בורות של רופאים

daniela21

New member
בורות של רופאים

היום הלכתי לרופא משפחה אחר, כי הרופאה שלי בהשתלמות והייתי צריכה לחדש את מלאי האמופרדקס. ציינתי בפני הרופא שיש לי צליאק והוא סיפר לי בשמחה שכדאי לי לדעת שבד"כ צליאק עובר. כן, קראתם נכון. לפעמים הגוף כבר מפתח סבילות ואפשר לחזור ולאכול רגיל. אני כמובן השבתי ש"צליאק זה לכל החיים", אבל הרופא מיהר לתקן אותי (כשחיוך מרוח על פניו, כאילו הוא מספר לי משהו שעשוי מאד לשמח אותי) שדווקא לא. יש לו חולים שזה עבר להם, צריך להיות בדיאטה תקופה מסויימת ואז לנסות להחזיר את מוצרי החיטה ובד"כ לא יקרה כלום. מסכנים החולים שמטופלים אצלו. בטח חלקם באמת לא הגיבו לגלוטן והנזק יגיע מתישהו... בנוסף לפני שבוע כשהתארחתי אצל מישהו שאבא שלו אובחן בגיל 40 עם צליאק, הוא אמר לי שאבא שלו אובחן לא מזמן עם קרוהן (...) אבל שמצבו עכשיו הרבה יותר טוב ועכשיו דווקא הוא מסתדר לא רע עם הלחם הרגיל (חשבת שאולי בגלל זה הוא פיתח אחרי הצליאק גם קרוהן??). בדיעבד הייתי צריכה לשאול אותו אם אבא שלו מטופל אצל הרופא ההוא....

אני בהלם

כשראיתי את הכותרת כבר הייתי עם תשובה בשבילך "מה עוד חדש", אבל כשקראתי את התוכן נוכחתי לדעת שאכן יש חדש ולא לטובה (בלשון המעטה). יש איזה גוף שאפשר לדווח בו על רופאים כאלו? כמו שאמרת, מסכנים המטופלים הקבועים שלו. רופא שיגרום לחולה צליאק לחשוב ככה עשוי לגרום לתופעות חמורות לא פחות מקרוהן (אני לא אתפלא אם למישהו כזה תתפתח סוכרת ועוד מרעין בישין).

אני חושבת שלעמותה יש חוברת

המיועדת לרופאים, דיאטניות ו"בעלי מקצוע". אפשר אולי לבקש חוברת כזו מהעמותה ולהביא אותה לרופא כזה... למען הדורות (הפציינטים) הבאים!

פומיקיז

New member
אני חושבת

שרופאים כאלו ועוד כאלו כדוגמת רופאה שאמרה לבחורה שאם יש לה צליאק כל שעליה לעשות הוא להימנע מלקטוז וזה יעבור, חייבים לדווח עליהם. מספיק שתועבר תלונה בע"פ מאחראי - הם יידעו להיות זהירים יותר ומדוייקים יותר להבא. אנחנו יודעים אבל יש הרבה שלא. ודברים שרופא אומר הם קודש - זו ממש רשלנות רפואית, אולי אם פעם מישהו יחטוף על הראש על התנהגות לא אחראית ולא מקצועית זה "יציל" כמה אחרים..

shavririt

New member
דניאלה, אם את זוכרת, בכנס-

היתה הערה ושאלה לרופאים המומחים אודות רופאים כאלו..ופרופ' ברנסקי ענה בחיוך נבוך כי המודעות והידע אצל הרופאים, עולים בהתמדה. נו, מה הוא יכול היה לומר על קולגות שלו? ובקשר למקום שאפשר להתלונן בו עליהם, זה די בעייתי כי זו מילה של הרופא מול מילה שלנו, ואם נתלונן והרופא יעמוד מול בדיקה, הוא יאמר בוודאי (אחרי שהסבו תשומת ליבו לטעותו) כי הוא לא טען כדבר הזה..והכל טעות של הפציינט שלא הבין את הנאמר לו.

