בורגראנץ'

shay or eli

New member
למה יום נגד מקדונלדס?

רבותיי, לא נראה לכם שאנחנו פעילי האנטיגלובליזציה נראים קצת טיפשים כשאנחנו יוצאים ליום נגד חברה מסחרית אחת? כן, היא מייצגת את כל רעות הגלובליזציה התאגידית, אבל למה לא להכריז על "יום מחאה נגד הגלובליזציה" במקום נגד מקדונלדס? זה יראה הרבה יותר רציני, הרבה יותר אידאולוגי וימשוך אליו יותר אנשים. נמאס שמסתכלים על פעילי האנטיגלובליזציה כעל חבורה של ילדים מתלהבים, הגיע הזמן להגיע לעם עם הדעות שלנו ולשבור את התדמית שלנו.

בורגראנץ'

אז ככה - אני מאוד מתעניינת בנושא האנטי גלובליזציה וכך הגעתי לפורום... קראתי , בלינקים פה באתר, את כל הפירסומים על מקדונלדס... ורציתי לשאול (בתור עובדת בורגראנץ'), מהי דעתכם על רשת המזון המהיר הישראלית הזאת...? כלומר, האם המאמרים על מקדולנדס תקפים לגביה או שזה נושא אחר לגמרי מתוקף היותה ישראלית..? מעניין אותי במיוחד בגלל שאני עובדת שם :)

yossin

New member
אני חושב שיש הבדל

כלומר, שתי החברות מוכרות את אותו הדבר אבל: א- מקדונלדס הוא דורסן עולמי ובורגר רנץ' הוא "משלנו" ויש משהו בזה שרצוי לעודד את הייצור המקומי ולתמוך בו מול הכיבוש הקפיטליסטי ב- מקדונלדס מערבת שיקולים פוליטיים לא רלוונטים בהתנהגות שלה (מסרבת להקים סניפים בשטחים) ובכך מחייבת אותי על איך לנהוג. מעניין אגב מה היה קורה לפירמה שאומרת "אני לא מוכרת לערבים"

amichai58

New member
נו, כעובדת בורגרנץ' - חשובה תשובתך

את עובדת בבורגרנצ' - מה דעתך ? שתפי אותנו. דעתי אגב, שהבורגר זה "תואם מקדונלד'ס" ויחדיו הם עושים "גלובליציה של האוכל" - והכוונה שאם יש המון סוגים של מזון מקומי בעולם, הוא הולך נעלם, נדרס ונרמס לטובת סוג אחיד של אוכל - המבורגר וצ'יפס. יש קצת הבדל בין בורגר למק - נו, אז מה. נכון - שלא כל האוכל הצפוי להיות בקרוב הוא המבורגר וצ'יפס - אך בהחלט יש מעבר למוצר הזה על חשבון דברים אחרים, שהאוכל הזה הוא לא בריא, ויש האומרים גם לא כ"כ טעים. מגיעים אליו יותר כענין של תדמית, ופיתוי ילדים מגיל צעיר על ידי מתנות (אם האוכל כל כך טעים - למה מתנות ?) לא חבל על הכסף ?

shay or eli

New member
תפוז עושה קישור אוטומטי

למילה ילדים, תלחצי עליה בהודעה שלך ותראי שזה מביא אותך לאנשהו בתפוז.

המממ.. קבל נקודה למחשבה

לאחרונה בורגראנץ' הוסיפה לתפריט צ'יפס חדש, ישר (וזה בניגוד לזיגזג הקלאסי)... ישר, ארוך (אהם... מקדולנדס.. אההםם...) ודעתי על העניין לגמרי לא מגובשת... מצד אחד, העבודה ברשת ממש נחמדה ואני לא מרגישה כחלק מתאגיד שמנסה למרר את החיים לילדים (לפעמים אני מרגישה שדווקא הילדים מנסים למרר לי את החיים , סינדרום "אני רוצה להחליף את המתנה") מצד שני, כשקראתי ב"בדידות" את הכתבה על הניצול במקדונלדס היו נקודות מסוימות שהזדהיתי איתן... : \ ולבסוף, אוסיף ציטוט של אחראי משמרת (שכבר לא עובד איתנו ... ) "אל תחשבי עליהם כעל אנשים. תחשבי עליהם כעל ארנקים עם כסף. כסף שאת צריכה להעביר לקופה שלנו" ומה דעתכם אתם..? :)

ritalin

New member
תרבות המזון המהיר

שתי הרשתות משתייכות לאותה תרבות, והן עושות שימוש במערכת סמלים זהה, כמעט לחלוטין. אני מעדיף לאכול המבורגר בבר-בורגרים שמכינים את הקציצות שלהם בעצמם: לשבת כחצי שעה ולחכות עד שהקציצה תהיה מוכנה, עם כל האהבה שמושקעת בה.

