בוקר!

lirontzz

New member
בוקר!

שלום רב! הייתי רוצה לדעת מה אני אמורה לעשות כשאני מתעוררת בבוקר, ז"א לפי הסדר, קראתי במקומות שונים אך זה עדיין לא ברור לי ואני רוצה לעשות זאת כהלכה ולא "סתם" איך עליי לערוך נטילת ידיים? ומה אחרי זה? תודה רבה!

בנתיים תשובה חלקית

קמים בבוקר פוקחים עניים ואומרים מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרתה בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך אחר כך שוטפים ידיים כך תופסים את הנטלן ביד שמאל ושופחים על ימין והופכים תופסים בימין ושופחים על שמאל וכך ממשיכים לסרוגין 3 פעמים, נעלים נועלים את ימין אחר כך שמאל וסורכים את שמאל ואחר כך ימין, אם אין סרוכים נועלים ימין ואחר כך שמאל הולכים לשטוף פנים ושיניים, מכינים כוס קפה ,מכינים את הסידור , ומתחילים לתפלל ,

friend9

New member
למה קפה ../images/Emo35.gif

לא שמעת על הנזק לבריאות מן הקפאין? אפשר לשתות מים, חלב או מיץ. כולם נטולי קפאין מבריאתם. (לעומת קקאו, תה, קפה וקוקה קולה, העשירים בקפאין).

asaf2000

New member
תשובה

דבר ראשון שפוקחים עיניים אומרים "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרתי בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך" אחרי זה נוטלים ידיים מכלי 3 פעמים על כל יד לסירוגין (קודם יד ימין, אחר כך יד שמאל, אחר כך שוב ימין וכו'). אחר כך יש לקרוא ברכות השחר וברכות התורה. לגבי שאר התפילות לנשים אני לא בקיא.
אפשר לקרוא כאן על סדר השכמת הבוקר (באתר הזה מצד שמאל מופיע גם הלכות נטילת ידיים של שחרית)
דיני השכמת הבוקר מתוך שולחן ערוך (ניתן להעביר סעיפים בתפריט מצד ימין)
כאן יש את סדר השכמת הבוקר מספר 'סדר היום'. אם תרצי שאכתוב לך את סדר הברכות אז תגידי.

למעלה