בוקר של תהייה

בוקר של תהייה

בתוך סבך החיים הכל כך מורכב ומרוכז של : הבעל, הילדים, המשפחה הקרובה, (ההורים האחים והאחיות),העבודה בעסק הפרטי/ משפחתי, או כשכירה האם אתן מוצאות זמן לעצמכן? בוקר טוב מקווה שהשאלה לא דורכת על יבלות

hayapollak

New member
ויקטוריה - תגדירי

למה את מתכוונת ז"זמן לעצמכן" אם את מתכוונת לקריאה,מספרה,שיחות עם חברות, חוגים וכאלו דברים שעושים כשמוצאים זמן או את מתכוונת זמן לעצמכן - במובן הרוחני יותר, עבודה עצמית על הנפש. למשל כשאני אופה או מבשלת - יש לי הרבה זמן לעצמי.. משוחחת עם עצמי, בודקת עם עצמי איך אני מרגישה ולמה בכל מיני תחומים, בקיצור מוצאת זמן לעצמי. אני גם אוהבת להתעורר מוקדם בבוקר (כשעדיין שקט וחשוך) עושה עבודה עצמית בנושאים שחשובים לי. דברים כמו מדיטציה, דמיון מודרך, אחר כך מתקלחת, שותה קפה ומתכננת את היום.

זמן לעצמך

הוא כל דבר שאת עושה עם עצמך החל מקריאת ספר או מפגש עם חברות לימודים כל העשרה עצמית טיפוח אישי וכל דבר שבו את נטו עם עצמך ועושה למענך. אם הבישול במטבח נותן לך תחושה של זמן איכות עם עצמך אז זוהי הגדרת זמן לעצמך שלך. כמובן שהקימה בבוקר והעשייה שלך נהדרים גם

חידוד

גם בלי בעל וילדים החיים יכולים להיות עמוסים ודחוסים מאד אצלי דווקא הפוך כשהייתי לבד היה לי מאד קשה לנהל את הזמן בעיקר בשל שעות עבודה רבות היום כשאני נשואה יש לי יותר זמן. הצורך בפרנה מתחלק בין שניים. בקרוב אצלך עשייה פרנסה ומשפחה.

magenta73

New member
בגדול

אני עצמאית... אז גם העבודה שלי היא זמן לעצמי, כי... אני בוחרת... ואני לומדת.. והלימודין הם גם סוג של זמן לעצמי כי אני בחרתי מה ללמוד... וזמן עם חברות זה גם זמן לעצמי, מבחינתי... כלומר, כל עוד אני בוחרת מה לעשות, זה זמן בשביל עצמי...

לירננה

New member
אוי,מפחדת מזה

יש לי זמן לעצמי והרבה כי אני לא נשואה ואין לי ילדים, והלואי וזה יגיע גם. אבל אני באמת חוששת מזה,כי אני מרגישה את עצמי בתקופות לחוצות בחיים שלי - אני מתעייפת נורא וקשה לי מאוד להחזיק מעמד, נאי צריכה רוגע ושקט ואני עושה דברים לאט. וקשה לי לחשוב שכשיש ילדים כל הזמן צריך להיות סביבם ולדאוג להם, בנוסף לעבודה שצריך ללכת אליה. ואין זמן בכלל לעצמי.

אדלשה

New member
בוקר של תהייה.

אני חושבת שמנוחה לעצמינו זה לא מותרות. אנחנו צריכים ללמוד להקשיב לגופינו, ולעשות הפסקה כשצריך. למי שאין הרבה זמן, יכול לקחת הפסקה של כמה דקות. לעצום עיניים, לשמוע שיר אהוב. ופשוט לחלום על דברים טובים. לנקות את הראש ממחשבות. בהצלחה לכולם! אדל מאמנת אישית מעסה מרפאה פיזית דרך אלמנטים מהאימון.

האמת שבקושי...

אבל משתדלת בין הלימודים, עבודה והחבר להכניס גם קצת דברים לעצמי, כמו לראות תוכניות שאוהבת, לפרגן לעצמי בהפתעות נחמדות- כמו שרשרת עם סמל שמבטא יצירתיות שקניתי לעצמי אתמול.

אלי סמי

New member
יותר מדי זמן לעצמך זה נורא

תראו גם יותר מידי זמן לעצמך זה לא טוב אני חייל לפני שנה וחצי יצאתי מתפקידי בצבא ומאז אני לא עושה כלום הייתי 20 שנה בפעילות ופתאום לא לעשות כלום זה נורא פשוט נכנסתי לדיכאון ולא יודע מה לעשות. .

למעלה