצרתי. פלאשבקים הציפו אותי מן הימים בהם עשיתי 7 שיעורי ספינינג בשבוע והייתי פוקדת את דוכן הבורקס פעמיים בחודש. אז שאני לא אלך לחדש ימי כקדם? מי אמר אני ולא קיבל מנת צלוליט לתוכעס? נתחיל בזה שהבחור הנחמד שאישתו מכינה את הבורקסים לא היה שם. שאלתי אם יש תרד עם גבינה והמוכר אמר שלא -או תרד, או גבינה- -אז אני רוצה גבינה- -נגמר הגבינה- - אז תביא תרד. ותחתוך לי לשניים. חצי תארוז (יש גבול להתפרעות) ובחצי השני תשים ביצה (ביצה זה חלבון, זה לא נחשב אחרי 16:00)- -(המוכר אחרי שהוא מנסה לפתוח את החצי לשים ביצה) זה מתפרק אולי אני אשים לך ביצה בצד?- - מה תשים לי בצד? אני נוסעת באוטובוס! תשים בפנים, נקפל את זה בנייר, יהיה בסדר- המוכר נוטל נייר והכל בורח לו מהצדדים. הוא כל הזמן נוגע עם הידיים ואני כל הזמן אומרת לעצמי בלב מה שדודה שלי האחות אומרת תמיד:"בבטן חושך, בבטן חושך". הוא הסתבך עם איזה 8 ניירות כי הרוחב של הנייר לא הספיק, עד שלא התאפקתי וצעקתי עליו כבר (טוב לא ממש צעקתי, יותר מדויק היה להגיד שצעקתי בלב. הוא שמע קול רגיל לחלוטין) -למען השם, שים את הנייר לאורך ולא לרוחב ותעטוף עם אחד ואז עם השני! (מה אף פעם לא ראית איך עוטפים שווארמה?)- הבורקס טעים כבעבר. כרגיל בתרד יש מעט מדי מילוי אבל עדיין נחמד. מעט שכבות של בצק מה שגורם לכל היחידה להיות פריכה באופן מעורר השתאות. היו רק זיתים דפוקים ולא היה מלפפון חמוץ, גם עגבניה לא הייתה. הייתה לימונדה שויתרתי עליה. הלכתי עם חצי בורקס בשקית וחצי בורקס ביד ואז התיישבתי על המדרכה לאכול. באמת חשבתי לעצמי להכנס למונית שירות עם ביצה קשה?????? 12 ש"ח כולל אבק מהמגרש חנייה הסמוך. ברחובות זרקתי כמו גיבורה את החצי בורקס השני (שכבר הספיק להירטוב מהלחות של עצמו ושכח מהפריכות שלו) לטובת כדור סורבה פטל שהיה מסטיקי באופן נוסטלגי עז מעורר השראה. כזו הודעה ארוכה על בורקס. חצי בורקס אני סתם אוהבת לקשקש.

אבל מקשקשת כל-כך יפה שזה שווה הכל !

צ'מעי, מזדהה עם כל החלק הראשון! גם לי קוראים כדי לסדר ת'מחשב אבל לא סבתא בת 80 (שזה פשוט ראוי להערצה! ועוד נוהגת!) אלא אמא... צעירה מסבתא שלך בכ-15 שנה... אני ממש מעריץ כאלה שגילו את המחשב בגיל מבוגר והם מלאי מוטיבציה לפצח את הסוד: איך שולחים מייל ! או איך גולשים לאתר של "הכללית" כדי להוציא תוצאות של בדיקות...
תחשבי על זה שהדור הצעיר שנולד עכשיו יידע לגלוש באינטרנט כבר מגיל 4 או 5, נראה לי... ואנחנו, דור הביניים, התמזל מזלנו להכיר את המחשב בגיל שעדיין אפשרי לספוג את כל הטכנולוגיה הזו, אבל בגיל 80.... כל הכבוד לה! ועוד דבר: אפשר תמיד לכוון את ה"דאבל קליק" לזמן ארוך... אוי, איך הבאת לי חשק לבורקס! כזה עם גבינה ותרד ביחד! ואף פעם אסור לקחת הביתה כי גם אחרי שמחממים בעדינות בתנור - זה כבר לא אותו הדבר...

