בוקר :(

בוקר :(

בוקר טוב בנות,

אני עדיין בהתקף (כבר שבוע), מזריקה לעצמי וולטרן בנוסף לכדורים הרגילים שלי שעוזר למספר שעות ואז הכאב מופיע במקום אחר :(
ביליתי את השבת בלהיות בדיכאון ולבכות, אני לא מרוצה מכלום, לא מהעבודה, לא מהדירה, מכלום... ולא בא לי להיות כאן. כשהכאבים כאן אני מרגישה שזה כל כך מיותר לחיות, מספרת לכן כי כולם מסביב מניעים את הראש לכתף ואמורים לי אוייי, אבל אף אחד לא באמת מבין אותי. אני יודעת שאתן כן...

פיפא 4

New member
בוקר טוב ציחקולית

לפני הכל שולחת חיבוק גדול

מכירה את ההרגשה הזאת טוב טוב , לא מעזה לומר לאחרים שלא בא לי לחיות ככה שלא יחשבו שיש לי נטיות אובדניות...
אני יכולה לעודד אותך בזה שלכל התקף גם יש סוף וכמה שאת לא רואה את זה עכשיו, זה יגיע ואז יהיה קצת יותר טוב.
מקווה שיעבור מהר והחיוך ישוב לפניך

יוללי

New member
מצטרפת לחיזוקים ולחיבוקים.

אני מאובחנת עם פברו כבר מעל ל 10 שנים וחשבתי שאני מכירה את המחלה.
משוטטות בפורום אני מרגישה שאני חווה את ההתקפים באופן שונה.
ההתקפים שלי בדרך כלל נובעים מתקופה של עבודה מאומצת או תקופה של חוסר שביעות רצון בעבודה.
התקף מתבטא בשרירים תפוסים, עיפות וכאבי ראש.
הוא יכול להמשך חודשים אם אני לא הולכת למישהו שישחרר לי את השרירים. זה לא עובר לבד!!!
זה יכול לעבור לבד?

פיפא 4

New member
לא נראה לי שעובר לבד

ההתקף הארון שלי נגרם בגלל עבודה מאומצת במשרה מלאה די הלכתי נגד עצמי ו"הפרס" היה שלא יכולתי ללכת כאבים באגן לא מהעולם הזה, ועייפות שלא היתה חלק מהסימפטומים שלי.
ומה עזר לי זה שחייה, לקחתי מורה פרטי והתחלתי לשחות לאט לאט האמת זה עזר לי מאוד.
מה גם שלא עבדתי חודשיים ופשוט נחתי כל יום.

פיפא 4

New member
אויי האכילה הזאת

מבינה אותך יש משהו מנחם ומרגיע באכילה של פחמימות וסוכרים אבל אחכ ההרגשה פשוט זיפתית! במיוחד בבטן

תנסי לארגן לך אגוזים שקדים ותמרים דברים שלפחות יהיו קצת מזינים.
אני קוראת לזה מתקפת הנישנושים פשוט לא יכולה להפסיק

זה עובר בין מתוק למלוח

לפעמים אפילו ביחד. אלוהים ישמור זה פשוט היסטרי. הקרייבינג הזה ואז הצורך להתנחם במשהו, ואז ההבטחה שהשבוע בלי מתוק ובלי מלוח וכבר הספקתי לאכול בריוש קטן הבוקר (שחברה הביאה לי לניחום) + חטיף טוויקס.
אז הבטחתי...

Sigal H

New member
אז תזרמי עם זה

אבל תראי איפה אפשר לשחק. תכיני לעצמך או תקני דברים מתוקים או מלוחים ממש טעימים אבל במקום רק שטויות חפשי דברים עם ערך תזונתי כלשהו, למשל עוגת פירות, עוגיות מקמח מלא, ירקות חתוכים לרצועות שאפשר לכרסם והם משמיעים את קולות הפצפוץ הכיפיים, צ'יפסים אפויים במקום מטוגנים (למשל פרינגלס לעומת תפוצ'יפס וכו'), פונדו מאולתר: להמיס שוקולד במיקרו ולטבול בתוכו פירות - שחיתות, אבל עם טעם וקצת ערך תזונתי. וכן על זו הדרך.

אני מכירה את זה מהכיוון ההפוך, של לעלות במשקל, אז אולי כל זה לא רלוונטי, אבל בשבילי לשנות את כמויות האוכל זה הרבה יותר קשה מאשר לשנות את התוכן, אז הלכתי על הכיוון הזה.

כך או כך, מקווה שזה יעבור לך עם ההסתגלות

אצלי הבולמוסי אכילה קשורים לניסיון להרדם

אני במיטה, עם כדורים שאמוורים להרדים סוס, והשעות נוקפות. ואז יש לי דחף, לאו בר כיבוש. ואני אוכלת במיטה (משהו שפעם היה נון אופשן) בלי הכרה ובלי שליטה, כל מה שיש בבית ואפשר להכניס לפה. עם דגש על סוכרים ופחמימות. ואז כבר אין לי כוח לקום לצחצח שיניים (שזו בעיה, כי זה ממש פוגע לי בשיניים).

אני יודעת על התופעה הזו, שהיא סוג של הפרעת שינה, עם בולמוס אכילה. ואז הרופא שיניים המהמם שלי אמר לי שזה מנגנון ידוע. שהגוף דורש להעביר את מוקד הפעילות אל הקיבה ואז זה נותן איזו מנוחה למוח, וזה מאפשר יותר להרדם.

כרגע עובדת על טכניקות של לצחצח שיניים במיטה, בלי לקום, עם קערה לידי. ולפחות מבינה שיש רציונל לבולמוס הזה.
אז מנסה לזרום עם זה (כי זה באמת משהו שהוא לא בשליטה) ולא לכעוס על עצמי.

מסתבר (אצלי לפחות) שדווקא כל מה שלא מומלץ, כמו לאכול ארוכה כבדה לפני השינה. דווקא זה דבר שעוזר לי להרדם, לא להיפך.

האם עוד מישהי מכירה את התופעה הזו, באופן אישי?

בולמוס

יש מצב שגם אצלי הבולמוסי אכילה במיטה (ויש הרבה כאלה) עוזרים לי להירדם אחכ, מעולם לא הקדשתי לזה מחשבה. גם אצלי זה בעיקר פחמימות לסוגיהן. דווקא במיטה ולא.. . גם לי אין כח לקום לצחצח שיניים. אבל מעניין שלקום להביא לי עוד משהו מתוק למיטה זה אפשרי.. .

סורי, רק עכשיו ראיתי. אבל זה מאד מדויק

ומצחיק, שלקום לצחצח שיניים זה לא. אבל לקום כדי להביא עוד איזה דבר מה שיש בו סוכרים ופחממות, זה מטיס אותי מהמיטה

פיתחתי עכשיו טריק חדש (התלבטתי אם להעלות בסכמשים אבל היה נראה לי שזה לא חינוכי מספיק או שאולי לא ישרת את כולם. כי לא לכולם יש את ה"בעיה" הזו).

ובימים שברור לי שאני צריכה לאכול את הסוכרים עד שארדם אבל לא יהיה לי כוח לקום לצחצח.

אני שמה מבעוד מועד ליד המיטה גיגית, בקבוק (קטן, כי למי יש כוח להרים גדול) של מים, מברשת ומשחה.
ומצחצחת במיטה.

וכך לפחות אני מונעת את הנזק ובעיקר את רגשות האשמה המטורפים. של לאכול מתוקים בתוך המיטה ולא לצחצח.

חיזקי ואמצי, הצחקת אותי, ציחקולית

למעלה