בורמזי חמוד...

תום280

New member
בורמזי חמוד...

מה המצב אנשים. וואלה הייתי בא למפגש שלכם ביום שבת...אבל משהו מונע ממני מלעשות כן. מקווה להיות במפגש הבא. אגב, היום ראיתי בחנות חיות בקניון פיתון בורמזי, בייבי ללא ספק, חמוד כל כך שכמעט ירדו לי דמעות (אמא שלי נגעלה, אבל לא אכפת לי) בכל אופן, ראיתי שברשימת ה"מומלצים" למגדלים מתחילים, בתור נחש ראשון, לא מופיע הפיתון הבורמזי..ויש בהם משהו שאני אוהב (שקשור לצורה של הראש שלהם) שאין באילו שנמצאים ב"מומלצים". רציתי לשאול מה גורם לברומזים להיות "לא מומלצים למתחילים"? (חוץ מזה שהם גדלים לוואחד גודל (מן הסתם החזקתי כמה כאלה ואני יודע על מה אני מדבר)). ועוד משהו, לא קשורה לסוג - איך אפשר לגרום לנחש להיות בעל אופי נוח, שיהיה אפשר לשחק איתו מבלי שיהיה עצבני...(לשחק פירושו להחזיק אותם ולשים אותם על הצוואר וכאלה, אני מקווה שהבנתם בעצמכם) ובכלל, איך גורמים לנחש להיות נאמן?? (לפי האגדות נחשים לא יכולים להיות נאמנים, אבל אני לא מאמין בזה, אלא אם כן אתם תאמתו את זה). תודה מראש על כל תשובה, -תום.

רן333

New member
הסיבה העיקרית לכך שלא נהוג להמליץ

על פיתון בורמזי כעל נחש ראשון היא הגודל של הנחשים האלה. כתבתי על זה קצת **כאן**. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"נאמן", אבל טיפול ידני בנחשים גורם לחלקם להיות רגועים יותר בקרבת בני אדם. במקרה של פיתונים ענקיים, טיפול כזה ממלא תפקיד נוסף: הוא "שובר" את הקישור שהנחש עלול לעשות בין המגדל שלו ובין המזון שמגיע לעיתים קרובות עם המגדל. כשמדובר בנחשים גדולים מאוד - הקישור הזה יכול להסתיים בהרג המגדל.

תום280

New member
אמא'לה...

אולי כדאי לשמור אותם לימים שבהם יהיה לי קצת (הרבה) ניסיון...נתחיל לחשוב על זה אז. עוד משהו - מהי תוחלת החיים הממוצעת של נחש? הבנתי שהם יכולים לחיות כמה עשרות שנים (תלוי בסוג לא?) מעניין איך זה - אם מישהו מחליט לגדל רק אחד בו זמנית ורק אחרי פטירתו של זה לעבור לאחד הבא...לא נראה שאותו מישהו יגדל כל כך הרבה נחשים בחיים שלו...אני צודק? אני עדיין לא מבין איך שטילר (שאגב תאמינו או לא - הוא חבר של אבא שלי מהצבא) הצליח לגדל כל כך הרבה נחשים בבית אחד קטן יחסית... תודה אגב על התשובה רן, ותודה מראש על כל תשובה לשאלות שכתובות למעלה (וואי יש לי חתיכת פער למלא...) -תום.

שאלת איך

אפשר להרגיע אותם בקרב בני אדם? מישהו חכם פעם אמר " תניח חולצה שלבשת בטרריום. הנחש התרגל לריח שלך וכך יהיה חברותי איתך". ( זה לא צטות מדויק אבל עדיין).

