בורי לסעודת פורים

alonps

New member
בורי לסעודת פורים

לאחר קריאת מגילה מוקדמת, לקחתי הבוקר פסק זמן של כמה שעות לדיג בורי.
שמתי פעמי לרידינג. בתחילה חשבתי לדוג כלפי חוץ, אבל הסלעים החלקלקים והשפריצים שלא הראו טובות, הכווינו אותי לבריכות באזור הגשר.

מכיוון שלא היה לי לחם זמין לריסוס, השתמשתי בעצה שנתן פעם הפיראט - להשתמש בפרורי לחם.

רכשתי חבילה של 500 גרם פרורים בפחות מחמישה שקלים, ואשר הספיקה והותר לכל הדיג. הכנסתי את תוכן השקית לשקית ניילון, וערבבתי עם מעט מי ים. הגושים שמוטלים לים מתפזרים במהירות במים וללא שאריות צפות כלל. פשוט פטנט נהדר שחוסך זמן ולכלוך.

החל מ 7 ועד 8 בערך לא הורגשה כל אכילה, רק כשנכנסה קצת רוח והתחילו גלונים קטנים, התחיל אקשן שלצערי לא היה חזק מדי.
רוב התפיסות בוצעו עקב טלטול של המצוף ולא עקב שקיעה מסיבית. רק חלק מהדגים השקיעו את המצוף לעומק.
בדיג בורי חייבים קשר עין רציף למצוף (שמותאם כמובן לשאר הציוד ולמצב הים) וחוט מתוח. בלי זה חבל לנסות.

בסופו של דבר נתפסו 10 בורים, שמהם 4 חזרו הביתה כשהגדול ביותר של כחצי קילו שנתן פייט לא רע בכלל.

ציוד:
בוס 707 Silstar carbodynamic מ'7 - מומלץ ולא יקר!
חוט ראשי 0.20
תלאים 0.18 - שני קרסים 10 ו 12
בצק מסטיק עשוי היטב (קמח, כפית סוכר ומים) שעבר לילה במקרר.

shragam

New member
סחטיין אלון על הבורים השמנמנים
סוף סוף

קצת תפיסות בורים ברידינג

mbd66

New member
אלון, סחתיין על הבוריה. אין כמו לחזור למקורות

בוס, בורים....אחחחח..
מזכיר לי נשכחות
בתיאבון
מורדי

cpt hook

New member
יופי של בורים

דגים בנייר עיתון, פשוט הרגשה של פעם.

alonps

New member
בערך 470 גרם והמחיר בסביבות 250-350 אאל"ט

זה לא מקל קליל במיוחד אבל מאד נח ואמין.
גם בעמידה בזוית של 50 מעלות המקל ישר ולא מקבל "בטן".

אין לי שום אינטרס בעניין. אני פשוט נהנה לעבוד איתו.

daniel12121

New member
סןף

סוף יש חיים ברידינג ...
אמרתי לך אלון , שיש ברבורים ורוח יש שם אחלה בורי את זה ראיתי החורף כמה פעמים .
לעניין הריסוס- קיבלתי דלי של 18 ליטר פירורי לחם וזה באמת פתרון מעולה . ניתן לקנות אריזות כאלו בחברות של חומרי אפיה ולקחת כל פעם לים את הכצמות הנדרשת בלבד זה חוסך המון התעסקות סביב חיפוש הריסוס .(או אפשר לקחת כיכר לחם שחור ב5 ש"ח וזהו ...)

אני אמצתי לעצמי דבר שלמדתי מהפורום

לוקח לחם ישן ומיבש אותו בשמש טוב טוב.
לאחר מכן מכניס אותו לשקית, וזה נשמר להמון זמן.
כל זמן שהלחם היבש לא בא במגע עם מים הוא יכול להישמר אפילו חודשים.
מתכונן לנסות לפורר אותו ולעשות ממנו פרורים. ואז לבדוק איך הוא מתנהג בדיג.
אמור להיות מוצלח.
שבוע טוב לכולם.

תראו , לגבי הריסוס מפירורי הלחם , לא צריך

ממש להתלהב יותר מידי , זה אמנם עובד אבל יש בזה גם חסרון .

לצד כל היתרונות שלו כמו שאמרתם , יש גם את החסרון של חוסר ריח . ללחם המיובש אין כל ריח של טריות , ומה שמושך את הבורי ממרחקים לאזור הדייג ,הוא הריח של הלחם הטרי, כל עוד הוא טרי ורך ולא מיובש ומפורר לפירורי לחם .
פיתות טריות ,לחמניות טריות , לחם לבן ,חלות ,כל עוד הן טריות מהמאפיה ,יעשו עבודה טובה יותר מפירורי הלחם .

היתרון היחיד בשימוש בפירורי לחם הוא הנוחות בהתניידות , ונוחות בעבודת הדייג , לא בהכרח נותן תמיד תוצאות .
ההתניידות שלי היא בתחבורה ציבורית , ולא ממש איכפת לי כמות הבורי שאתפוס ,לכן אני מתפשר על פירורי הלחם . זוהי ברירת מחדל בלבד אבל לבעלי יכולת התניידות עצמאית , בהחלט מומלץ להתאמץ ולהשקיע בסוגי לחמים טריים ,ולא כאלה המונחים בחוץ בשקיות ניילון על גבי פחי אשפה שכבר מזמן איבדו כל ריח טריות וניחוח של לחם . יש הבדל משמעותי בתוצאות הדייג .
לא כדאי לפספס את הבורים הגדולים של החורף בגלל שימוש בריסוס מיושן . פירורי לחם זה ריסוס מיושן , וברירת מחדל בלבד .

עוד כמה חיסרונות לריסוס מפירורי לחם .

מצטער שזה בא אחרי זמן , אבל עדיף מכלום.

אז כאמור , ריסוס פירורי הלחם הינו בחזקת ברירת מחדל בלבד . מה לא טוב איתו ?

1. הוא הרבה יותר מרוכז וגורם לשובע של הדגים .מתפזר ונודד עם הזרם הרבה יותר בקלות . לדג הרבה יותר יותר קל לאכול ממנו בכמויות ולשבוע ,מאשר ריסוס הלחם שבא בחתיכות הרבה יותר גדולות .

כאשר הריסוס בא מפירורי הלחם, לדג הרבה יותר קל להתמקד בו ,וללכת בעקבותיו עם הזרם בוכך לא לראות בעצם את בצק המסטיק המוגש לו באדיבות מצד הדייג .
וכך , מתקבלת בעצם תמונה , שלמעשה אנחנו מרססים ומנסים לדוג לשוא את הבורים ,שמסתובבים בקרבת מקום אמנם , אבל לא איפה שאנחנו רוצים שהם יהיו , ולאחר אכילת הריסוס שנזרק הם כבר למעשה שבעים מאד ומחוסרי עיניין מאחר וריסוס פירורי הלחם מרוכז מאד פי כמה וכמה מריסוס הלחם הרגיל .
לדעתי , במצב כזה , מלבד האכלת הדגים , התוצאות הממשיות לא יהיו גבוהות במיוחד , ותדירות זמן התפיסות יעלה ביותר .

מוגש בחום להנאתכם .
חג פסח שמח וכשר .

למעלה