בורקס בוספורוס

בורקס בוספורוס

בעיר התחתית של חיפה יש בורקס בוספורוס, עברתי שם וראיתי צעיר מדבר לדינו עם בעל הבית המבוגר, הצעיר נראה בגיל שלושים לחייו.זה מאוד שימח אותי שיש בקרב הדור הצעיר כאלו שעדיין מדברים בשפניולית.

יש לי כמה חברים כאלה בני 30 פלוס

לא בחיפה דווקא בבת ים וגם אני לומד בגיל 32 למרות שקשה לי מאוד ללמוד כאן מהפורום בלי לשמוע כמעט בלתי אפשרי. ועם החברים שמדברים לדינו אני בקשר רופף מאוד אבל בשביל ללמוד צריך "לקדוח" כמו שאני קורא לזה לשאול המון שאלות וזה לא נעים. הייתי מדבר עם בן אדם בן 70 קצת ושומע אותו אבל הוא נפטר חבל שהשפה הזאת מתה לאט לאט יחד עם האנשים הזקנים והמבוגרים שמדברים אותה תחשבו שבמקום מליון רוסים היו מביאים לארץ מליון תורכים אח זה היה תענוג ספניולית בכל מקום במקום הרוסית

אם ימצאו שבט לאדינו נידח...

אולי במכסיקו או בערבות שמפדמנסוקיייה (אללה יסתור), אז אולי יהיה כאן בארץ מי שידבר הז'רגון.

Sarika

New member
אביב, מה הפסימיות הזאת ../images/Emo4.gif

בשנים האחרונות ישנה עדנה לשפת הלאדינו, בשנת 1997 הוקמה ע"י חוק בכנסת "הרשות הלאומית לתרבות הלאדינו ולמורשתה". בשיתופה של הרשות, מתקיימות הרצאות של מרצים ברמה אקדמית,מתקיימים ערבי שירה, סיפרות, סדנאות ועוד.. בכל רחבי הארץ מתקיימות בפעילויות מגוונות בנושא. ישנם גם חוגים ללימוד שפת הלאדינו באוניברסיטאות שונות. כולם כאחד עושים במלאכת הקודש של שימור מורשת מפוארת זו. ואסיים בנימה אופטימית - "אספירה דיאס פור ב'יר מאראב'יאס" תרגום - צפה לימים לראות נפלאות.

Sarika

New member
נכון מאד אביב, אני נתקלתי בלא מעט

חבר'ה צעירים שבעקבות הטלנובלות הספרדיות, גילו התעניינות גם בשפת הלאדינו. מי יודע אולי משם תבוא לנו הישועה?

SuzieRS

New member
אביב - שבט לאדינו במכסיקו -

לא צריכים למצוא אותו, הוא קיים. מכסיקו היא הארץ השלישית ,אחרי ישראל ותורכיה במספר דוברי הלאדינו. חוץ מזמ כמו שSאריקה כתבה ישנה פעילות ענפה בארץ בנושא לימוד וחקר הלדינו.

נכון ../images/Emo13.gif

כשיהודי הבלקן היגרו מארצותיהם בתחילת המאה העשרים הם נטו מטבע הדברים להתיישב בארצות אמריקה הלטינית משום שלא הייתה להם כמעט בעיית שפה (לדינו -ספרדית) וכן המקומיים אהבו מהגרים ששמות משפחתם מאוד קרובים לשלהם: קלדרון,קסטיליאנו,קסטרו וכו'

אני ממש לא, את האמרה הזו שמעתי..

את ההשערה הזו שמעתי בתכניתו של ג'קי לוי "היהודי הנודד" בערוץ תכלת, זה היה כשהוא ביקר בבית כנסת לאדינו אורוגוואי וסיפר על ראשיתה של יהדות זו, אגב -הוא שר שם את השיר "יגדל אלוקים חי" במנגינה של "קה יו פורטי"

tsiporganeden

New member
אביב בליל שבת הזכרתי אותך, הצטערתי

שאתה לא רואה טלויזיה בליל שבת ראיתי את סלמוניקו בערוץ הישראלי ב- YES. נהניתי מאוד מהסרט וכמובן צחקתי והתמוגגתי מהסלנג, ההווי,המנהגים והשירים.

מעניין רק לאיפה נעלם ראובן בר יותם

אחרי ארבעת הסרטים שעשה שני הסלומוניקו השמכנע בע"מ ובוא נפוצץ מליון. אומרים שנסע לאמריקה ואפילו השתתף בסיינפלד פעם כל מה שניסיתי לחפש עליו באינטרנט כלום לא מצאתי. אם הוא היה פה עכשיו בפורום זה היה גדול. חחחח איז'ו דה און ממזר

tsiporganeden

New member
אני שמעתי שהוא לא בארץ, נעלם, אבל

יש לי מידע שמידי פעם הוא מגיע כדי לבקר את אמו שהיא בבית אבות.

אח אח סלומו סלומו

היינו צריכים להביא את הבן אדמים הזה לכאן ולפתוח סולחן עים מזטים ובורקיטס כיד המלך

אלבה

New member
אל בסטרדו אכן חי באמריקה

ראיתי אותו משחק בפרק של מקגייוור בתור נהג ד"א- מאיזה מוצא הוא?

may55

New member
סליחה השפה הזו לא מקובלת אצלנו

זו קללה ולא מכובד לכנות כך מישהו

מקובל מאוד

מי שלח אותך פה? אדון ברמן הפזבנק הצ'וקונדור הבסטדרו הזה? לא רוצה שומע שם שלו. אדיו סנטו

למעלה