תום אני מבין שהגודל של הבורמזי לא

הרתיע אותך עד שהבנת שהוא יכול להרוג אותך.. אם אתה אוהב נחשים גדולים אני הייתי ממליץ לך בתור נחש ראשון או על בואה או על פיתון מתכדר אחלה נחשים לא גודלים לגודל מפלצתי כמו הבורמזי ואתה תהנה מהם מאוד

hod4

New member
תשמע

אתה חושב שחיה בגודל של 2 וחצי מטר לא מיפלצתית למתחילים יש לך טעות כי זה גם נחש שיכול להרוג אותך מתכדר זה בסדר אבל בואה בתור נחש ראשון לא חושב שזה מתאים למרות שיש כאלה שלא מסכימים איתי אבל כל אחד והדעה שלו

בואה יכולה להרוג אותך?

חחח תבין משהו בורמזי יכול לראות אותך בתור מזון כי הוא יכול לבלוע אותך ובגלל זה יכול מאוד להיות שינסה לאכול אותך .. בואה לא יכולה לבלוע אותך ולכן היא לא תנסה וגם אם היא תרצה היא לא תצליח להרוג אותך

תום280

New member
חבר'ה חבר'ה חבר'ה להירגע :)

הגודל שלהם לא מה שגירה אותי לגדל אותם. מה שגירה אותי היה משהו בצורה של הראש שלהם, שאני אוהב. אני אצרף כאן תמונה של אחד כזה (שאת חלקה קיצצתי, כדי שהגודל יתאים), ותוכלו לדעת איזה סוג ראש אני אוהב (לפחות תזהו את הנחש ותדעו מה הצורה שלו) אגב, אם זה לא בורמזי, ואני טועה, אשמח לדעת את זה ואני אצרף עוד תמונה בתגובה נוספת, כדי שתוכלו לומר לי איזה נחש מצולם שם. אולי זה בורמזי. מצער אותי לשמוע שבורמזי נחשב למסוכן...חבל...כי אני אוהב אותם :'( תודה שוב -תום

תום280

New member
התמונה הנוספת

ומי זה ה"בחור" הזה גם אשמח לדעת. תודה מראש, -תום

תום280

New member
ארמ...

סליחה על הטיפשות שלי, אבל אתה יכול בבקשה לפרט מי הוא מה? אני עדיין בחיתולים...אני חייב שיסבירו לי, אם זו לו טרחה גדולה בשבילכם אני מקווה.. תודה מראש, -תום.

תום280

New member
וואלה

ואני מקווה שהוא לא מסוכן לאדם? הייתי מוכן בשמחה לגדל אלבינו... ומה לגבי התחתון? זה הברומזי שבשבילי הוא בגדר "אסור בהחלט"?? תודה מראש. -תום.

תום280

New member
שיט...

מי מגדל כאלה אגב? רק כאלו שיש להם ניסיון של כמה שנים?? ואגב, לא רואים את זה בתמונות, אבל אני החזקתי אותם...הם לא נראים לי כאלו מסוכנים... אין איזו דרך, לא יודע, לאלף אותם או משהו (לא מדובר בכלבים אני יודע, אבל בכל זאת)?? חייבת להיות דרך לגרום להם להיות ידידותיים יותר לא? איזו אופטימיות שווא יא אללה... תודה מראש, -תום.

זה לא בדיוק לאלף...

בזוחלים בעצם העניין הוא להרגיל אותם למגע ידיים,אם כי כלל חשוב ביותר אסור לישכוח בשום פנים ואופן שזהו חיה וככל החיות יש להם אינסטינקטים שמושרשים ביסודם כך שהזוחל יכול להיות רגוע משך זמן ארוך ביותר ויום אחד לחשוב שהמטפל הוא טרף וראינו לא מעט הוכחות לכך...אין לך מה לפחד אבל אסור לישכוח.

תום280

New member
נראה לי שאתחיל עם כרכן תירס או קינג

הם יותר מומלצים למתחילים לפי מה שהבנתי. אגב, איך כרכן תירס נקרא באנגלית? תודה מראש, -תום.

תום280

New member
תודה

תודה לשניכם על המידע והעידוד. אם זאת אני לא מוותר על האתגר של גידול פיתון בורמזי. אצטרך לחכות קצת (לצבור ניסיון) - אבל האהבה תנצח :) -תום.

למעלה