אהבה..?

ממ...? :\ נשמע לי בנאלי ביותר... אני יודעת שאהבה היא הדבר הרחוק ביותר מהרגש שמפעם בי כשאני מגישה המבורגר... אני לא חושבת שזה היה משתנה אם את ההמבורגר הייתי מכינה בעצמי במקום לשים בשר קפוא בגריל : \

תהיות:

בוקר טוב א. האם בורגר ראנץ היא באמת רשת ישראלית ו"משלנו", כי בניגוד לתדמית שהיא יצרה, אני לפחות שמעתי שהיא יובאה לארץ מיפן או גרמניה או משהו שכזה. בכל מקרה הנושא מצריך בדיקה מעמיקה אני בכלל לא בטוחה שזה מפעל מקומי. ב. לבורגר ראנץ יש כמה דברים שלפחות מבחינתי הופכים אותה לעדיפה על מקדונלדס: א.היא לא תאגיד רשע {חה חה, את עצמי הצלחתי להצחיק!!} ב. יש להם מעיין שכזו קציצה צמחונית שעולה אפילו רק עשרה שקלים {בעוד שהמנות בצמחוניות של מקדודנלדס מסתכמות בסלט אחד מסכן, שעכשיו גם לו אפשר להוסיף עוף מוקפץ, יופי}, אני לא יודעת עד כמה הטעם שלה חיובי אבל תמיד אני אוהבת רשתות שמתחשבות בצרכנים שלהם {ובישראל 1 מתוך עשרה הוא צמחוני} ויש גם כל מיני שטויות כאלה כמו טבעות בצל וציפס שאפשר לקנות בחמישה שקלים. מה לעשות- מחירים כאלו זולים זו אטרציה בשביל אנשים שרגילים להסתובב בלי כסף! ובכלל למה לאכול בחוץ? תכינו לעצמם משהו! הרבה יותר טעים והרבה הרבה יותר מספק !

המ.... :)

א. באמת משעשע :) ב. הוג'י ראנץ' שלנו ... היה במבצע חד פעמי פעם :) עכשיו הוא עולה 18.5 כמו המבורגר רגיל : \ וטבעות הבצל בחמישה שקלים הן בעצם חמש טבעות בצל בשש שקל, וזה רק אם את קונה ארוחה : \ ולאכול בבית - באמת פתרון נהדר :) זה באמת משהו שאמצתי בעקבות מנת יתר של עבודה עם אוכל של אנשים אחרים :)

becker

New member
הממ

אני די חדש כאן ואני בינתיים רק קורא דברים ולא כותב.... טוב...... אינ חושב שבתור עובדת בבורגראנץ' את צריכה לדעת תשובות לשאלות ששואלים את עצמנו על מקדונלדס כמו למשל: היכן מיוצרות ה"מתנות" שהילדים מקבלים, לאן הכסף הולך? ולהחליט בעצמך מה הדעה שלך כלפי בורגראנץ' אני אישית לא אוכל בבורגראנץ' כי אני מעדיף לקנות במקומות שפחות תומכות בתעשיית הבשר.... מקווה שעזרתי :)

becker

New member
את עובדת בבורגראנץ'

את צריכה לדעת את התשובה לשאלה הזאת

למה? ואיך?

לא מסבירים לך את זה בהתלמדות. אני אשער השערה לא מופרעת לחלוטין, שגם המנהלת של הסניף לא יודעת. אני די בטוחה שזה ככה : \

MxIxAx

New member
זה הכל חלק מהשלם

ומקדונלדס זה חלק חשוב במחאה. וככה זה יהיה.

למעלה