יש בזה משהו

אבל מדבריה של דניאלה, עושה רושם שהרופא באמת מאמין בהבלים שהוא אמר ולכן לא יזיק ניעור כדי שלא יגרום נזק למטופלים אחרים. בזמנו הייתי אצל דיאטנית נחמדה שכנראה הייתה חולה בכמה שיעורים, כי כשאמרתי לה שבאתי אליה בגלל צליאק היא אמרה "צליאק זה שאסור...." ואמרה עיוות מאוד מעניין למילה גלוטן, והיה נראה שהיא לא ממש סגורה על זה. היא המליצה לי לאכול חטיפים משיבולת שועל ואחרי שאמרתי שזה מכיל גלוטן, היא עברה לשיטה אחרת - כל דבר שהציעה שאלה אותי אם זה מותר או אסור לחולי צליאק. יצאתי מבולבלת ומאוכזבת וניסיתי לקבוע תור חדש לדיאטנית שמתמחה בצליאק, כדי שלא יהיו הפתעות. אחרי שבמוקד נאמר לי שזה בלתי אפשרי ולאחר התייעצויות, הומלץ לי לפנות לדיאטנית המחוזית שדרשה את השם של הדיאטנית ואמרה שתברר את זה, למרות שהדגשתי שאני לא באה להתלונן אלא אני רק רוצה דיאטנית שכן יודעת מה זה צליאק (היא טענה שכולן צריכות לדעת כי זה הדבר הראשון שלומדים). אחרי שהיא ביררה, היא אמרה לי שלדיאטנית הייתה גירסה שונה. אפילו לא שאלתי מה היא אמרה, כי אין מצב שזו הייתה אי הבנה - היא אשכרה שאלה אותי על כל דבר אם הוא מכיל גלוטן: אורז, תפוחי אדמה... היא שאלה אותי כי היא לא ידעה בעצמה, אין לזה שום הסבר אחר.

daniela21

New member
את צודקת וזה עצוב שזה המצב

בכנס גם דיברו על כמה לא פשוטה האבחנה, אני יכולה להוסיף כמה לא פשוטה הדרך עד לבדיקות ואחרי קבלת האבחנה. לא רוצה לעשות הכללות, אבל הרופאים הוותיקים יותר, הם אלו שבד"כ מחזיקים בהנחות שגויות. אגב רופא מחליף, כשנה לפני האבחון הלכתי לרופאת המשפחה והחליף אותה רופא חדש וצעיר, נראה כאילו סיים את הלימודים לפני שבוע. הוא אמר שהוא רוצה לראות אותי שבוע לאחר מכן. אחרי שבוע הוא אמר לי שהוא עבר על התיק הרפואי שלי ולא נראה לו הגיוני שמה שיש לי זה "מעי רגיז", שלדעתו מדובר בצליאק. הוא היה הראשון שבכלל העלה את האפשרות הזו. במשפחה שלי אמרו שלא יכול להיות שבגילי יתגלה צליאק וסבתי שהיתה אחות אמרה שמגלים את זה רק אצל תינוקות. בדיעבד הוא צדק. הרבה רופאים חושבים שצליאק יכול לעבור. יש לי שכנה שמספרת שלבת שלה היה צליאק והוא עבר ופעם בתוכנית רדיו שהוקדשה לצליאק עלתה לשידור פסיכולוגית שחולה בצליאק וסיפרה שאובחנה בילדותה ולאחר מכן אמרו לה שהצליאק חלף, היא אכלה רגיל במשך שנים עד שחטפה דלקת פרקים וגילו שבעצם מעולם לא החלימה מהצליאק. חבל שאי אפשר לערוך לאותם הרופאים איזה רענון מאותם ההסברים שקיבלו לפני עידן ועידנים.

לפי מה שאת אומרת

אני בכלל לא צריכה להיות המומה מהרופאה הסתומה שהייתה אצלה שטענה שאין מצב שיש לי צליאק כי אין לי אנמיה חמורה ושאר השטויות, מסתבר שהיא בחברה טובה. אני פשוט לא מבינה את זה, כבר סיפרו כאן אנשים על רופאים שאמרו להם שצליאק זה מולד ולכן אין אפשרות לגלות את זה בגיל מאוחר (מה שכולנו יודעים שממש לא נכון), על עוד רופאים שאמרו שצליאק יכול לעבור, על רופאים כמו שאני נתקלתי בהם, שלא טרחו לידע שלפני הבדיקות צריך לאכול רגיל וכו', מה עובר על הרופאים בימינו? אפילו עליהם אי אפשר לסמוך?

daniela21

New member
המחלה בת אלף המיתוסים

* צליאק מולד. * צליאק עובר * אם תשמור שנה-שנתיים זה עשוי לעבור * יש לך צליאק? פשוט תתרחקי מלקטוז * אם אין לך אנמיה - זה לא צליאק * אם את לא רזה מידי/את גבוהה - זה משהו אחר, אולי הנגזרת החדשה של המעי הרגיז? * צריך להימנע מאורז ("בעצם אורז מותר? התלבלבתי, התכוונתי לתפוחי אדמה!"). * במקום חיטה תאכלי שיפון, אפילו בריא יותר. * אם אתה סובל מעצירות ולא משלשול - זה לא צליאק! והיד עוד נטויה. העומד בפתח: * צליאק - כמה פגישות אצל פסיכולוג ואתה כמו חדש.

