בורקסים

bali

New member
מנהל
בורקסים

הקטע המסובך כביכול בבורקסים הוא המלית. למלית תפוחי אדמה מכינים פירה ומתבלים איך שאוהבים: אבקת מרק בצל, אבקת מרק פטריות, סתם מלח ופלפל... למלית גבינה בדרך כלל מפוררים גבינה מלוחה כלשהיא (בולגרית, פטה או צפתית לפי רמת המליחות שאוהבים) עם גבינה צהובה מגוררת, ביצה אחת ותבלינים. המלית צריכה להיות אחידה כמה שניתן ולא נוזלית מדיי. את כמויות הגבינה המדוייקות אני לא יודעת בדיוק, אבל נראה לי ש 200 גרם מכל סוג זה מתאים. עכשיו הבצק. או שלוקחים בצק עלים, מרדדים וחותכים לריבועים, ממלאים כל ריבוע בכפית מלית, מקפלים למשולשים ומהדקים את הקצוות היטב. או שמכינים בצק פריך כמו לפאי רק בלי סוכר, מרדדים לעלה וקורצים עיגולים עם כוס, שמים כפית מלית וסוגרים לחצי עיגול מהודק בקצוות, או שלוקחים בצק פילו, חותכים לריבועים גדולים יותר האלה של בצק העלים, מקפלים קיפול קטן על המלית ואחר כך מקפלים למשולש כמו שמקפלים קרפ צרפתי, לשלישים, וסוגרים היטב. מבצק פילו מתקבלים בורקסים עם מעטה מאד קראנצ`י כמו של סיגרים. את הבורקסים מניחים על תבנית משומנת, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג מלמעלה ואופים בחום בינוני עד שמזהיב יפה. בהצלחה ובתאבון- ענבל.
 
למעלה