בורג משתחרר...

tomernobel

New member
בורג משתחרר...

יש לי קראנק אוקטילינק (דגם LX) שזרוע שמאל שלו כל הזמן משתחררת מהציר המרכזי. מדובר בקראנק שעובד קשה על גבי אופני סינגל-ספיד ריג´יד והוא נוטה יותר להשתחרר דווקא כאשר אני עומד על הפדלים בשטח משובש. האם יש טעם בשימוש בלוקטייט?? אם ישנן פתרונות נוספים אשמח לשמוע. תודה תומר

P a p i r

New member
זה קצת מוזר לדעתי

כי בקראנק כזה בעצם יש 3 דברים שמחזיקים את הרגל שלא תיפול: 1. הפלסטיק השחור שמוברג בעצם לציר החלול. 2. השני ברגים שנועלים את הרגל השמאלית על הציר החלול. 3. הפין הקטן שנמצא בין הברגים. אחרי כל זה הקראנק עדיין נפתח?! מה בו משתחרר בדיוק? אולי אם תפרט את הבעיה אוכל לעזור לבפתרון.

etal2

New member
אוקטלינק או אוקטלינק II?

קיימות שתי מערכות עם שם דומה, אוקטלינק II זו המערכת החדשה עם מיסבים חיצוניים וזרוע שמחוברת בצורה קבועה לציר ויש את האוקטלינק הישן שזה ציר מרכזי חלול אבל בסגנון רגיל עם שתי זרועות נפרדות. מה בדיוק יש לך?

timon1

New member
מתייחס לקראנק אוקטלינק [בליII].

לעיתים קורה שהאלן 8 מ"מ נוטה להשתחרר והזרוע משתחררת עקב כך, אם אתה מחזק ממש חזק [אזור ה50 ניוטון/מטר לפי הספר] וזה עדיין בורח תנסה להחליף בורג. לוקטייט יבוא רק כפיתרון אחרון וגם אז יש לשים אחד מתאים לגודל התבריג, הדבר האחרון שאתה רוצה זה שהבורג הזה יתקע ולא יאפשר להחליף קראנק בעת הצורך...

tomernobel

New member
מדובר כאמור באוקטילינק רגיל וכבר החלפתי את ה

בורג (ב 2הצדדים). למעשה מה שקרה בתחרות וולוו לפני שנתיים הזרוע נפלה תו"כ תחרות והייתי צריך להמשיך לדווש בלי בורג כך שלמעשה השנצים בזרוע מעט אכולים בעוד ששיני הציר נותרו טובים. כיוון שאני מנסה להמנע מהחלפת קראנק כעת האם יש סיכוי שהלוקטייט יחזיק מעמד? תודה תומר

timon1

New member
תלוי בשנצים ומידת הכירסום בהם

אם התמונה משקפת משהוא, על פניו נראה שהלכה הזרוע, במידה וזה עיוות דיגיטלי [מדובר על מצב הזרועות שאינן מקבילות] יתכן ולוקטייט יעזור במשהו. לפני שתשים לוקטייט, הדק חזק את הבורג ובדוק אם יש חופש כלשהו בין הזרוע הדפוקה לציר, אם אין אז כנראה שהוא יעזור, שווה לבדוק.

למעלה