שכחתי באמת את הפן הפסיכולוגי

זה הכל בראש שלך, זה כי את עצבנית ולכן מערכת העיכול שלך משתגעת (תמצאו לי בן אדם שבאופן קבוע סובל מבעיות עיכול, שלא יהפוך להיות עצבני), איזה טיפולים קודמים קיבלת? זה עבד? אם לא, למה את חושבת שטיפולים אחרים כן יעזרו לך? (נאמר ע"י רופא בצבא שלא טרח להסתכל בתיק הרפואי שלי ובגלל שהייתי באזרחי החליט שהתגייסתי יומיים קודם לכן וישר באתי לנסות להשתמט. לא היה מופתע ממנו כשאמרתי לו שאני כמעט 3 שנים בצה"ל). והמשפט הכי אהוב - "יש לך מעי רגיז, אין מה לעשות נגד זה, שלום!".

daniela21

New member
את באמת לא מעודכנת

מדובר במשפחה שמתרחבת עם הזמן: * האב: מעי רגיז. * אשתו: קיבה עצבנית. * בנו: המעי רגיש, או כמו שמכנים אותו החבר'ה: המעי הספסטי. * ביתו: מעי רגיז עם אי סבילות לגלוטן (בחרו לה שם ארוך)

אור לנו

New member
אבל לא כל הרופאים כאלה

רופאת הילדים המקסימה שלנו, שלחה את הבת שלי לבדיקת צליאק בגלל שהיא נמוכה ורזה יחסית לגילה, למרות שאין לה שום בעיות עם הצואה וגם לא אנמיה (דווקא יש לה ברזל גבוה). כאשר שאלתי אותה למה היא שולחת אותה, היא סיפרה לי שלפני כמה שנים היא החליפה רופאה שיצאה לחופשה ובאה אליה אמא עם ילדה בת 6 שסבלה מנשירת שיער! הרופאה שלנו שלחה אותה לבדיקת צליאק ואכן התברר שיש לה. מאז היא שולחת כל ילד/ה שיש לו איזשהם סימפטומים שאינם תואמי גיל או התפתחות לבדיקת צליאק ואכן בלא מעט מקרים מתגלה צליאק - למרות שאין סימנים "קלאסיים" לצליאק.

daniela21

New member
טוב שיש גם כאלה, חבל שהם מיעוט

אגב, אותו רופא שלח אותי לבדיקות דם והיום ראיתי שבין הבדיקות הוא גם כתב בדיקות לצליאק. כמובן שאם הייתי מבצעת את הסדיקה אחרי כמעט שנתיים של דיאטה הנוגדנים היו יוצאים שליליים... (והוא בטח היה אומר לי בחגיגיות כי אני אחת מאלה שהצליאק עבר להם).

מכירה את אלו

גם אותי שלח רופא גסטרו לבדיקת צליאק חוזרת אחרי מעל שנתיים ללא גלוטן. כשאמרתי לו שאני בדיאטה נ"ג הוא שאל למה וצעק עלי שאני עושה שטויות ושיכולות להיות סיבות אחרות לבעיות העיכול "אולי את אלרגית לחלב", אבל בכל זאת הפנה אותי לבדיקה. גם הוא כתב בהפניות דברים שלא קשורים שמשנים את כל ההיסטוריה הרפואית שלי, רק שהיות שהוא כתב בשגיעוט קטיו איומות קיוויתי שהרופאים הבאים לא יבינו את מה שהוא כתב. טעיתי. זה גם חלק מהעניין, שבאים עם הפניות מרופא אחר (ואצל חלקם הם יכולים לראות את מה שהרופא הקודם כתב במחשב), והם מעדיפים להתייחס למה שהעמית שלהם כתב מאשר להקשיב למטופל שמן הסתם הוא יודע הכי טוב אך הוא מרגיש. בשביל הרופא גסטרו בביה"ח כבר הכנתי דף עם פירוט של הבעיות שלי אותו אני אבקש שיקרא לפני שהוא מסתכל על ההפניות, כדי שלא יכנסו לו רעיונות לראש.

נועית7

New member
והלקח לחיים-

אם יש בעיה רפואית שהרופא לא מצליח לגלות, פשוט לנסות אצל רופא אחר...

למעלה