גסטרו

New member
רחובות ?!!! עכשו הכל מובן ../images/Emo8.gif

יופי של אתנחתא עשית לי בין תלית כביסה להכנת פת ערבית .

mereng

New member
אני מנחשת שסבתא גרה בישובי גדרות ? ../images/Emo8.gif

ההורים שלי מעשרת...... ודרך אגב- הבורקס הזה הוא פיסת בצק מיובשת לעומת המקור, שהוא הבורקס בשוק של רמלה.... אח, עשית לי חשק היסטרי לבורקס איכותי - על מצפונך !

שירה59

New member
הקברים מלאים באנשים שסמכו על המצפון שלי

לא סתם גדרות אלא עשרת, כבר טריליון שנה. גם אמא שלי גדלה שם. כמו שאת מכירה איך איך שדברים מתנהלים במקום הקטן הזה, אמא שלי בטח למדה עם אבא שלך ואח שלו יצא עם דודה שלי, סבא שלי לימד את בן דוד שלך אנגלית וכולם נפגשו כל בוקר בבריכה

החתולית

New member
איזה כיף שחטאת ואנחנו הרווחנו ביקורת שלך

תענוג לקורא, כרגיל שירה. עכשיו הסבירי את לבוס שלי למה אני מתגלגלת מצחוק מול המסך עם לחם קל מרוח בקוטג' 3% ועגבניה. בורקס זה אסור, בורקס זה אסור, בורקס זה אסור, בורקס זה אסור...

ועכשיו תסבירי לי, ../images/Emo54.gifה, למה לחם קל, למה?

עם קוטג' 3%??? עשית למישהו משהו רע שאת ככה נענשת?

Nרב

New member
אכן,

גם בשיא הדיאטה לא נגעתי בלחם קל (נכנס בקלות יוצא בקלות). רק לחם מלא - שבאמת ממלא...

אז זהו ש...גם לא נכנס בקלות ../images/Emo6.gif

כי זה ממש ממש לא משביע ולא טעים... אבל מי אני שאשפוט....יכול לחסל חבילה שלמה של פריכיות אורז מלא, בעבודה, ואז באמת יוצא בקלות

Nרב

New member
בחיי שאני לא מבינה דיאטניות שממליצות על לחם

קל וגבינות רזה - זה הרי לא טעים (בראש ובראשונה), לא משביע, אין לזה שום ערך תזונתי ומשמר סתם הרגלים רעים ממילא של הפציינט. במקום לעודד לתזונה בריאה יותר שמבוססת על דגנים מלאים, קטניות, חלבון דל שומן והמון ירקות וכן, גם פירות מעודדים לאכול 2 כפיות אורז לבן או פסטה (כמויות מוקצנות בכוונה), תפו"א בתנור, עוף מכובס ומאכלים אחרים לא מעודדי תיאבון בכלל. פלא שאנשים אחרי דיאטה כזאת חוזרים ל"הרגלים רעים" טולמאכלים טעימים באמת ומעלים את כל מה שירדו + ריבית?

שירה59

New member
אני אסביר לכם בשביל מה טוב לחם קל

נכון שלחם מלא ממלא יותר ולחם קל הוא רק הרבה יותר אויר והרבה יותר מים. אבל - לפחות לי פסיכולוגית לפעמים בא לאכול סנדביץ'. לא בשביל ארוחה אלא נישנוש. אם אני אוכל פרוסת לחם מלא (שיש בה בערך פי 4 קלוריות מאשר בפרוסה של לחם קל) אני מבחינתי "מבזבזת" הרבה קלוריות על נישנוש. ככה אפשר לעשות סנדבץ' נשנוש בזול. זה לא תחליף ללחם, זה רק תחליף פסיכולוגי.

