בורח בתחתונים

kolevi

New member
בורח בתחתונים

שלום לכולם, יש לי ילדה בת 5 והיא כל היום מתאפקת עד שבורח לה טיפות הבחתונים. כל ערב התחתונים מסריחים כמו שרותים ציבוריים במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב גם הגרביונים והמכנסיים. היא גם לא אומרת כלום ונשארת עם הפיפי והסרחון כל היום גם במקרים שהיא ממש מפספסת ויש שלולית במכנסיים..... אני מדברת איתה על זה כל הזמן ומנסה להסביר לה שזה יכול לעשות לה פצעים ודלקות ושזה מסריח ואני גם נותנת לה להריח את התחתונים שתבין. היא כל יום מבטיחה שזה לא יקרה שוב ולמחרת אותו סיפור. אני רואה שהיא מתאפקת כל הזמן, כשאני אומרת לה ללכת לשירותים כי אני רואה שיש לה, היא טוענת שאין לה ואחרי חמש דק' רצה ובורח לה שוב.. זה לא היה תמיד והיום שהיא נגמלה.. זה קורה בתקופות והחל משנה שעברה פחות או יותר. אתמול בלילה כבר איימתי עליה, שאם היום היא תחזור עם תחתונים רטובים אני אשים לה חיתול ואשלח אותה עם חיתול לגן ואני באמת חושבת לעשות את זה כדי לנער אותה קצת, אבל לא רוצה שהיא תושפל מול החברים שלה בגן... חשוב לי לציין שהיא חכמה בצורה בלתי רגילה ובוגרת מאוד וזה עוד יותר מחרפן אותי שהיא לא מפסיקה עם זה.. מה עושים?????? איך גורמים לה להפסיק??? אשמח לקבל עצות!! תודה, קרן.

kmiki

New member
לשנות גישה

קודם כל, להוריד איומים, שאינם רלוונטיים, ומעבר לכך שלא יעזרו, עלולים לגרום נזק והחמרה. דבר שני, לעזור לה לעזור לעצמה. אל "תבקשי" ממנה ללכת לשירותים, תורי לה ללכת, או תקחי אותה יד ביד לשירותים ברגע שאת חושבת שהיא צריכה, ואפילו קצת לפני, תתזכרי אותה לפחות פעם בשעתיים (ולבקש שיעשו כך בגן), על מנת שהיא תתרגל לעובדה שברגע שמגיע הצורך, הולכים. זה יהפוך להרגל אצלה ולאט לאט תוכלי להתנתק מההשגחה הצמודה

למעלה