Nרב

New member
אולי זה באמת כך עבור לחמ-והוליקים

אני ממש לא טיפוס של לחם, והתחלתי לאכול יותר לחם רק כשנתגלה הצורך הדחוף בדיאטה לפני שנה וחצי ("נתגלה", ממש
). עד אז היו רק פיתות עבשות במקפיא (טוב, זאת לא חוכמה, המקפיא שלנו כרגע מבאיש הכל...
). היום יש -
לחם קינואה של הרדוף (אאל"ט - דחוס קצת יותר מדי),
פה-דה-קמפן של ארקפה (אבל הפרוסות מתייבשות מהר מדי, עוד לא גיליתי את המנגנון לעטוף אותם טוב),
לחם מלא של הרדוף (אאל"ט - מצוין),
לחמניות אורגניות ארוזות מ-2 סוגים, 2 לחמניות דגנים קמח מלא גדולות שקניתי במאפיה של עדן לניסוי (לעשות לי סנדויץ-ארוחת-צהרים בעבודה),
לחם לבן פרוס (אני חושבת, זה לא בשבילי אלא לבנות שלא יאכלו שום דבר שיש עליו גרגרים מאף סוג)
וכן, גם פיתות עבשות שנותרו מאיזה עלהאש (תמיד כשמארגנים עלהאש יש איזה מלהב שקונה 2000 פיתות וכולם נתקעים עם זה).

Nרב

New member
יכול להיות שהוא המלא האורגני השני שציינתי

של הרדוף.

החתולית

New member
לחם קל נהדר

לחם שאור, נטול תוספי גלוטן, נטול שמרים, לחם בריא וטעים להפליא שהביאו לכלבו שלנו, ורק 59 קלוריות לפרוסה (לא ממש נחשב לחם קל, אבל זה מה שאני אוכלת כעת), אם אני זוכרת נכון מעין כמונים או מצפה כמון (או קוזברה או פטרוזיליה). סוף סוף אני אוכלת משהו בריא באמת. דרך אגב, גם לחם השאור הקל של הרדוף הוא טוב בעיני - כבד ולא מלא חורים ובועות אוויר.

נדמה לי שהיה סקר באיזו תכנית על לחמים "קלים"

והגיעו למסקנות (לאחר בדיקות מעבדה) שחלק גדול מהלחמים ה"קלים" לא כל כך קלים, כולל זה של הרדוף. אני בכלל לא בעד כל ה"קלים" למיניהם כי הם לא משביעים וצריך בכל מקרה לאכול עוד פרוסה או שתיים מהן ואז- מבחינה קלורית זה כבר יוצא כמו פרוסה רגילה. אם זה עוזר למישהו פסיכולוגית - סבבה. הדיאטניות נכנסות לראש של מי שאוהב לאכול הרבה ולכן ממליצות על לחם קל כדי שאפשר יהיה לאכול מהלחם הזה יותר פרוסות מאשר בלחם רגיל. אם משתמשים בלחם הקל כמו ששירה כתבה - כסנדביץ' במקום חטיף, נגיד, אז זה סבבה אבל ברגע שהלחם הזה הוא במקום פרוסת לחם מלא טעים ומזין - אז כל היום מסתובבים בתחושת רעב וקיפוח. אני בכלל בעד להנות ממה שאוכלים כי מבחינתי זה מוכיח את עצמו: זה מין מעגל קסמים שכזה - כשנהנים, שבעים ולא מסתובבים כל הזמן בתחושת קיפוח ומחשבות על אוכל ואז גם לא מרגישים צורך לנשנש כל הזמן. אצלנו בבית לא נכנסים לחמים מקמח לבן כבר מספר שנים וזה לא חסר (גם הפיתות שאנחנו קונים הם מחיטה מלאה). בחוץ - כשאוכלים בחומוסייה, נגיד, לא אוותר על הפיתה שהם מגישים כי לא צריך להיות פנאטים, אבל בבית לא אוכלים הרבה לחם ומה שכן נכנס זה לחם מלא.

justmom

New member
ובמכולת השכונתית שלנו מוכרים

משהו בשם קלחם, של בראשית - מקמח מלא, שיפון, חיטה, אורז, שיבולת שועל, לתת, קווקר, גרעיני חמניות וגרעיני שיפון. 178 קלוריות ל-100 גרם - וממש טעים, בסטנדרט של לחם רגיל, לא לחם קל.

justmom

New member
אצלנו לא הצליח.

למרות החיבה לבר לחם (ובמיוחד לפוקצ'ות שלו) החלם הקל שלהם לא נחל אצלנו הצלחה - טעם לוואי חמוץ ולא נעים, גם ללחם וגם ללחמניות, ומאוד לא מוצלח בהקפאה.

למעלה